ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 33 958
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Това, което аз съм чувала е, че ако е момче - майката се разхубавява, ако е момиче, погрознява, защото дава от своята красота на дъщерята.. Joy

И аз съм го чувала това , но .. Значи с момче 🤣 хич не съм се разхубавила , а обратната хахахахйа

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 16:49 от diorgg

# 241
  • София
Хайде минах аз, оказа че онова се дето ме е боляло онзи ден си в било баш бъбрека, според АГ са минали явно някакви песъчинки, да пия повече вода. С бебето всичко е наред, шийката е запазена, плацентата е почнала да се вдига та имам разрешение за малко разходки но да не прекалявам. Следващ преглед на 13ти и след това ФМ живот и здраве

# 242
Аз не се чувствам погрозняла, даже ми се изчисти лицето 🤌🏼🤣 ама моето все пак е 70% момиче, има 2 седмици ако реши да му порасне пишок

# 243
И при мен не важи много, изглеждам по-добре, отколкото съм изглеждала последните две години (дори заради това си мислех, че е момче + яденето на солено..ама явно всичко си е мит) Grinning Жалко, че няма да мога да се изтипосам по бански или прилепнала рокля през лятото. 
Забравих да се похваля, че ми дойде поръчката от HM - доволна съм, при следващи намаления пак мисля да намажа нещо. Едната ризка която поръчах, дори и за небременни е супер и ще си я ползвам догодина също.

# 244
  • София
Освен в синсей, къде има байкър шорти? Искам за по вкъщи/до магазина... в Синсей няма L

# 245
И моята поръчка от шеин дойде, топ както винаги, не съм взела рокли за бременни, но са ефирни и дълги, стават и за сега и за след раждането 👌🏻

# 246
И моята поръчка от шеин дойде, топ както винаги, не съм взела рокли за бременни, но са ефирни и дълги, стават и за сега и за след раждането 👌🏻
Горе-долу за колко време пристигат?

# 247
Ами тези дойдоха за 10 дни, иначе до 4 са ми идвали най-късно

# 248
Освен в синсей, къде има байкър шорти? Искам за по вкъщи/до магазина... в Синсей няма L

Аз миналата седмица си поръчах от gate.shop - тениска за бременни и две рокли, които не се водят за бременни, но сега гледах, че имат и някакви като къси клинчета за бременни Разгледай, може и да намериш нещо подходящо Blush

# 249
Момичета от Бургас,някоя случайно да си  взима болничните от Дева Мария 😁 Че имам въпросче?

# 250
  • София
Дейзи, за МД ли става дума? Имат едно дело от миналата година - една жена й объркали диагнозата, а в последствие родила с Даун...не искам да мисля как е постъпила жената, с която са й разменили теста. Аз по ЗК се следя и там при иначе добър лекар. Той ме посъветва да не си правяБХС то там, а в частната болница, където ме следят. Достатъчно красноречиво, че не си препоръчва собствената болница.
Момичета, много ви благодаря за подкрепата. Записах се днес за Вижън, дано донесе по-добри резултати. Малко предистория, няма да споменавам имена на лаборатория и вида тест, защото може да излязат верни, но отношението и печелбарското поведение на генетиците от тази лаборатория/за България/ ме потресе. След ранна фетална морфология съм с ниски рискове за Даун, всичко в норми с бебето и БХС е ок, а съм на 38 години. И след коментар пред следящата ме гинеколожка, за мое успокое и така и така имам финансова възможност мога да направя пренатален ДНК тест, който за цената си в сравнение с други такива изледва доста неща. Правя конкретния тест, излиза след седмица и ми излиза риск за синдром на Клайнефелд и проблем при микроделеция на една от хромозомите. До тук добре, от лабораторията веднага искат да ме насочат при техен лекар-гинеколог, за да извърши амниоцентеза и ми се цитират цени за тестове, които да се извършат при амниоцентезата. Това се случва в разговор по телефона, помолих, ако може да направим платена консултация с техен генетик, за да имам време да осмисля какво ми се казва и да разбера всичко, какво означава. Заяви ми се че нямало нужда от допълнителна консултация направо след месец да се записвам за амниоцентеза при техния специалист, че ако бил само единия проблем можело и да се отхвърли без допълнителни изледвания, но тъй като са две находки задължително през тях да правя амниоцентеза и изледванията. Всичко излезе, че е за пари и да мине през тях изледването. Застраховката покривала само самата амниоцентеза, а  амниоцентезата може да мине и по ЗК. Стана много дълго обяснение.
Както и да е след коментар с моя гинеколог се насочих към конкретна болница с техен лекар по пренатална диагностика, имам и консултация с техен генетик следващата седмица, който да определи какво точно да се изследва. И през цялото време от тяхна страна не е имало коментар кое колко струва и в крайна сметка, дали при тях да правя амниоцентезата. Отделно моята гинеколожка ще издаде направление по ЗК и ще се спести част от сумата.
Просто за пари понякога някои лекари се самозабравят и  трябва преди всичко да лекуват, а не да гледат пациентите си като касички.

# 251
Аз съм родена 3.500, мм 3.100, родих два гиганта по 4 кг 😃 Понеже се следих в държавна болница (но раждах в частна с Олга Дукат), все ми обясняваха колко ми е тесен таза и как съм дребна и как няма да успея да родя естествено. Еми дали не успях? 😃 Та тея работи с плашенето че бебето ще е много голямо за тая дребна майка, са много подвеждащи. Казах ви вече, че даже и разкъсвания нямах. Тазът много се разширява по време на самото раждане, така че наистина до последно няма как да се прецени ще мине ли бебето, а шансът да мине е огромен, защото телата ни са създадени да износват и раждат подходящи по големина бебета 😊

# 252
Аз съм родена 3.500, мм 3.100, родих два гиганта по 4 кг 😃 Понеже се следих в държавна болница (но раждах в частна с Олга Дукат), все ми обясняваха колко ми е тесен таза и как съм дребна и как няма да успея да родя естествено. Еми дали не успях? 😃 Та тея работи с плашенето че бебето ще е много голямо за тая дребна майка, са много подвеждащи. Казах ви вече, че даже и разкъсвания нямах. Тазът много се разширява по време на самото раждане, така че наистина до последно няма как да се прецени ще мине ли бебето, а шансът да мине е огромен, защото телата ни са създадени да износват и раждат подходящи по големина бебета 😊
Аз така бях с първата бременност. Забременях 46кг, до 7ми месец само едно малко коремче, твърдяха, че няма как да родя нормално. Родих дъщеря ми 3.350кг само с два вътрешни шева.

# 253
Момичета раждали естествено, вие сте машини!
Възхищавам се на такива мами,сигурно защото съм ба*и бъзлата и даже не мога да си го представя,нооооо силата на жената е много голяма.

# 254
  • Бургас
Момичета, за малко да ви изтърве някой и сте изписали 100 поста.

За пренаталния някой беше писал, аз правих на Veragene , супер пълен е като информация и цената е превъзходна, много съм доволна. Излиза за около 10 дни, моят излезе за 8 дни.
И добре, че БХС излезе след това, защото рискът за Даун там ми е ужасно висок, та не се ошашках, защото пренаталния показа, че няма проблем.
Репрото ми изчисли и риска за прееклампсия, отново много висок, все пак и предната бременност бях с прееклампсия. Та от днес ми промени терапията. Каза да спирам клексан/фраксипарин и да увелича акард всяка вечер по 150мг. Не разбрах защо да се спира фракси, като ми удължиха хормоналната терапия с нови 2 седмици и после плавно спиране, та сигурно ще си бия фракси докато съм на хормон, знам ли. Нали уж имали различно действие с акарда и сега се чудя да не направя някой фал. Спрях и глюкофажа уикенда, ще си правя обременяване с глюкоза сега в петък като си пускам и кръвосъсирването.

Относно пъпките и косопада, имам го… косата ми капе отвратително много, чак толкова зле никога не е била, имам и пъпки по брадичката и врата, ситни не се виждат. Никога не съм имала пъпки, дори и в пубертета. Общо взето две бременности няма еднакви една с друга. И двете са ми с момиче, но предния път една хубава кожа, хубава коса и нон стоп ядене на кисело и солено, а сега коренна разлика.

Общи условия

Активация на акаунт