ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 34 043
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
Ама ние ще караме на Юриаж Xemose че и аз и сина ми сме с дерматити и ползваме измивното олио, също и крема за атопична кожа. Това измивно олио ни изкарва по една година ползване понякога.
И аз ползвам това измивно олио, много съм доволна и голямата опаковка ми идва много бюджетна Simple Smile

А за олсплекса не знаех, добре че само 3-ката са забранили, аз нея не я ползвам.

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 23:39 от *Таничка* МГ 2/5

# 391
Момичета, някоя от вас със серклаж?

# 392
Момичета, моята госпожица е страшно активна днес, цяла вечер се върти, шава и ме подритва 😃 имайки предвид, че до преди 10-тина дни не я усещах изобщо, честно казано не очаквах толкова бързо да започна толкова отчетливо да я чувствам. Но може би защото е трета бременност вече, лесно разпознавам чувството. Много ми е мило. В приложението днес четох, че е почнала да чува много по-отчетливо тая седмица, та цял ден й приказваме със синовете ми 😃 Големия (2.6 г) й каза, че я обича и че ще й даде торта 😂 А малкия (1.3 г) само гали корема и повтаря "оо-оо". Много са ми сладки.

# 393
Първа бременност ми е, вече съм в 16-та седмица, но имам, чувството че вече и аз усещам някакви пеперудени движения🤣
Момичета, на вас кървят ли ви венците? От няколко дни са ми подути, не ме болят, но изключително лесно кървят, което знам че е характерно за бременността.. Както и преди няколко дни се събудих в 3 през нощта и си мислих, че нещо съм хремава, а се оказа че носа ми кърви и 2 часа не спря 😬

# 394
Първа бременност ми е, вече съм в 16-та седмица, но имам, чувството че вече и аз усещам някакви пеперудени движения🤣
Момичета, на вас кървят ли ви венците? От няколко дни са ми подути, не ме болят, но изключително лесно кървят, което знам че е характерно за бременността.. Както и преди няколко дни се събудих в 3 през нощта и си мислих, че нещо съм хремава, а се оказа че носа ми кърви и 2 часа не спря 😬

Първа бременност, 15г.с. + 3 и аз май усещам странни неща ...
Венците ми кървят от самото начало на бременността, даже преди да бях разбрала, че съм бременна ...
почистих си зъбния камък, махнах електрическата четка за зъби, купих си най-soft четката, която успях да намеря, ползвам вода за уста, конец за зъби ... по-добре е

# 395
Включвам се да съобщя резултата от прегледа вчера.
Бебо расте чудесно - отговаря си на дните, 160 гр, 140 удара в минута. Чухме сърцето, чухме кръвопотока в еди-коя си артерия, огледажме пак всики органи, мерихме малък мозък, бедра и куп други замервания.
Аз не видях добре, ама ММ и лекарката баха категорични - момче е. Heart
             💦 ПИЙТЕ ВОДА 💦

# 396
Включвам се да съобщя резултата от прегледа вчера.
Бебо расте чудесно - отговаря си на дните, 160 гр, 140 удара в минута. Чухме сърцето, чухме кръвопотока в еди-коя си артерия, огледажме пак всики органи, мерихме малък мозък, бедра и куп други замервания.
Аз не видях добре, ама ММ и лекарката баха категорични - момче е. Heart
             💦 ПИЙТЕ ВОДА 💦

Много се радвам за вас, така да се чуват хубави новини и занапред ... нямам търпение да дойде и моя преглед
Пиши по-често, винаги се подсещам за пиенето на вода от твоите коментари! хихих Revolving Hearts

А къде са другите? Сутринта се притесних, никой не беше писал Disappointed Relieved
Свикнала съм като не влизам повече от 2-3 часа да има поне 50-тина коментара

# 397

Tъкмо гледах линковете в началото на темата по друг повод, но влезнах в линка за Втори триместър и там се споменава
"Според Асоциацията на гинеколозите около 80 процента от бременните мами страдат разрушаване на зъбния емайл или кървене от венците."

# 398
Summer, изпратих ти линк на лично за чата, не знам къде другаде и как може да се открие този чат фантом 🤣 пиши дали се получава

И аз нямам достъп до чата във ФБ, не ми излиза.

# 399
Това с венците се засилва, ако приемате и Аспирин. При мен се бяха поуспокоили, ама откакто включих Акарда и пак са червени, възпалени и кърващи.
Мен нещо рязко ме удари сенната алергия, както ме беше прескочило и се радвах адски много, и рязко вчера се почна. Почти не спах от горящи очи и сърбящ нос. Пробвах само с едно гелче на Тонимер..ама жалка работа и ефект Grinning

# 400
Ако помните, имаше един коментар, че едно момче не си знаеше резус фактора..
Това бях аз и вчера го научих и разбира се се притесних... Ситуацията е следната: аз съм (-), а ММ (+), което знам, че е особен случай.. Вече съм почти 17 седмица и до момента нищо специално не сме правили/тествали и не знам дали има опасност за мен и бебо. 😔
Следобед ще се чуя с АГ, но ако някоя е в такава ситуация или е запозната, ще се радвам да сподели какво се прави.

# 401
Аз искам да ви питам някоя имала ли е някакви проблеми със зъбите след прием на тотхема (черните ампули желязо). Аз съм с бели, здрави зъби, а сега забелязвам на предните 2 зъба леко сивкаво синкаво прозрачно оцветяване. Или оцветяване или падане на покритието. Направо съм в ужас какво се случи. Не е особено видимо, но откачам.

# 402
Куки, това първа бременност ли ти е? Ако да - няма какво специално да се прави, но по-нататък ще ти бият инжекция (май беше два пъти - след 27 седмица и след раждането). Това се случва ако бебето е с + група (ама доколкото знам е така, в повечето случай)

# 403
Не знам защо така този проклет чат, ще пробвам да направя нов освен?

# 404
  • София
не е до теб, има си лимит, представи си група с 1000 човека и ако всички са в чата. Чата идеята му е хубава за спешни въпроси ама стана говорилня, няма лошо нали, ама така де, не могат всички в него. Така че може би е по-добре да го махнем за да няма момичета които да се чувстват изключени.

Общи условия

Активация на акаунт