ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 34 054
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Ох аз най-сетне се записах за ФМ, на 11 юли живот и здраве, нямам търпение да я видя бебка как расте, с момчетата ми се получиха много хубави снимки и клипчета в 20 г.с., та се надявам и госпожицата да се види ❤
Относно кървенето на венците, никога не съм имала. А за другите симптоми - имах доста пъпки, сега последната седмица взеха да изчезват, косопад нямам, но аз никога не съм имала, дори след двете ми предишни раждания. Яде ми се и сладко и солено 😂 интересно беше, че при предишните ми бременности окосмяването по тялото много намаля, засега с тази не мога да забележа, но ще видим, то по-скоро беше по към края.

# 406
Това с венците е съвсем нормално. По време на бременност кръвноснабдяването се подобрява значително, обемът на кръвта се увеличава също със значителен процент. Вече по отношение на чувствителност на зъби, това също е свързан фактор и е хубаво да се хапват храни, които да набавят необходимия калций. И да се пази емайлът - много кисели храни е вероятно да направят проблем или по-скоро поне неразположение.

Момичета, моите резултати от БХС излязоха и са добри, та си отдъхнах... засега 🤣 прави ми впечатление, че на БХС пишат по-малко г.с. от това в документите от ехограф и т.н. На документа ми за БХС с измерените погазатели пишеше 13 г.с. тук 12 и 3, а те взимат само числото от същия този преглед.

# 407
Ако искате може да създам вайбър група и ще пусна линк във ФБ групата, там мисля няма лимит?

# 408
#Coockies, Vikodi, поздравления за хубавите новини. Сoockis, аз съм А-, а приятелят ми А+. При първа бременност наистина не е проблем, обаче и аборт се брои за първа бременност, но пък е щели да ти направят ваксина. На мен гинекологът ми предложи след няколко седмици (забравих коя точно😅) да ми вземе кръв от вената и така ще разберем кръвната група на бебето. Важно е, като знаеш, че си минус резус фактор, да отидеш при кървене веднага в болница, за да ти поставят инжекция(в такъв случай може организмът да иска да изхвърли плода с друга кръвна група). Но спокойно, на мен не ми се е случвало и мисля положително, важно е да сме информирани.
 Стискайте палци, днес съм на скрийнинг за различните тризомии и да видим органите на бебето щ. Ще пиша после 🙂
PS:Вчера си поднови цялата бяла и част от декоративната козметика 😅

# 409
  • София
Ако искате може да създам вайбър група и ще пусна линк във ФБ групата, там мисля няма лимит?

Аз честно не виждам смисъл, толкова много хора да пишат един през друг, трудно се наваксва. Ама както решите.

# 410
За мен е все едно, тази ми излезе във фб като опция да я създам и викам айде за паник стая за въпроси става, но наистина пишем бая и послв ако трябва да се чете е доста

# 411
и аз смятам, че тук е напълно достатъчна комуникацията. Доста споделяме и чесно казано нямам време и чат във фб и чат във вайбър да следя.

# 412
И аз много се замотавам с двете групи . Тук писано ,там писано , а едни и същи хора . Свикнала съм на имената ви тук и ми е трудно да свикна и на истинските ви имена .Все се чудя коя ,коя беше ,за което се извинявам 😇 . За сега ми е достатъчно да си споделяме тук . 🤗

# 413
  • София, България
И на мен тук ми харесва, свикнала съм с никнеймовете ви тук и така си ви свързвам. Там прескачам до групата да видя коя коя беше Joy но чета и се включвам ако мога с нещо и в чата и в групата. Единствено тук не се чувствам окей да споделям снимки и за това го правя в групата във ФБ Simple Smile но разбирам защо на някои хора им е по-удобно с чат. За мен обаче там в чат много се губи нишката на разговора. Simple Smile

# 414
  • София
И на мен тук ми харесва, свикнала съм с никнеймовете ви тук и така си ви свързвам. Там прескачам до групата да видя коя коя беше Joy но чета и се включвам ако мога с нещо и в чата и в групата. Единствено тук не се чувствам окей да споделям снимки и за това го правя в групата във ФБ Simple Smile но разбирам защо на някои хора им е по-удобно с чат. За мен обаче там в чат много се губи нишката на разговора. Simple Smile

Аз просто като човек с 8г опит, очаквам първото сдърпване в чата хахаха, имайки предвид че съм изкарала и в родителски групи, за това гледам само да пиша при въпрос

# 415
Да, аз също предпочитам комуникацията тук, лично на мен ми е по-удобно. Нооо, нямам нищо против да сме навсякъде, аз така или иначе 99.9% мисля за бременни неща Laughing А също за снимки и по-лични споделяния е супер да имаме месинджър чат, но изобщо не мога да ви свържа с имената, с които сте тук, та просто ви се радвам на общ принцип Laughing

Имам въпрос - имам крампи в прасеца от няколко дни, сутрин също се будя с леки болки в корема. Подозирам, че може да са леки контракции, и ако са - опасни ли са за бебето? Не пия магнезий. Чудя се дали да не пусна едни кръвни за магнезий и да отида с тях на следващият преглед на 05.07. Или според вас е по-добре да се реагира по-бързо?

# 416
Маце, точно вчера в 11 вечерта четох скандали в чата за Тромбофилия и си помислих, че явно е масово явление с такива чатове. Grinning
Днес ходих за нова порция кръвни, APTT-то ми е вече 22 сек, утре съм и на Анти Ха и се кръстя, че 0.6 фраксипарина много скъп... Но пък мога да се похваля, че съм свалила глюкозата на 4.4, мисля да се наградя със сладолед Grinning

От сутринта съм в настроение, облякох се с бледо розов клин и бледо розова тениска, а таткото каза, че съм много сладка.. като Пепа Пиг Simple Smile

Джаки, не съм сигурна има ли смисъл изобщо да си даваш парите за изследване, няма да ти навреди така или иначе, особено щом имаш контракции и схващания.

# 417
Нямаш ли възможност да се свържеш с АГ-то ,което те следи ? Аз имах дискомфорт и болки в корема,пита ме коя г.с. съм и като и казах ,че влизам в 15та и гинеколожката ми каза ,че ми е време за магнезий. 
Да, аз също предпочитам комуникацията тук, лично на мен ми е по-удобно. Нооо, нямам нищо против да сме навсякъде, аз така или иначе 99.9% мисля за бременни неща Laughing А също за снимки и по-лични споделяния е супер да имаме месинджър чат, но изобщо не мога да ви свържа с имената, с които сте тук, та просто ви се радвам на общ принцип Laughing

Имам въпрос - имам крампи в прасеца от няколко дни, сутрин също се будя с леки болки в корема. Подозирам, че може да са леки контракции, и ако са - опасни ли са за бебето? Не пия магнезий. Чудя се дали да не пусна едни кръвни за магнезий и да отида с тях на следващият преглед на 05.07. Или според вас е по-добре да се реагира по-бързо?

# 418
  • София
Джаки говори направо с АГ да ти изписва магнезий. Няма какво даго изследваш, то не е да имаш липси а трябва да се взима за да намали крампи и контракции..

Валерита в на Джой ли чата? Хахаха аз толкова скандали съм преживяла с чатове,групи и форуми че вече ми е все тая. Едно време палех много, давах акъл, тропах с крак, сега ми е вече все тая. ОстарЕх

# 419
И на мен ми е пълен хаос в чата, не мога да разбера изобщо кой кой е, а и валят съобщения непрекъснато 😀 Тук ми е доста по-подредено.

Общи условия

Активация на акаунт