ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 34 059
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
здравейте, аз съм в 17+0 според вас да почна ли магнезий? Нямам крампи ии нямам контракции(или поне не знам как да ги различавам). Благодаря

# 421
  • София
здравейте, аз съм в 17+0 според вас да почна ли магнезий? Нямам крампи ии нямам контракции(или поне не знам как да ги различавам). Благодаря

само след консултация с лекар

# 422
  • София, България
Магнезий според мен само при нужда. Ако няма нужда, не пийте. Има майки нямат абсолютно никаква нужда от магнезий през цялата бременност. Той се почва единствено ако има контракции или крампи.

Миналия път някъде около 20 г.с ми почнаха крампите така по спомен и понеже бях секцио си го пих до края, та да предпазва и от контракции. А иначе на тези с естественото им го спират около две седмици преди термин Simple Smile

И на мен ми е пълен хаос в чата, не мога да разбера изобщо кой кой е, а и валят съобщения непрекъснато 😀 Тук ми е доста по-подредено.

Хаха точно така се чувствам.
Аз съм супер щастлива, че от групата в детската градина на детето решиха да направят група във ФБ, а не чат, защото иначе става мазаляк 😂

# 423
Аз не мога да смогна да чета в чата,нямам против него,но може би няма да успявам да се включвам. Тук ми е по-ситематизирано, най-малкото всичко на едно съобщение.

Иначе по повод магнезия, на мен ми го изписаха още в 10гс , но заради крампите , Karena ако нямаш някакви дискомфортни зони , които да са предпоставка ,не си взимай сама на своя глава. На мен лично от него след прием , 30 мин. ми се вие свят и ми се иска да не го пия. Нооо крампите в прасците продължават, плюс от вчера болки в кръста, иии ще се пие даже май повече от месец, за колкото го изписа АГ.

# 424
За крампите в прасеца - много помага мазане локално с гел, съдържащ магнезий, повече от колкото приемането му перорално!!! Крампите в прасеца са свързани с недостиг на кислород в крайниците, АГ ми е казвал и гарантирам, че на мен ми помогна гелът. Внимавайте с магнезия по време на бременност, не е шега и не всеки вид е добър да се пие!

# 425
За крампите в прасеца - много помага мазане локално с гел, съдържащ магнезий, повече от колкото приемането му перорално!!! Крампите в прасеца са свързани с недостиг на кислород в крайниците, АГ ми е казвал и гарантирам, че на мен ми помогна гелът. Внимавайте с магнезия по време на бременност, не е шега и не всеки вид е добър да се пие!

Да, аз се мажа с магнезиево олио , за сега не мога да кажа, че помага,но самият масаж е приятен с него.

# 426
Здравейте. Пак се включвам. Ами честно казано съм със смесени чувства. Сега някои от вас ще си каже егати кифлата. Минах сриниийнга(междудругото беше само 140евро като сравнение) и всички органи са добре развити. Няма аномалии. Рисковете от сидромите според възрастта ми:Синдрома 21- 1:134; Синдром18- 1: 336 и Сидром 13- 1:1052. Но!  ми изчислиха реалния риск- синд. 21- 1:2684; синдром. 18- 1:6720, синдром. 13- 1<20 000. Което си е много добре 🙂 Все пак пуснах и кръвни, така и така се поемат от касата. Обаче се разочаровах, защото лекарят ми посочи и ми каза виждаш ли това... Та изглежда ще е момче. До 14 седмица е забранено тук да се казва официално, така че само ми намекна. Имаше в чата друго момиче, което се надяваше на грешка, ама знам, че по-вероятно е обратното да се окаже грешка, отколкото това. И така... Опитвам се да се настроя. Казвам си, еми нищо ще си спестя пари от панделки и рокли, сама ще съм си принцеса, като бебета всички са сладки... Няма много ясно да събирам пръчки и камъни... Ще си спортува с таткото, ще се учи с него да плува и кара колело, а аз като и без това не мога, ще си ходя на шооинг 🥺😉

# 427
Момичета аз съм аут от чата, съжалявам 🤗 голям хаус, то тук 2-3 часа ако не влезна има по 30-40 мнения и ми е трудно, а там съвсем се зашашках 😩

# 428
elface
Има ли значение какво ще бъде , може да е повтаряемо , но не е ли най-важното да е здравичко. И двата пола си имат хубавите страни. Ако е момче ще е на мама момчето и ще те обича много , винаги ще сравнява като порасне всичко с теб, ти ще си пример.
Момичето си е куклата на тати , ще връзваш панделки,но пък на господина ще сложиш папионка Simple Smile
Не мисли така, и в камъните и пръчките си има положителна страна , ще те пази от всеки и всичко.

# 429
  • София
Elface има си gender disappointnent, и е ок, нормално е, спокойно не се чувствай виновна. Ако усетиш че много дълго те държи и не ти минава потърси помощ от психолог. Да, най-важното е да е живо и здраво и го знаеш сигурна съм, ама емоциите са ти валидни и е ок. Гуш!

# 430
elface, нормално да почувстваш някакво разочарование, особено ако си вярвала, че е момиче или пък цял живот си си мечтала за момиче..но всичко става с причина. Доколкото знам, момченцата са по-привързани към мама.
Ние мислехме и очаквахме да е момче, но силно бяхме изненадани от розовото. Дори усетих леко разочарование от страна на таткото - много искаше да си има другарче за чисто мъжки занимания, нямал представа какво прави едно момиче. Но го виждам, че вече напълно го е приел и е "бебка това, бебка онова, малката принцеса и тн".

# 431
#diorgg, зная, че си сто процента права, но все пак съм разочарована. На приятеля ми казах, че няма да казваме на никого, докато около 17 седмица сме двамата при моя гинеколог и разберем на 100%. Но размислих, по-добре сега да кажем на всички и аз да не скрия разочарованието си и после вече ще съм го приела и ще нямам такива емоции. И да си кажа- не знам, освен че много отслабнах, не смятам, че съм по грозняла или да съм се разхубавила, косата ми не пада, същата си е, имам леки подкожни пъпчици на челото, но не е нещо особено и ми се яде повече солено, докато сладко - не.
#Маце, # Valerita благодаря! 🙂 Ще се справя, просто трябва да се настроя на тази вълна, даже вече виждам и някои позитиви. Приятелят ми каза, че много ясно при момче или момиче ще се радва еднакво.

# 432
  • София
Elface не се знае, и племенницата на първия скрининг беше момче, ама се оказа пъпната връв Simple Smile.

# 433
Elface аз също като ми казаха 70% момиче се изненадах, очаквах момче 😁 но да е живо и здраво, аз не съм особено по панделки и финтифлюжки, но ще се науча ако се окаже верно момиче 😁

# 434
Tinydevil, може би Вселената си знае работата. Ти ще имаш момиче, за да активира твоята женска енергия, а аз - момче, малко да изляза от момическия ми свят. Като се замисля имам абсолютно различни концепции за възпитание на момче и момиче. Момчето даже бих го дала на ясла, да става мъж, да не ми е за полата 🙂 А ако имах момиче може би щях да имам прекалено много очаквания и недей си боже да ми каже, че не обича розово и иска да стане пожарникар 😄

Общи условия

Активация на акаунт