ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 33 762
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, със страхотно главоболие съм от вчера сутрин. Не знам климатик ли ме надуха или е от кръвното, което започнах да вдигам, ама е много неприятно…
А и сега така ме притеснява този гестационен диабет, с него не се ли качват повече килограми? Аз засега съм качила по-малко от 1кг.
С подходящ хранителен режим не се качват повече, спокойно. Важното е да е хванат навреме, както е при теб. За главоболието пробва ли с парацетамол? Колко ти е кръвното? Пиеш ли и за него нещо?

# 601
  • Бургас
Момичета, със страхотно главоболие съм от вчера сутрин. Не знам климатик ли ме надуха или е от кръвното, което започнах да вдигам, ама е много неприятно…
А и сега така ме притеснява този гестационен диабет, с него не се ли качват повече килограми? Аз засега съм качила по-малко от 1кг.
С подходящ хранителен режим не се качват повече, спокойно. Важното е да е хванат навреме, както е при теб. За главоболието пробва ли с парацетамол? Колко ти е кръвното? Пиеш ли и за него нещо?
За кръвният аг ми изписа допегит, после вика не бързай да го пиеш ами мери кръвното 10 дни сутрин, обед и вечер и ако вдигаш над 130 ще го започнем. Ами аз вдигам над 130. А кръвното ми преди бременността беше 90/60 макс 100/70.
Предната бременност нито съм правила обременяване, нито нищо, ни пък бях с прееклампсия. Тогава качих само 5,5кг, сега ще видим до къде ще я докарам.

# 602
Таничка, за главоболието студени кърпи на главата и почивка, аз забелязах,че като пия по-малко вода ( а аз почти не пия ) ме боли,така че гледай да увеличиш приема й.. вчера и аз щях да пукна цял ден от главоболие и нямаше полза от нищо ...
парацетамола на мен не ми помага.

А по повод моя висок риск за преклампсия,след като снощи психясах от резултата писах на Богданова и тя ми каза,че 1/112 изобщо не е висок риск и е станала грешка в автоматичните забележки най-долу,които се слагат на БХС и за сега няма да пия акард.
Отдъхнах си , но и много се ядосах , какви грешки, ами ако става дума за някоя тризомия , човек да изперка освен-не знам.

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 13:33 от diorgg

# 603
Таничка , а като вдигнеш кръвното над 140 какво правиш ? Стоиш си с кръвното ли ?

# 604
  • София
Танче главоболието е хормонално, спокойно, пийни една кола Зиро или изпий един парацетамол. С ГД не означава че ще качиш, жената с мен в стаята сега като лежах, беше с ГД и с високо кръвно, беше като манекенка слаба, кг нямат значение.

# 605
  • Бургас
Таничка , а като вдигнеш кръвното над 140 какво правиш ? Стоиш си с кръвното ли ?
Засега до 135/80 съм го докарала, но на фона на моето 90/60 си е високо. С предната бременност бях на допегит още след 125/80.

Диор, висок риск за прееклампсия е това Simple Smile

Твоето ми се струва добре. А за водата аз винаги съм пиела много, а парацетамолът не ми помага за глава.

# 606
За кръвният аг ми изписа допегит, после вика не бързай да го пиеш ами мери кръвното 10 дни сутрин, обед и вечер и ако вдигаш над 130 ще го започнем. Ами аз вдигам над 130. А кръвното ми преди бременността беше 90/60 макс 100/70.
Предната бременност нито съм правила обременяване, нито нищо, ни пък бях с прееклампсия. Тогава качих само 5,5кг, сега ще видим до къде ще я докарам.

А казал ли ти е как да го приемаш? Според мен няма за къде да отлагате повече. Аз съм с 90/60 нормално кръвно и ако вдигна 130 направо умирам.

# 607
Танче, аз като симптоми на ГД съм виждала и дори сваляне на кг. Тъй като ще си вероятно на хранителен режим, още повече май биха се свалили килограми.

Dior, не е много висок риска по калкулации сякаш, но все пак ти гледам PI е по-високичък. Аз на твое място по-нататък бих следяла кръвното.

# 608
  • Бургас
Боби, аг ми каза 2*1 от допегита, но ще го почна чак като ми види стойностите като изтекат десет дни. Но въпреки всичко сигурно ще си направя консултация с кардиолог онлайн. Трябва да прегледам кои са добри.

# 609
Боби, аг ми каза 2*1 от допегита, но ще го почна чак като ми види стойностите като изтекат десет дни. Но въпреки всичко сигурно ще си направя консултация с кардиолог онлайн. Трябва да прегледам кои са добри.
Виж Ивайло Иванов дали прави онлайн консултации, има го в супердок. Ходих при него след раждането, че бях вдигнала кръвното и беше страхотен.

# 610
Tаничка, ако имаш време и желание разбира се може да погледнеш хр.режим Зоната, аз по нея се хранех преди да забременея, тя е точно за хора с ИР или такива които искат балансирано хранене. Аз се чувствах много добре, но сега с гаденето и повръщането не можех да я следвам, но смятам да започна скоро пак, понеже се чувствах много добре. Няма нужда да си купуваш нищо - ни книги, ни рецепти, всичко го има във фейсбук групите, както и е разрешена и препоръчителна за бременни дори Simple Smile благотворно се влияе от нея и кръвното налягане, аз бях започнала мин.лято като вдигнах няколко пъти кръвно от стрес и си мислех, че нещо ми има 🤣

# 611
  • Бургас
Боби, само присъствено е, а скоро няма да имам път към сф, така че ще потърся друг. Мерси все пак.

# 612
Здравейте, за главоболие пия парацетамол. Относно високото кръвно моя доктор в кабинета ме мери все 140/90. Вкъщи съм си наред и се разбрахме, ако има нещо пия допегит при нужда. Отделно все пак ме праща на консултация на кардиолог, ако сега я отложа, казва след 26та седмица задължително.
Излезе резултата ми от теста на Вижън и той отрича резултата на първия, който е правен в Китай и вече се чудя какво да си мисля и изобщо дали да правя амниоцентеза. Утре имам среща с генетик, дано поне малко ме просветли как се обясняват резултатите на тези тестове, единия казва има проблем, другия казва няма проблем.

# 613
  • София
daisy85  толкова се радвам за теб, за теста на Вижън, откакто сподели какво ти се е случило, те мисля и чакам да споделиш резултатите от втория тест. Относно амниоцентезата не знам какво да те посъветвам, това мен лично ме плаши и се консултирай с повече специалисти по въпроса Purple HeartYellow HeartBlue Heart

Много, много се надявам всичко да е наред с бебенцето и с теб!

Момичата аз вече съм 15 седмица и ми се струва, че корема ми расте всеки ден Smile, обичам си го с всеки сантиметър повече,на килограми почти няма разлика което е странно, уж внимавам как се храня, но ще ми е интересно да си споделяме хранителни режими.

Вече ми се върна силата почти, но жегата ме тормози много......
Иначе се чувствам доста добре, утре съм на преглед за нов болничен (30 днвен) и се надявам да видя малката бубка Purple Heart.

Маце ти как си с бъбреците, имаш ли още болки?
Хубава неделя момичета!

# 614
Diorgg моят риск е 1/92.  Май да питам дали не е станала грешка и при мен, тъй като от месец пия Акард, заради същата бележка под линия 🙂

Общи условия

Активация на акаунт