СЕДМИ КЛАС - голямото чакане - 19-26 юни

• 84 219
  • 862
  •   1
Отговори
# 120
За тази паралелка "има гаранция" Simple Smile При нея това са фиксираните профили... Изрично напомниха, че 9 и 10 клас си започват с часове по  профил...
Профил "Природни науки - БЗО ХООС интензивно НЕ, РЕ"   профилирана   Природни науки   (1 * БЕЛ + 3 * МАТ) + (1 * БЕЛ + 1 * М)

Русалке, тя е с Английски и Руски (от 5 клас)... Класа в който са 50:50 френски и английски. С английския са много напред, имат проятелчета с немски, абсолютно не ще да чуе да учи това... За френския май имат "привличане", та е вариант Hands V По нейни думи АЕГ са резерв с допълнителен нов език... Ама, то ако й стигнат точките за този резерв, то трябва да й стигнат за първо желание, та трябва аз да измисля резерв на резерва Wink

# 121
Понеже се заговори за 73 СУ... На едни приятели детето учи там от 1 до 7 клас. Изобщо не съм впечатлена, не го виждам да е научил немски особено, да не говорим, че се събират със съученици по купони с алкохол и какви ли не други простотии. Това са деца в 7 клас. Моята дъщеря е в обикновено квартално основно училище и смея да твърдя, че попадна на много по-читави съученици.
Да уточня, че в гимназиалния етап вероятно е различно. Нашето приятелско дете няма да продължи там, то и бал не вярвам да му стигне.

# 122
  • София
За 35-то само видях, че има 2 паралелки с НЕ, каква е разликата между тях - не разбирам, също и нивото на училището, не според измислената класация с баловете, а ако някой има поглед с дете минало или сега в това училище, ще съм благодарна!
Може да видиш в ДПП, разликата между двете паралелки  е че едната е с квоти, а другата без.
Аз гледах навремето преди да мине изпита по мат това училище и паралелката с френски и също се зачудих каква е разликата Simple Smile

Квотите веднага ги видях, това е много важно за нас, тъй като дъщеря ми държи да е в паралелка с квоти!
Двоумях се само в коя се получаваше "уж" приравнена на немската диплома.

Не се хващайте толкова за думите използвах 2ра немска, само за по-краткото изписване.
Споменах бал 460, защото горе долу това е мин. за  73то от мин. година, за 91 е по-висок.
Ние надали ще стигнем до повече от 450, за жалост.

# 123
  • София

Квотите веднага ги видях, това е много важно за нас, тъй като дъщеря ми държи да е в паралелка с квоти!
Двоумях се само в коя се получаваше "уж" приравнена на немската диплома.

Не се хващайте толкова за думите използвах 2ра немска, само за по-краткото изписване.
Споменах бал 460, защото горе долу това е мин. за  73то от мин. година, за 91 е по-висок.
Ние надали ще стигнем до повече от 450, за жалост.
В никоя Simple Smile Разучете, за да не останете разочаровани. Става думa за немска езикова диплома  DSD2 ( аналог на сертификатите за ниво по английски/френски), удостовeряваща ниво на владеене на езика В2 или С1. Но децата завършват средно образование  с БГ диплома. И това е факт и за двете паралелки на 35-то, и за всичките от 73-то, и за 5 от седемте в НЕГ. Другите две  в НЕГ завършват с истинска немска диплома (без уж) + българската.
И в трите DSD 2 не се полага на ученик  в училището по подразбиране. Трябва да те допуснат до изпита в 12 клас, а после вече си зависи от теб дали ще си без сертификат заради малко точки, дали ще си с В2 или С1.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 13:14 от пенсионирана русалка

# 124
А, конкретно за Първа немска и leistung класовете, те като завършват с немска диплома, имат ли допълнителни профили в 11 клас както другите, примерно Математика?Благодаря

# 125
Понеже се заговори за 73 СУ... На едни приятели детето учи там от 1 до 7 клас. Изобщо не съм впечатлена, не го виждам да е научил немски особено, да не говорим, че се събират със съученици по купони с алкохол и какви ли не други простотии. Това са деца в 7 клас. Моята дъщеря е в обикновено квартално основно училище и смея да твърдя, че попадна на много по-читави съученици.
Да уточня, че в гимназиалния етап вероятно е различно. Нашето приятелско дете няма да продължи там, то и бал не вярвам да му стигне.
                   Колко ще научи НЕ и с какви съученици ще контактува зависи ЕДИНСТВЕНО от детето.Нали не искаш да кажеш , че всички деца в 73-то не могат да научат немски и всички ходят на купони с алкохол.
                   За сведение - аз не знам у-ще , в което всички учат за 6 и не са чували за алкохол. Yum

# 126
  • София
А, конкретно за Първа немска и leistung класовете, те като завършват с немска диплома, имат ли допълнителни профили в 11 клас както другите, примерно Математика?Благодаря
Те са си природо-математически паралелки Simple Smile  Държат от немските матури задължителна писмена по немски, задължителна по мат и една по избор между биология и химия. Имат и устни матури. Явяват се и на нашите ДЗИ, могат да се освободят само от втора наша по немски при отлчиен резултат на баш немската.

Врабец, аз покрай децата си имам своите пристрастия към 91 НЕГ (отделно е и моето училище), но  73-то няма как да има когато и да е в абревиатурата си ЕГ, не защото отстъпва на други ЕГ, а защото в него учат деца от 1 клас. А и не всяко съкращение ЕГ означава качество. Има  в София 33 ЕГ примерно, ама никой не се е засилил към нея... Wink

Дидиа, за алкохола съм съгласна, едва ли някъде, особено в гимназия, не са чували за него и не са го опитвали. Но за немския, а и за който и да е език, специално за гимназиален курс и по-конкретно в 8 клас, не съм.  Когато в един  решаващ 8 клас ти се падне слаб/незаинтересован учител, какво зависи от теб, как сам ще наваксваш 20+ часа седмично? Именно заради наличието на недоразумения и в трите училища, е ходенето на уроци на иначе съвестни и амбициозни деца, нямали просто късмета на  връстниците си от съседната паралелка, в която пушек се вдига от учене. Когато си в паралелка като последната упомената и ВЪПРЕКИ това не научаваш, тогава, да, вината си е само твоя..

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 13:44 от пенсионирана русалка

# 127
  • София/Варна
Малко извън темата , но приложните университети не са ли за предпочитане ?

Нямам идея - на този етап не съм проучвала. Знам, че един от най-добрите университети за gaming design в Бреда се води приложен. Русалката ме е изпреварила за gaming design-a Simple Smile

И аз съм в паника с желанието на детето за ТУЕС и липсата на хорариум. Какво ще е след 4 години, обаче никой не знае.

Приятелка на големия ми син, която учи в ТУЕС, ще кандидадства в приложен университет в Холандия. Проучила си е и явно е намерила такъв, където приемат диплома от ТУЕС.

Големия ни син е завършил Джон Атанасов преди 6 години. Наистина има проблем с хорариума и ги приемат само в практически университети. След това, ако искат могат магистратура да учат в "истински" университет, но трябва доста изпити да вземат преди това,което отнема в общия случай 1 година. Нашия младеж не му е силата математика и учи магистратура в същия практически университет. Наистина едните са академични и учат повече теория и нямат много практика, а другите в началото си имат академични предмети, а после имат мнооого проекти. Не знам кое е по-добре, за нашия син се оказа практически насочения.
Чета Ви от няколко дни, че малкия е 7 клас. И ние сме в графа разочаровани от математиката, тъжното е че младежа е най-разочарован. При пробни имаше 70-80т., а сега си сметна 40т. Все ще влезе някъде и ако му се учи ще учи. С баткото беше същото, учеше му се на детето и сега мога да се похваля, че прави докторантура в "истински" нидерландски университет.

# 128
Хора, какви са тези очаквани балове..460. Аз се моля 2х80т. да имаме и ме е страх да не поднесе някоя неприятна изненада. Гледах миналогодишните резултати от ДЗИ на десетокласниците..73 училище в доста ниски резултати, като за бала, с който се влиза..

# 129
                  Колко ще научи НЕ и с какви съученици ще контактува зависи ЕДИНСТВЕНО от детето.Нали не искаш да кажеш , че всички деца в 73-то не могат да научат немски и всички ходят на купони с алкохол.
                   За сведение - аз не знам у-ще , в което всички учат за 6 и не са чували за алкохол. Yum

Ами моето не е чувало за алкохол, не си е помисляло даже.  В основното училище да правят такива неща ми идва малко в повече. Вече в гимназията повечето го правят, то е ясно.
И никъде не съм сложила всички под общ знаменател. Идеята ми беше, че точно си зависи от детето, без значение в какво училище е. Нищо лошо за 73 СУ, сигурно е добро училище, щом се влиза с такъв висок бал след 7 клас.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 14:40 от kalina_pehlivanova

# 130
  • София
Според мен пък, в общия случай, резултатите в 10 клас са доста показателни именно защото са постигнати такива каквито са без допълнителни напъни, частни уроци и школи.

# 131
  • на Мелмак
73-то от първи до седми клас си е квартално училище. След това вече се учи доста немски. Дъщеря ми е там, въпреки, че нямат по някои разказвателни немско говорящи учители. Не съм им гледала матурите на големите. Странно е това за 10-и клас.

# 132
Здравейте, ще ми побелеят косите до 26-28ми от стрес. И аз да се запиша към разочарованите от НВО по математика, при всичките високи очаквания си сметна 50т, което вади мечтания Джон Атанасов от сметките. Евентуално ще се търси хардуерен профил в не толкова специализирана гимназия, разглеждахме 105то днес, но няма много инфо.
 Късмет на всички за желаните училища!🍀

# 133
  • София
Фенси, не  знам къде и какво гледаш, но няма как на НВО в 10 клас по БЕл или ДЗИ в 12-ти, пак по БЕЛ,  НЕГ да е със 121 деца при 7 паралелки. Поне още 60 отгоре..

# 134
Фенси, доста учители от гимназията НЕ обичат на 73 СУ да му се казва втора немска..Това са наименования в пространството, придобили популярност във времето, при това точно от форума най-вече наложени. Трета английска ту е 32-ро, ту е 127-мо, но за английския поне със сигурност 2-ра е съвсем официално название.  Иначе проблеми има и в трите училища с немски. Sad И е много субективно да се каже кое по-добро, въпрос на възприятия на дете/родител,  на късмет или липса на такъв с учители, на клас, ако щеш..И преди съм казвала, и сега ще го напиша в прав текст. На уроци по немски, основния език, ходят деца и от трите - заради презастраховане, заради изтеглени "къси клечки" (по тези параграфи и в трите), за подготовка за прием в лайстунг (само за НЕГ поради отсъствието на такива паралелки другаде), заради недопускане до ДСД и необходимост от подготовка за ДаФ/Гьоте сертификат (най-много недопуснати има в 35-то).

А, всичко това ми е ясно. Аз всъщност реагирах, както обичайно, на някакви снобски изказвания. НЕГ била единствена, в АК средата не била, като в 18-то...  Дали ще има ЕГ в името е въпрос и на други неща. 73-то покрива целият образователен етап, та само заради това не е 2-ра НЕГ. Всяко училище си има и плюсовете, и минусите.
Само дано да имаме поводи да се радваме и да избираме след 28-ми. Wink
И съвсем не разбирам защо беше изтрито това за НЕГ. Сега последващия разговор седи неадекватно и не на място. Нищо нарушаващо правилата нямаше нито в моя пост, нито в този, на който отговарях. Аз знам кой е толкова педантичен, следи ме и ми чета под лупа постовете, но ще му кажа, че е смешно вече.

Хора, какви са тези очаквани балове..460. Аз се моля 2х80т. да имаме и ме е страх да не поднесе някоя неприятна изненада. Гледах миналогодишните резултати от ДЗИ на десетокласниците..73 училище в доста ниски резултати, като за бала, с който се влиза..
.

Колко пък да е нисък, като са трети по БЕЛ в София, след Веди с 5 ученика и НЕГ със 121? Говорим за ДЗИ, което има смисъл, а не в 10 клас, което почти никой не гледа. АК, СМГ и Испанската са след тях.
моля Ви се, да не си мерим частните уроци в 12 клас.. въобще не ги гледам 12 клас

Общи условия

Активация на акаунт