СЕДМИ КЛАС - голямото чакане - 19-26 юни

• 84 707
  • 862
  •   1
Отговори
# 405
Питайте децата дали са били объркани пликовете, това е в нашите глави само 😂.

# 406
[
Аз със сигурност нямах предвид Вас... Дано не сте се почувствала, като че ли Ви давам за отрицателен пример.
О, съвсем не, ♥ , просто го пиша пак за всички родители, на които матурите са за сефте , малка подсказка при редене на желанията.
Аз в онзи момент не съобразих въобще тази страна на нещата.Сега ми е обица на ухото к гледам само училища, които са в някакъв разумен диаметър от нашата локация.

# 407
Можете ли да дадете някакво мнение за общежитието на НПМГ?

# 408
Питали сте в темата на НПМГ. Ако там не получите адекватен отговор, няма как да го получите тук. В седми клас децата тепърва кандидатстват. Но един непоискан съвет. Проверете и общежитието на " Хенри Форд", ако и да не се предлага официално на страницата на НПМГ.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 22:38 от Анонимен

# 409
Привет,
При нас текат изходни нива, никой нищо не казва за оформяне.
Иначе на половината изходни 5ци имаме Sad

Аз да питам нещо, малко в страни от темата.
Следващата учебна година, ако новото училището работи с “Школо”, трябва ли нещо да се прави нов профил от нас?
До сега все сме били в Школо, та се замислих?

# 410
Нашите вече нищо не учат. В понеделник са имали само математика и география от 7 часа, днес нищо, от утре до петък да на екскурзия. Влизах в сайта с входящия номер и паролата, става. По този повод, вътре прочетох, че при записване в професионална паралелка е необходимо медицинско, а бях останала с впечатление, че е необходимо още при кандидатстването да го имаш сканирано, греша ли?

# 411
Нямам достъп до системата, но досега имаше няколко възможности. Прикачваш го при подаване на заявление, прикачваш го по- късно, не го прикачваш, но го представяш при записване в случай, че ученикът се записва в професионална паралелка. Мисля, че и тази година ще е така. Скоро ще пуснат ръководство за кандидатстване онлайн.

# 412
Идвам да подкрепя желаещите да оспорват годишните оценки, защото тази идея (като възможност) я прочетох тук, за което благодаря Heart

В предната тема се отвори дискусия, относно възможностите за реакции в случаите, в които очакваните резултати от НВО биха били по-високи от годишната оценка.  Ние сме в тази хипотеза и реших да подходя планирано и спокойно - обадих се на класния, поисках телефон и приемно време на замесената учителка; телефон и приемно време на директорката и мимоходом споделих идеята си за неприемане на оценката, дали би ме упътил за процедурата. Пет минути по-късно учителката ми се обади (при все двумесечната ѝ безответност в Школо), а днес вече имаме и решение на казуса.

Така че момичета, ако сте в подобна ситуация - действайте, 11 точки са си 11 точки в балообразуването и след всичкия стрес за децата не бива да не бъдат подкрепени. Само спокойно, обективни случки (ако се наложи), делово и сте длъжни да опитате Heart

С две думи сте си изпросили 6, я имате точките, я не...!! Аз това няма да го направя и не смятам, че е повод за невероятна гордост и самопохвала във форума. И точки за 6 да има на НВО то, пак не бих се разправяла, ако оценките не са за 6. Категорично. Моето дете е за между 5 и 6 и няма да го направя това!! Вие се хвалите на другите родители, че сте си изкарали 11 т. за детето..бе просто думи нямам..

Не, не се хваля, само ми се иска да подкрепя родители, които имат повод да се усъмнят в коректността и обективното отношение на учител, от чието отношение зависят следващите пет години на детето им.

Наложи ми се да вървя по устав и осъзнаването на това, беше трудно за мен. Наложи ми се да се усъмня, че конкретен учител има субективни критерии към детето ми, което също ми беше трудно. Наложи ми се да бъда спокойна при обективна несправедливост, това също ме затрудни и т.н. Наличието на установена процедура е възможност за арбитраж на личните ми съмнения и мнението на учителя, и не следва никой да бъде лично обвиняван за наличието на законова възможност.

Апелът ми беше/е за родители, които са следвали единствено детето си и с необходимото уважение към учителите, но са се усъмнили за обективността, да преодолеят страховете си и да действат до средата на другата седмица Heart Останалите са действали достатъчно и досега Simple Smile

Не очаквах да се разрази дискусия по темата, доколкото в предната тема мина почти незабелязано, но след като се случва, ще кажа и собственото си мнение, а то е, че дублирането на годишна оценка и НВО при формирането на бал е несъстоятелно по много причини.

Благодаря  и успех Heart

# 413
Нашите вече нищо не учат. В понеделник са имали само математика и география от 7 часа, днес нищо, от утре до петък да на екскурзия. Влизах в сайта с входящия номер и паролата, става. По този повод, вътре прочетох, че при записване в професионална паралелка е необходимо медицинско, а бях останала с впечатление, че е необходимо още при кандидатстването да го имаш сканирано, греша ли?
Медицинско е необходимо още при кандидатстването - за художествените училища към Министерство на културата - там е задължително условие да се представи още преди изпитите с цел доказване на нормално цветоусещане.
В другия случай - за професионалните паралелки към МОН, може да се представи и чак при записването, или поне миналата година беше така. При добавянето към желанията на професионална паралелка, излизаше съобщение, че паралелката изисква медицинско и допускаше двата варианта - както да го прикачиш веднага, така и да го представиш на по-късен етап.

# 414

Следващата учебна година, ако новото училището работи с “Школо”, трябва ли нещо да се прави нов профил от нас?
До сега все сме били в Школо, та се замислих?
Не. Щом имате профил в Школо автоматично детето ви излиза в новото училище. Но когато админът го добави. Децата обаче получават нов имейл и нова парола.

# 415
  • София
Аз идвам с два въпроса - знае ли се вече кога ще могат да се разгледат работите на децата? И необходимо ли е пълномощно, ако изпратя бабата на детето да ги види вместо мен?

# 416
  • София
Аз идвам с два въпроса - знае ли се вече кога ще могат да се разгледат работите на децата? И необходимо ли е пълномощно, ако изпратя бабата на детето да ги види вместо мен?
Обикновено РУО пуска инфо за това деня след като излязат резултатите.
В темата имаше баба, която разказа, че е гледала изпита по БЕЛ. Не беше споменала за нужно пълномощно. Май трябва само за записването ако няма да присъства родител.

# 417
  • София
Дните ще станат ясни след като приключи проверката.

# 418
Възможно ли е изобщо да не качат езиковите НВО-та в сайта на МОН? Доста се бавят...

# 419
Възможно ли е изобщо да не качат езиковите НВО-та в сайта на МОН? Доста се бавят...

От тях изобщо има ли някакъв смисъл ? В кое училище се ползват?

Общи условия

Активация на акаунт