СЕДМИ КЛАС - голямото чакане - 19-26 юни

• 84 724
  • 862
  •   1
Отговори
# 420
Аз идвам с два въпроса - знае ли се вече кога ще могат да се разгледат работите на децата? И необходимо ли е пълномощно, ако изпратя бабата на детето да ги види вместо мен?
Обикновено РУО пуска инфо за това деня след като излязат резултатите.
В темата имаше баба, която разказа, че е гледала изпита по БЕЛ. Не беше споменала за нужно пълномощно. Май трябва само за записването ако няма да присъства родител.
                 Аз съм бабата! Yum Отидох да видя работата на детето като носех служебната бележка.Никой не ме попита каква съм на детето.

# 421
Резултатите от езиковите НВО ги качват заедно с другите Hands V

# 422
Резултатите от езиковите НВО ги качват заедно с другите Hands V
Имах предвид самите тестове с решенията. За резултатите - да, всичко ще е наведнъж. Simple Smile

# 423
Детето ме питаше всеки ден, и аз проверявах, проверявах... Мина ми мерака вече, а и тя забрави какво е писала, но все пак... редно е да ги качат.

# 424
Здравейте, трябва ли ученикът да присъства при записване в училището, в което е приет, или може само родителят да иде да го запише?

# 425
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Здравейте, трябва ли ученикът да присъства при записване в училището, в което е приет, или може само родителят да иде да го запише?
Принципно трябва. Но това си е и до решение на училището. Когато преди 4 години записвах дъщеря си в конкретното училище много държаха да присъства детето. Е тя влезе и в друга стая, с друг родител и се представи за друго дете. "дете назаем" Grin

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 09:34 от ninanb

# 426
  • София
На нашата родителска среща директорът ни каза, че ако при тях дойде родител за записване без дете няма да му приемат документите. Нещо по линията за свободния избор на детето къде и какво да учи
Не съм сигурна как и колко е законно 13 г да го питат за каквото и да било, но сега е модерно всеки да има повече права отколкото задължения 😁

# 427
  • София
Миналата година след изпитите заминахме на дълго море. Направихме пълномощно от наше име и от името на детето да бъде представлявано от двама души, единият от които беше дядото. Той я записа. Попитали са го защо я няма, той е обяснил, че е в чужбина и не е имало проблем.

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 13:03 от Skiorche

# 428
и аз не разбрах какъв е смисълът от езиковата матура и изобщо не ми е минало през ума да карам детето да се яви...

# 429
Практически смисъл би имало само за училища, в които е включено в балообразуването, в София няма такива.
Учителките по език доста говореха на децата да се явят (да си имат ново А2 по Европейска езикова рамка, не че за нещо ще им трябва). Линка за заявяване им го бяха пратили в Школо на тях, до нас копие на писмото с неактивен линк... Само подписах някакво заявление за явяване на това НВО, връчено ми от детето с положен вече негов подпис. Искаше да се яви, яви се Hands V

# 430
  • Sofia
Ако детето е навършило 14г трябва да присъства.

# 431
  • София
и аз не разбрах какъв е смисълът от езиковата матура и изобщо не ми е минало през ума да карам детето да се яви...

Той пожела и се яви. Учителката им по АЕ, както при peneva_a, доста им говореше и няколко деца от класа се записаха. Доколкото разбрах, идеята е да се изведе някакви информация с какво ниво на език децата завършват седми клас.

# 432
Мисля, че доста повече деца ще се явят на изпита по език, ако го направят след НВО-то по математика. От випуска на дъщеря ми са се явили само 4 деца, а от класа и нито едно.

# 433
Мисля, че доста повече деца ще се явят на изпита по език, ако го направят след НВО-то по математика. От випуска на дъщеря ми са се явили само 4 деца, а от класа и нито едно.
Както и беше до сега... сега сложила математиката в петък и два дни между БЕЛ и Мат, абсолютно излишно според мен Rolling Eyes

# 434
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ако детето е навършило 14г трябва да присъства.
Това не е така. И двамата нямаха навършени 14 години и при записване ги искаха в училищата.

Общи условия

Активация на акаунт