На море в България 2023 г.! - 2

• 62 540
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Мога да препоръчам заведение Макалали на централния плаж. Готвят вкусно, коктейли, лимонади и т.н. са на ниво също (на съседни заведения ще пиете жълта вода, наречена цитронада, като пример). Има минимална консумация 50 лв. Но, ако сте цял ден и ще се храните е добре, така чадъра и шезлонгите излизат безплатни. Обаче откъм чистота на морето не мога да кажа. Бяхме преди две-три седмици и беше чисто. Последните дни чувам оттук-оттам, че не е толкова чисто в момента. Иначе е хубав плажа на заведението Мазу, дето ядоха пържолите за 600 лв. Просто няма да ядете пържоли Joy Но пък там ходят местните гъзари.. Може са видите плажовете на Аспарухово, Кабакум или Св. Константин и Елена,  но до там с градския транспорт.

# 631
На Централния плаж в участъка между Кораба - ресторант и Водната пързалка чадъра е 5 лв., Шезлонг на същата цена. Бяхме за ден на плаж и разходка, дадоха ни касова бележка и ни казаха да я запазим - ако ходим някъде и се върнем, не се плаща два пъти. На съседните чадъри цената беше същата - има табели.
Районът е хубав, харесвам го - и заради заведенията на пристанището, Луна парка.
Отделно има къде да се разходите - ходене до Св. Св. Константин и Елена също е опция. Там в хотела на плажа може да се ползва минералния басейн в рамките на деня. Не знам какви са им цените в момента.

# 632
С автобус 409 до Св. Константин и Елена, спирка Миньор се стига за 20 минути от центъра на Варна. Там плажа е хубав и ходят главно семейства заради почивните станции на военните.

# 633
Във Варна обожавам Норд-а, страхотна морска храна, има плаж пред него.

Апропо, незнам какво замърси тази Нова Калховка, но след 4 дена на морето, косата ми е супер и спря да пада. Сигурно е от радиацията във водата. Вчера на плажа във водата и попче видях.

# 634
Последно като го видях плажа на военните станции беше пренаселен. Отделно към Азалия имаше една бликаща тръба ей гака между чадърите - вкопана в пясъка. Не онази с топлата вода към Сириус бийч дето едвам тече - сравнено с едно време.

# 635
  • Варна
Здравейте! За пръв път ще ходя на море във Варна Simple Smile

Рапонги и Мазу с 150 лв. стековете са пословични със скъпотията си . По целия плаж като се почне от заведенията в порта та чак вкл. стриит фууд парка след Рапонги и чадъра и шезлонга са по 5 лв. , ама след 11  почти няма свободни  места и в най известните като Норд , Маймуните , Печката ..... не става без предварителна резервация. Цените също не са умопомрачителни . ЕЛАТЕ ДА ВИДИТЕ КАК НА ВСИЧКИ ЗАВЕДЕНИЯ ПО МОРЕТРО на почти всички маси има или цаца или тенджерка с миди - по 5 - 10 лв. а с бирата по поне 5 лв. трябва да сте свикнаии - ако не - има на БИЛА/КАУФЛАНД по 99 ст. и си зареждайте в хладилната чанта . То и кочана на плажа е 4-5 лв , а в БИЛА/КАУФЛАНД по 69 ст.Другите достъпни плажове с автобус са Константин и Елена , Слънчев ден , Кабакум , Златните , Аспарухово с неБезизвестната механа РЕД РОК Simple Smile вечер с рок на живо

# 636
Аз съм от Варна, но на градкси плаж не стъпвам. Почивните дни е ужасно пренаселено, да кажем през седмицата е по-добре. Заведенията са хубави, НО не знам колко пъти планирате да се храните, цените са космически за смешен грамаж. Мънкис, Терасата, Печката и всички там по реда са с вкусна храна обаче доста солено.
Бих ви препоръчала Камчия, страхотен плаж, широк, спокоен, през седмицата е супер.

# 637
  • Варна
цените са космически за смешен грамаж. Мънкис, Терасата, Печката и всички там по реда са с вкусна храна обаче доста солено.
Бих ви препоръчала Камчия, страхотен плаж, широк, спокоен, през седмицата е супер.
казаха че са без кола и най далечните им плажове с автобус са златните и хижа Черноморец . Иначе навсякъде е тарапана уйкенда - вчера/оняден по рехаво беше чак на Паша дере. , през работните дни навсякъде е горе долу добре и градския плаж е опция без кола. Цените в ХЕПИ  на порта не са по различни от Хепи в Шумен или СУШИХЕПИ и в Чинара на порта са както в първия до Априлов или в Черно море. Същото е и с Годзилите

# 638
Като изключим Мазу, Терасата, Мънкис и Печката, има още десетки заведения, дето готвят вскусно и цените са ок. А тези скъпарските даже и храната не е уау, поне за мен. Предпоръчвам Фратели Чайка, не е на плажа, но храната е много вкусна.

# 639
Преди две седмици в събота 12:30-13:00 имаше места на първите три "блока" чадъри. На 2-3 линия. Минахме по-навътре,защото на първите имаше много от малцинствата.
На El Kapan сме сядали преди две години - цените бяха нормални според мен, храната тогава беше хубава. Имат чадъри пред заведението, не знам към него ли са сега или отделно.

# 640
  • Варна
телешките ребра на сувит в маймунарника са си вкусни и не са като стековете на Мазу и коктейлите и бирата в Кубо не са много по различни от софийските примерно

# 641
Тоя виц мисля,че става и за тази тема.

На плажа.
– Вкусна и топла царевица.
– Дайте ми една царевица.
– 1200лв.
– Ама нали е 6лв.?!
– А не,6лв. струва зърното. 200 зърна по 6лв. е 1200лв. Тя е много специален и древен сорт. Брана е от Мачу Пикчу от царевичака. И е торена с фъшкии от свещени индийски крави. LaughingJoy

# 642
Дайте да не местим драмата със стековете и тук. Simple Smile

# 643
Е, стековете не са точно драма... Такива са ни медиите.  В нормална страна никой не би отразил подобна "сензация". Всяко чудо за три дни Simple Smile Дано поне да са били добре приготвени!

# 644
  • Пазарджик
Здравейте, колко се плаща за паркинг и има ли достатъчно парко места?
Здравейте!
Поздрави от Хелена! Благодаря за препоръките. За сега всичко е на високо ниво и сме доволни. Някой питаше за анимацията. Видях,че има детска дискотека и след това караоке. 

Общи условия

Активация на акаунт