На море в България 2023 г.! - 2

• 62 542
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Откакто сме с дете, никога не сме ходели на ОИ, първата година му носех пюрета и чоплеше от нашето ядене.
След това сутрин закусваме нещо, на обяд ядем в някое заведение на плажа. Вечер разходка и вечеря навън. Където нощувахме си взехме плодове, кисело мляко, прясно мляко, зърнена закуска - така и да му се прияде нещо имахме под ръка.

# 616
Почивката ни в Марина Сандс до Обзор приключи. За пореден път сме изключително доволни от абсолютно всичко. Невероятен хотел, перфектен екип, обслужване на високо ниво, безупречна чистота, разнообразна и вкусна храна, с изключение на колбасите на закуска -  традиционните евтиджоси, предлагани по хотелите. Нов плажен бар, чадъри и шезлонги на плажа достатъчни за гостите на хотела. На басейна обаче от румънесковци трудно се намира свободен чадър. За  съжаление и този хотел са го налазили. Страхотна анимация дневна и вечерна. Като минус за нас беше преобладаващите семейства с бебета и много малки деца, т.е. ревунчене и мрънкане на главите ни нон-стоп. Това обаче си е наша грешка, т.к. избрахме активен сезон. Догодина пак извън сезон и на спокойствие и/или хотел за възрастни.
Наши приятели по същото време почиваха в Сънрайз Блу Меджик Резорт - Обзор. Стаи спартанско обзавеждане, мокет на пода, храна разнообразна и вкусна(готвачите са турци), напитки прилични, хубаво еспресо кафе, хубави и чисти басейни с пързалки за най-малките, достатъчно чадъри и шезлонги и на басейните, и на плажа. Много румънци и там. Вечер трудно намиране на маса. Анимацията се провежда в другият хотел Сънрайз Ол Суит Резорт, което е доста неудобно. Ол Суита е на огромно разстояние от плажа и ходене по пек, без грам сянка.
Хубави почивки на тези, които им престоят!

# 617
  • There I was on a July morning
Fatalina, как е входът към морето там - плитък или дълбок? Има ли спасител на плажа?
Доколкото разбрах, хотелът е извън Обзор, има ли  алея за пешеходни разходки дотам?
Предварително благодаря!

# 618
Нареждам се и аз да чакам отговори на въпросите на Скубиду. Може би ще имаме ходене към Обзор и описания хотел от Фаталина ме заинтригува.

И си затвърдих мнението, че ако бюджетът винаги ми позволява Гранд хотел Поморие е мястото Heart няма човек, на който съм го препоръчала и да е останал недоволен.

# 619
Здравейте - август заминаваме на традиционното си море във БГ - резервирала съм Аполонията в Синеморец - ако има вече върнали се от там да споделят впечетления / не от хотела, от селото, морето и кръчметата/ Много благодаря

# 620
Fatalina, как е входът към морето там - плитък или дълбок? Има ли спасител на плажа?
Доколкото разбрах, хотелът е извън Обзор, има ли  алея за пешеходни разходки дотам?
Предварително благодаря!
Ами тази година морето е поизяло от брега и на ръба, на самия пясък е стръмно, но във водата входът е плавен. Плитко е поне 15 м навътре, но трябва да се внимава, т.к. плажът е неохраняем!!! Брегът не е пробмем за здрави хора! Това обаче важи само за лявата(като гледаш към морето), по-малка част с чадъри на хотела. От дясно в морето има големи камъни и хората влизат във водата само в най-южната част на чадърите.
Няма алея до града. Тя започва много след района на хотела. До Обзор само с кола или такси. Отсечката към хотелите в района от пътя Бс-Варна е черен път, а по асфалтирната му част, канализационните шахти стърчат по-високо и ако сте с ниска кола следва да се кара внимателно. Това за някой може да са минусите. Иначе е спокойно и я няма лудницата на плажа като в курортите. На нас това ни харесва най-много.

На последната снимката се вижда чадърите как са разделени от волейболното игрище
Басейнът на последната снимка е на апартхотел Yoo.

Boroboro, на сайта на хотела има пуснати уикенд промоции. Може да погледнеш.

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 13:59 от Fatalina

# 621
  • Там където съм обичана
Здравейте! Моля за актуални отзиви за Хелена Парк.
Здравейте ,
Там бяхме през 2021 г . Чудех се тази година дали да го посетим отново ,и на мен би ми било интересно да чуя отзиви от тази година ,но тук не намирам. Погледнах отзивите във Визит ,добри са.
Ако искате мога да споделя стари такива ,но ако сте ходили ,най - вероятно знаете .
Миналата година бяхме в Мирамар - Обзор .
Чудя се дали да сменям хотелите или да си ходим на познатите места .
Ако не се появи отзив ,аз мога да споделя ,но след 12 август( Ако резервирам в Хелена Парк )
Весело прекарване на всички на морето и да не забравят да споделят тук !

# 622
Живот и здраве утре пътуваме към Хелена и ще дам отзив. Питах и в група във Фейсбук за актуални отзиви и прочетох доста добри коментари. Дано и ние да останем доволни. През Визит има 20% отстъпка в момента, ако някой реши да резервира.

# 623
Като чета посоченото на сайта решение №318 на МС разбирам, че базата е предоставена за ползване от бежанци, разбирай украинците. Жалко, отдавна явно я бях набелязала, даже имахме резервация през 2020, но не се решихме в последния момент. Знам, че е на хубаво място.
Не знам дали трябва да се съжалява за там, много стари сгради, никаква шумоизолация, изхранването беше кошмар, тоест имахме само закуска, огромни опашки и никаква организация. Само прекрасната градина и хубавото изложение, както и удобния паркинг компенсираха. Цените бяха съпоставими с доста по-приятни хотели например, ако сравним с ранно записване.
Ние бяхме преди много години и ни хареса най-вече заради тишината, спокойствието и хубавата градина. Тогава имаше и частен плаж към станцията и ни дадоха № на чадър, който ни беше запазен за цялата почивка. Иначе, условията не бяха кой-знае какви.
Както и да е, дано да свършва по-бързо войната и пак да я отворят!
Е, вие сте били явно доста отдавна там! Ние последно в Ковид кризата, имаше минимално количество платени шезлонги по левче или два, всички търчаха в ранни зори да запазват с хавлии и за такива като нас, които ходят на плаж към 8,30 след закуска няма място. Стояхме на нуди плажа с наши хавлии, пек страхотен, няма тоалетни, въобще плажът не е това, което беше едно време. Отделно че сградата е стара и един като затвори балконска врата целият етаж се тресе. Паркингът претъпкан, едно игрище беше пригодено също за паркинг, сервитьорът в ресторантчето за вечеря ми изтърси на въпроса защо не носи половин час меню "нямам сто ръце". На рецепция се мъдри бележка "не отговаряме, ако няма места в ресторанта за изхранване на почиващите". Вече писах епичните опашки на закуска с никакъв ред, щото една жена например трябваше да взима храна за още трима освен нея, а според създадения ред не можеше да се пререди. Въобще не ми хареса там последния път. Цената хич не беше символична за това, което се предлага, та лесно сменихме мястото, въобще не съжалявам.

Нуди плажа обособен ли е и функционира ли като такъв?
Не знам какво разбирате под обособен, плажуваха си и се къпеха редом с нас, "облечените". Значи май не е бил толкова обособен, но е почти на изхода на станцията на МС и ако трябваше да се отдалечаваме, ставаше доста неудобно за нас да ходим по пясъка в жегата.

# 624
  • Там където съм обичана
Живот и здраве утре пътуваме към Хелена и ще дам отзив. Питах и в група във Фейсбук за актуални отзиви и прочетох доста добри коментари. Дано и ние да останем доволни. През Визит има 20% отстъпка в момента, ако някой реши да резервира.
Лек път и весело прекарване !
Ще ви изчакам да споделите и другата седмица ще решим дали да резервираме.

# 625
Здравейте - август заминаваме на традиционното си море във БГ - резервирала съм Аполонията в Синеморец - ако има вече върнали се от там да споделят впечетления / не от хотела, от селото, морето и кръчметата/ Много благодаря
Здравейте,в момента с
сме на море в Синеморец.Не е много пълно селцето,но не е и празно.Ние ходим на плаж Силистар.Заведения бих препоръчала Албатрос любимо ми е и Свети Георги ако обичате риба .Ако имате въпроси пишете.

# 626
Здравейте,в момента с
сме на море в Синеморец.Не е много пълно селцето,но не е и празно.Ние ходим на плаж Силистар.Заведения бих препоръчала Албатрос любимо ми е и Свети Георги ако обичате риба .Ако имате въпроси пишете.
Roanda 80, как са цените за чадър и шезлонг на Силистар?
И как са цените в заведението?

# 627
Здравейте!
Поздрави от Хелена! Благодаря за препоръките. За сега всичко е на високо ниво и сме доволни. Някой питаше за анимацията. Видях,че има детска дискотека и след това караоке. 

# 628
Цените на чадър и шезлонг на Силистар  са по 5лв.Има шатри по 50лв.Цените в заведенията са доста завишени.Плажа е много спокоен и може да си починеш.

# 629
Здравейте! За пръв път ще ходя на море във Варна Simple Smile
Семейно харесваме да посещаваме града, всяка година отиваме за 1-2 дни, но само за разходки, заведения и атракции. Никога не сме ходили там на плаж. Тази година се оказа обаче, че Варна ще е основното място за почивка.
Моля ви дайте ми препоръки за плаж или заведение с прилични чадъри и шезлонги и добра обстановка и въобще място, на което човек да се чувства като на хубава почивка, със студено питие в ръка Simple Smile По възможност да е място, което не се посещава само от местните красавици и гаджетата им с изваяни тела, а и от по-средностатистически не-първа-младост семейства, за да не се чувствам съвсем като дърта тетка Wink

п.п. Ще сме без кола, така че опциите за плажуване извън Варна не са приложими.

Общи условия

Активация на акаунт