Кога е време за сватба?

• 20 034
  • 704
  •   1
Отговори
# 90
Хърватин ли е мъжа?  Хърватска е прекрасна държава, а хърватите са ни най-близки като език и манталитет. Аз бих се преместила там моментално. На твое място.

# 91
Ти ме уби 😄 Майстор викала ли си някога вкъщи да знаеш как им се плаща?
Ами.. в интерес на истината все познати са идвали Grinning

На мен също много ми хареса държавата , не бих имала проблеми да живея, стига да ме вземат на работа

# 92
Мъжът е без образование и на 36 години без жилище. Тепърва щял да гради. Аз лично бих стояла далеч от такъв, камо ли да си захвърля хубавата работа и уредения живот и да прекося континента да се събирам с него.
Ясно, че се чувстваш притисната от годините и си влюбена, но според мен трябва много внимателно да действаш и с разум, не с чувства.

# 93
А него какво го спира да дойде при теб?
И на място, като понаучи езика ще търси и работа.

# 94
Както казах, не знам как е в тяхната държава с работата, но е малка държава и малък пазар, по-малка дори от България. Освен ако нямаш супер предложение за работа, просто не си заслужава.

А той майстор може да е навсякъде, или да работи в производството или нискоквалифициран труд. Даже не говорим за някаква драма с ученето на езика, защото и на хърватски да говори, ще се разбере в България с хората.

Виж, немския и английския колко са му добри? Не е следвал, значи не от там. Да не би немския дето знае да го е учил преди 20г в гимназията? Или е живял в немскоговоряща държава? Защото с ниско ниво там сигурно ще му е по-трудно отколкото с хърватски в България.

ПП: цъкнах в линкдин IT и локация Хърватска (без конкретен град), не бяха никак малко офертите, а и все на случаен принцип отварях някакви - на английски. Даже сега в последната, която отворих, искаха немски и английски. Не те знам и какво точно правиш, де, възможно е ако си специализирана да няма опции. Или си пробвала, но отказват?

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 18:48 от Анонимен

# 95
А него какво го спира да дойде при теб?
И на място, като понаучи езика ще търси и работа.

И на хърватски да говори, то се разбира, няма да държи лекции, все пак. Това са наши хора, хърватите.

Само виж да не те мотае нещо, авторке,  За толкова близка държава цяла година чакане ми се вижда ненужно отлагане

# 96
Може и на 40, и на 50 да се омъжиш. Виж, създаването на деца не трябва да се отлага до безкрай, но все пак първо опознай човека, заживейте заедно преди да се решите на тази стъпка. Виж как реагира на битовизми, как се разбирате относно плащане на сметки. Ако ще сключваш брак, проучи му съдебното минало, дали има кредити, задължения към държавата и прочие.

# 97
И семейството също. Познаваш ли родители, близки?

# 98
Ние бяхме гаджета почти 3 години преди брака, но аз се омъжих бременна в 5-ти месец. Отделно живеем заедно от втория месец след запознанството ни. Мъжът ми също е със средно образование и няма собствено жилище. Но е много работлив и от доста години изкарва основния доход вкъщи. Аз не съм се женила за пари. Не съм материална. И ако разсъждах като някои тук, да съм го изспуснала.
Момиче, слушай сърцето си, жени се, впусни се в това, което ти предлага животът. Защото не знаеш кога и дали пак ще имаш възможност. А любовта според мен се среща рядко и аз не бих я изспуснала, заради вътрешни страхове. Те са си там, не им обръщай внимание.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 19:36 от amonqk

# 99
Ние бяхме гаджета почти 3 години преди брака, но аз се омъжи бременна в 5-ти месец. Отделно живеем заедно от втория месец след запознанството ни. Мъжът ми също е със средно образование и няма собствено жилище.  И ако разсъждах като някои тук, да съм го изспуснала.
Момиче, слушай сърцето си, жени се

Ето в това е Голямата Разлика с авторката.
Значи, ти си заживяла с него от третия месец, а тя сигурно не е прекарала, толкова време с него за цялата им връзка.
Обаче съвети, като скачай от моста, преди да го познаваш ,добре раздаваш.

# 100
Аз не раздавам съвети, просто ми се струва, че е влюбена.

# 101
Ама то това единия да е влюбен не е достатъчно условие за семейство?

Според мен вече с повечето детайли трябва тя да говори с него в рамките на следващите няколко месеца, ако са им сериозни отношенията, да направят постъпки към съжителство. Дали в една от двете държави или в трета е без значение. Но (поне) един от двамата трябва да направи компромис и да излезе от зоната си на комфорт, иначе не знам как ще се получат нещата.

# 102
  • Great Britain
От дадената информация на авторката до тук , разбирам ,че в главата и се върти да се омъжи за почти непознат. Явно е решила да се опознават в движение. Звучи налудничаво. Успех, авторке!

# 103
В Хърватия стандарта на живот е висок, а цените на имотите , особено по далматинското крайбрежие са много високи. Той, щом на 36 години там нищо не е постигнал, и ако наистина държи на теб, а не просто да  му трябва някой за секс и да си дели наема в Германия, а ти имаш добре платена работа тук, защо той не дойде в България? Ти тук ако взимаш поне 5 хиляди, и той минимум 2-3, говоря за София, ще живеете много по добре, отколкото в западна Европа.
А в родния му дом ходила ли си, да не се окаже, че в някое село си има деца и жена?

# 104
Беше споделила май, че се е запознала със семейството му и са си допаднали с тях. Не вярвам в тоя случай сценарият с двойния живот да е вероятен, но наистина трябва добре да си направят сметката къде ще могат да си позволят най-много, ако тръгнат да се местят. А на авторката дали ѝ се живее в чужбина или по-скоро обмисля заради гаджето?

Общи условия

Активация на акаунт