Реално "пазарът/обстановката" промотира и стимулира лъжата и серийните свалячи.
А пазарът на новите връзки (т.е. секса) го диктуват жените. Те определят какво, що, с кой. Казано по старому "не е луд, който яде баницата".
И да, хубаво е, че е лесно да се разведеш, ама си има и негативни страни. Отделно, че масово хората не се и женят.
Т.е., това сляпо промотиране на свободната любов и пеперудите си има и негативни страни. Има все още смисъл и в брака.
На мен ми се струва, че да, пазарът е в полза на жените що става въпрос за секс. Във всеки момент ще си скролна телефона и ще намеря десетки мераклии за единия секс, така е, но секс не е равно на връзка, дори в най-разхлабения смисъл на думата. Жените избираме може би с кого да спим, но вече сякаш мъжете са тези, които решават дали искат нещо сериозно. Казвам, че го решават, защото с начина, по който се държат извън леглото, ни показват дали искат нещо сериозно или не. Повечето не се държат сериозно, защото не искат връзка, това е. Така че жената си остава с единия секс и забавлението, което е ок, ако това търси, но както други отбелязаха възможно е да си губи времето.
Сигурна съм, че има много отговорни сериозни мъже, които искат сериозна връзка, и на тях ще им проличи веднага, но според мен поне където съм аз са в пъти по-малко от тези, които просто не го искат това.