Кога е време за сватба?

• 19 958
  • 704
  •   1
Отговори
# 570
И според мен (лично мнение) възможностите за сдобиване с дете по един или друг начин трябва да бъдат ограничени до определена възраст. Има в квартала ни жена, по принцип в чужбина живее. На възраст е вече поне на 55, а е млада майка с 2-годишно. За мен е неприемливо.

# 571
  • Sofia
Кой колко и какви данъци иска или не иска да плаща няма значение, защото никой не ни пита.

Човек може да си избере да живее в държава, в която данъчната система го устройва.
А пък съществува и укриване на данъци и т.н.

# 572
Какво общо има майка Тереза?

Данъчните облекчения за родители на деца до 18 години и стимули като детски надбавки, безплатни асли и градини, изплащане на суми за първи и седми клас, финансиране на детски лагери и прочие,  са нещо хубаво, ергенският данък - тормоз. Съвсем просто е.

# 573
  • София
И според мен (лично мнение) възможностите за сдобиване с дете по един или друг начин трябва да бъдат ограничени до определена възраст. Има в квартала ни жена, по принцип в чужбина живее. На възраст е вече поне на 55, а е млада майка с 2-годишно. За мен е неприемливо.

Е, щом за теб е неприемливо, задължително ще го забраним, няма как да оставим някакви старици да те дразнят.

# 574
Бел, може да е млада баба?
 А аз си мислех, че днес сарказмът е ограничен в седмокласната тема, то какво стана...
пп. По темата ли сме?

# 575
Детето има приятелче, чиято майка е забременяла напълно естествено на 50 г. Имат по-голямо дете и малкото момиченце.
Естествено забременяване на 50 или в началото на петдесетте не е някакво чудо невиждано. Мисля, че имахме и съфорумец, чиято майка е била на 51, когато е забременяла с него, писал е човекът.

# 576
Не, не е баба, майка му е. Други деца няма.
Пак подчертавам, лично мое мнение, никого не карам да се съгласява.

Отдавна не сме по темата, но все така става, след като се изпишат определен брой страници.

# 577
Тук мога да се съглася с теб и най-вече с това за възрастта. Но не знам до каква възраст финансирането би било коректно и как ще се определи.

Освен ако той не отива за финансиране на инвитро процедури и болни деца. Кой нормален човек ще иска да плаща на някого си за неговото дете, ако самият той не може да има.

Ами, това е социален данък. Така както на един се взима повече данък, за да има за другите граждани.
Това е то, социалната държава. Преразпределение.
За доброто на цялата държава и народ е да има деца. Съответно се мотивират финансово тези, които могат да имат.
А тези, които не могат да имат, и без това имат по-малко обективни разходи. Няма да харчат за дрехи, образование на децата си, нито ще си ги носят на оня свят. Колко толкова ще ги засегнеш и обидиш?

Държавно финансиране на инвитро процедури за хора над определена възраст смятам, че е некоректно.
Щом са решили да градят кариера и да чакат 35+ за деца, то трябва и да са спечелили достатъчно да си покрият инвитрото, ако не могат натурално да родят.
Няма как и душата в Рая и тн. Или - или.
Тия пари излизат от джоба на другите граждани, които биха могли да имат повече нормални деца.

а ще иска да ги вложи в изследвания, инвитро и т.н., за да има свои. Какво неясно има
С това съм съгласен, първия път не беше докрай ясно.

# 578
И аз съм съгласна за възрастта, но бих я сложила на 45, не на 35. В много държави има при осиновяване ограничения за възрастта на осиновителите и според мен това също е правилно.

# 579
Има жени, които успяват да попаднат на мъж с някакви ценности чак на 40, 45+. Ако могат да имат деца все още, защо да нямат?

# 580
За осиновяването в България мисля, че е до 50 години. Обаче ако на тази възраст, когато обективно най-добрите ти години (поне във физически смисъл) са отминали, тепърва се сдобиеш с дете, доколко можеш да бъдеш пълноценен родител? Мои разсъждения, може и да греша.

# 581
50 за мен е твърде висока граница, освен ако няма примерно сумата от възрастта на двамата осиновители макс 80.

Но и тук като за данъците никой не ни пита Simple Smile

# 582
  • Paris, France
"Кой нормален човек ще иска да плаща на някого си за неговото дете, ако самият той не може да има."...
Това вероятно не съм го разбрала...надявам се. Щото майка Тереза си е нормален човек, за мен.

Нормалното е това, което мнозинството хора правим. Мнозинството жени не ставаме монахини и не ходим да бършем сополи в Индия. Съответно майка Тереза не е норма. Това, което е направила е прекрасно, достойно за уважение, но не е нормално.

Е, защо 50 годишен да не осинови 15 годишно дете? Позната осинови, на 55г 3 сирака. Най-големият беше на 14, малките на 12 години. Отгледа ги. Малко 35 или 40г биха се на вили да ги осиновят. Когато ги осинови, тя имаше вече внуци.

Леля на баба ми е родила последния си син на 52г. На всичкото отгоре мъжът и починал малко преди бебето да се роди. Отгледа го, отгледа и детето му.

Позната се оплакваше от старостта и немощта на родителите на гаджето и. Той беше около 38г. Веднъж я виждам с един дядо с бастун и дядото ми казва, че е на 71г. Казах му,че има прекрасен син. "Нямам син" - ми отговори. Това бил брата на въпросния. Родителите бяха към 90-95 годишни и като мумии. Тук арабските раждаха и много стари. Често мислех майка пред училището за баба.

# 583
Честно казано, не се замислих за по-големи деца, визирах малки и бебета. За дете на споменатата възраст, 15-16 и аз не виждам проблем.

# 584
Данъчните облекчения за родители на деца до 18 години и стимули като детски надбавки, безплатни асли и градини, изплащане на суми за първи и седми клас, финансиране на детски лагери и прочие,  са нещо хубаво, ергенският данък - тормоз. Съвсем просто е.
Не разбираш ли, че е едно и също?
Облекчението за един идва от по-високия данък за друг.
Държавата трябва да събере тази година 63 милиарда лева - толкова е бюджета. Приходите са по пера - от ДДС толкова, от акцизи толкова, от данък общ доход - толкова, и т.н.
Ако опрости 1 милиард данък на хората, които имат деца и раздаде 1 милиард за детски надбавки, трябва да събере 2 милиарда от другаде. ДДС ли да вдигне, дълг ли да пусне, акциза на бензинда ли да вдигне - какво?
В момента въпросът е решен, като хората без деца плащат по-висок данък от хората с деца (ефективно, след като си приспаднат облекчението).

Хората имат много абстрактна идея за парите в държавния бюджет - все едно растат по дърветата или се печатат (не че не го правят това второто). Но те се събират пак от хората чрез данъците им.

Общи условия

Активация на акаунт