Кога е време за сватба?

• 19 934
  • 704
  •   1
Отговори
# 630
Кое му е кефът да осиновиш голямо дете на една зряла възраст, вместо да си гледаш живота, да се забавляваш, пътуваш и каквото ти душа иска?
Може би това, че душата ти иска да си полезен за друго човешко същество в тоя живот, да зарадваш едно нещастно дете, което цял живот е мечтало да има дом...

# 631
Че какво ти пречи да подпомогнеш с приемна грижа даже няколко такива деца? Аз не бих. Виждала съм ги как се държат точно тези с лоша или липсваща семейна среда. Сори, нищо, ама нищичко общо няма подрастващ в пубертета с бебенце.

# 632
Приемната грижа аз лично не я разбирам. Добре, предоставяш временен подслон, обаче не е ли още по-травмиращо за детето? Ако то не осъзнава, че е само временно, ако обикне този дом и това семейство? Или ако семейството е недобросъвестно и гледа на тази дейност като на бизнес (със сигурност има и такива случаи)?
Напълно одобрявам и подкрепям осиновяването. Аз лично бих се насочила към по-голямо дете, да речем навършило поне 5 години. Повечето сякаш искат бебета (все още в България понякога с идеята, ако могат, да скрият, че е осиновено), а по-големите не са така желани.

# 633
Приемната грижа по принцип трябва да е, докато се намери осиновител. И колкото по-малко е детето, толкова по-лесно се изгражда връзка с него.
От кого за се крие, че детето е осиновено?

# 634
  • Paris, France
Че какво ти пречи да подпомогнеш с приемна грижа даже няколко такива деца? Аз не бих. Виждала съм ги как се държат точно тези с лоша или липсваща семейна среда. Сори, нищо, ама нищичко общо няма подрастващ в пубертета с бебенце.

Повечето големи деца, които остават в приемна грижа са обикновено пълни сираци, сираци по майка с баща, който не може да ги отглежда, върнати от неуспешно осиновяване, родени или осиновени от възрастна, самотна майка, която е умряла или се е разболяла тежко. Те са родени и отгледани в семейна среда. Изоставените или отнети още от раждането или в ранна възраст обикновено се осиновяват веднага. Ако изведнъж осиротеят 3, 4 или 5 и повече братя и сестри, първо се търси осиновяване на всичките заедно. Такова не може да се намери. Понякога разделят малките от големите и малките са осиновени, но големите не. Зависи и от желанието на родителите, на децата. Обикновено големите искат да останат заедно с малките или поне в контакт.

bell_87, всичко в случая е травмиращо, но няма роднини, които да могат да поемат всичките деца заедно. Ако има - те отиват при роднини.

# 635
Нарциса, от самото дете да скрият. Някои хора в България все още са с такива разбирания.
В друга тема тук например се обсъжда недоволството на бъдеща тъща от факта, че бъдещият зет е дете на разведени родители.

# 636
А защо не опитате да се поставите на мястото на детето? Дали майка в зряла възраст е най-доброто за него? Не се заяждам, разсъждавам си.

То аз за моето дете не съм сигурна, дали съм най доброто за него, какво остава да знам за някое друго.

# 637
Моите родители са с около десетилетие по-възрастни от родителите на повечето ми връстници. Имало е ситуации, в които не ми е било никак приятно от този факт.

# 638
  • София
А как си с мисълта майка ти да те беше абортирала, заради това, че е по-възрастна? В момента би ли се отказала от живота си, заради това?

# 639
А как си с мисълта майка ти да те беше абортирала, заради това, че е по-възрастна? В момента би ли се отказала от живота си, заради това?
Ако трябва да бъда напълно откровена, животът ми не ме удовлетворява особено, съответно не държа на него кой знае колко, но това няма общо с възрастта на родителите ми.
Личното ми мнение, което не натрапвам на никого, е, че ако човек иска дете и няма сериозна причина да не може да се сдобие с него, не бива да отлага твърде много.

# 640
Всяко дете е егоист и може да намери кусур на родителите си. Моята майка например е много красива и аз се гордеех с този факт. За което не че съм имала особена заслуга Simple Smile Просто сред повечето останали майки беше като модел. Обаче аз й намирах други кусури... нали съм й дете все пак Simple Smile

# 641
Поне две мои съученички родиха малко след абитуриентската, което беше 2005. Даже утре да забременея, ще сме влезли в 2024. 19 години разлика.
Сериозна причина човек да няма дете е доста широко понятие. Противно на ширещото се (откровено просташко) мнение, аз лично смятам, че голяма част от жените без деца не са жертвали майчинството заради кариера, а просто не са били склонни да усядат с боклук, който за детето ще даде само материал за изработка.

# 642
  • София
Какво значи да отлага?
Аз не съм отлагала, защото родих първите навреме, но имам 5 и излиза, че по логиката да не се ражда късно трябваше да се откажа от последните или да ги родя на конвейер. За да не дразня някои съфорумки, че на 50 водя малки деца.

# 643
За отлагането имам предвид за първо дете. Да нямаш здравословен проблем, да имаш до себе си подходящия партньор и да отлагаш поне до около 40, защото... И аз не знам защо. Иначе за второ и следващо, когато дойде. Няма как да имаш няколко деца и всичките да си ги родила на 25 например. Е, изключвам случаите на тризнаци и други подобни, не мисля, че са толкова масови.

# 644
Даже не съм и чувала за жени със сериозен партньор, които отлагат детето.
Сега, ако сериозният партньор е като моя Мистър Пеесе стинки, мога да разбера защо не раждат.

Общи условия

Активация на акаунт