ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 113

• 40 965
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Значи не съм единствената откачалка... днес имам имен ден и той пак забрави, нищо, че го подсетих във вторник. До преди малко ревах, че не обядвахме заедно и не ми е купил цвете. Мислех си преди да си съсредоточа всякакви маникюри, фризьори в периода преди цикъл, че малко от малко да се разсейвам. И на масаж се канех да започна да ходя..

Ще ми се скарат, че инициирам темата в друга посока Simple Smile Да се оплача, че това варено пуешко ми дойде до гуша вече и днес експериментално го смлях сурово в чопър на кайма и правих кюфтенца. Станаха супер.

# 136
  • Враца
Скрит текст:
О, и аз съм именничка днес Wink
Писала съм вече, че мъжът ми е в командировка.Честити ми днес, обаче тази година пропусна да е до мен на годишнината от сватбата ни (15 години), а ще отсъства и на годишнината от началото на връзката ни, там са 22. Гледам да не се товаря с такива проблеми. Честно казано, хубаво е да имаш празник, обаче колко пъти ми се е случвало да съм на работа на РД или на друг празник и на никой не му дрeме (и то си е нормално де), така че сега съм се фокусирала върху това да се радвам, когато сме заедно и успяваме да отпразнуваме нещо, но да не страдам, когато не се получи. Излишни отрицателни емоции.

Кюфтета от пуешко или пилешко са много вкусно нещо. Чудесна алтернатива на пържолите са, защото можеш да ги овкусиш по съвсем различен начин. Ядеш същото, но пък е коренно различно Wink

# 137
Точно преди цикъл на доста места срещам че не е времето за сериозни рестрикции в храненето и за сериозни тренировки, абе като цяло по-спокойно съветват да го даваме ако има начин. Пречело иначе на производството на прогестерон, за него трябвало и малко повече въглехидрати и доста магнезий. Това последното пък трябва да е обяснението защо търсим шоколад преди цикъл.
Но и като цяло е нормално в тая фаза по-малко да носим на стрес, за разлика от първата половина на цикъла - тогава било времето и за тежките тренировки, и за фастове по-дълги, и за по-стресиращите начинания.
Поне на мен ми звучи логично, не че и аз успявам все да се съобразявам с това де. Но при мен ПМС се подобри много като си оправих инсулина та и като цяло не е толкова страшно сега. Преди чак аз не се понасях, явно при мен е било свързано.

# 138
Честито на именичките, да сте много здрави и щастливи.

Относно ПМС при мен не винаги е ад. Има месеци в коита идва и си отива без излишна драма. Случва се обаче понякога да съм супер раздразнителна и всичко да ме влудява. Не налитам на храна обаче. Просто се проявява във задържане на течности. Ей го тоя месец ми подрани с 2 дни. Ядосах се.

# 139
Честит имен ден на Петенцето и Трънчето! BalloonTadaCocktail
Да сте здрави и щастливи, и с хубаво да ви казват името! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

ПМС-то го моря с вечерна иглика или вит. Е
пия едното или другото, докато свърши опаковката и после сменям

# 140
  • София
Благодаря Sparkling Heart Има ли ефект?

# 141
пробвай, при мен има Flowers Tulip

# 142
Здравейте, аз съм много килограми и ще се включа да ви следя, а и да споделя как започнах преди 2 седмици постепенно ограничаване на храната, защото е крайно време вече да обърна внимание на външния си вид.
За 2 седмици едно по едно премахнах от менюто си: месото без риба, кафето, прасяното мляко, белия хляб, газираното и алкохола. Наред са сиренето, сладкишите, оризът и картофите. Дала съм си срок до 10 юли.  Ще ям главно:плодове, салати, кисело мляко, яйца, риба и постни супички с любимите ми люти чушки😊
Бях на 17 юни 106 кг.
Днес съм 103 кг.
Цел-88 кг да съм на 1.09

# 143
Анелия, при тези кг можеш да си позволиш и не толкова стриктен режим. Включи и малко въглехидрати.
Ако си стриктна и премахнеш сладко и безалкохолни, ще сваляш бързо.
По-тънките настройки са за по-ниски килограми.

# 144
  • София
Моят съвет е да вкарате въглехидрат в менюто си - сладък картоф например, той има нисък гликемичен индекс. Овесените ядки също стават. Ще си докарате проблеми без никакви въглехидрати в менюто. Не се прави така.

# 145
Няма да ги махна напълно въглехидратите, ще хапвам, но рядко овесени ядки, жито, елда.

# 146
  • София
И това с килограмите е ужасно драстична промяна за толкова кратък период.... страшен стрес за тялото. Не искам да ви поучавам, но това ще ви се отрази пагубно на организма.

# 147
анелия, защо махаш месото?
щом ядеш плодове, ще приемаш достатъчно въглехидрати - особено житото ти е излишно
на твое място бих пробвала някакъв моно режим, неизключващ месото

# 148
Анелия, не изключвай месо. Поне яж нетлъсто месо. От него няма да качваш, само от полза ще ти е. За сметка на това спри сладкишите още от сега. Не са ти нужни изобщо, още повече щом хапваш плодове.

# 149
  • София
Честит имен ден на Петенцето и Трънчето! BalloonTadaCocktail
Да сте здрави и щастливи, и с хубаво да ви казват името! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

ПМС-то го моря с вечерна иглика или вит. Е
пия едното или другото, докато свърши опаковката и после сменям

По колко пиеш и кога? И през целия месец ли го пиеш, не само преди цикъл

Поръчах си днес по интернет, че в аптеката ме смаяха с цени.

Общи условия

Активация на акаунт