ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 113

• 40 959
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
За мен пък лятото е още по-убийствено за подобни фастове. В тези жеги, човек и нищо да не прави, се поти. Системите в организма за да работят добре, им трябва вода. Губят се и електролити. Направо си е самоубийство подобно нещо.

# 121
какво сте го захапали тоя сух фаст, тук никой не се мъчи с него
при йогите е екадаши, два пъти в месеца, а там си е яко жега

на моето тсх 5 му изписаха л-тироксин, сега ще видим дали ще спихна екватора

# 122
Екадаши не изключва приемането на течности, обаче. Като цяло се приема, че ако човек не може да изкара тези дни без да се храни, просто приема по- леки храни, за предпочитане плодове.

За Рамадана- след всичко изброено от Нюклиър, да отбележим и факта, че спазващите го често са с по- облекчен работен режим- работят до обяд, после спят, докато стане време за ифтар, а тези, които се занимават с тежък физически труд (строители, например) често припадат някъде къмто ранния следобед. Та явно хич не е безобиден.

# 123
в скрит текст и защото не по темата, днес е екадаши
но и там какво може и не може е по желание и в строгата част и да спиш не може, сега прочетох
Скрит текст:
Дните Екадаши имат предимно духовна насоченост. По време на пост, енергиите в тялото се балансират. Ведите твърдят, че човек, който се въздържа на Екадаши от вода, храна, интимни отношения и сън, се пречиства от миналите си грехове. Във Ведите се казва още, че тези, които освен изброените ограничения, изпълняват и духовна практика, като киртан или джапа медитация, например, ще постигнат съвършенство и ще се освободят от самсара – колелото на раждането и смъртта. Затова тези, които искат да постигнат духовен напредък и съвършенство, винаги спазват Екадаши. Но дори и човек да не търси този духовен резултат, спазването на Екадаши винаги има много благоприятно влияние върху физическото тяло, ума и духа.

# 124
И аз в скрит текст:

Скрит текст:
Не следвам пости и други обичаи от този род. Знам, че храната е важна, но най-мразя да ми кажат: "Ти си това, което ядеш" или някой друг подобен бисер... Пък като чуя за духовно съвършенство, ми става ясно, че с такъв човек няма да има какво да си кажем Simple Smile Извинявам се за отклонението, но се сблъсках навремето с хора, убедени, че заради начина си на хранене са много по-велики и извисени от другите хора. Най-важна съм си аз, храната е някъде по-нататък все пак Simple Smile

# 125
Тези крайните са ми супер анти, бягам като дявол от тамян от тях. Без значение дали става дума за вегани или кето маниаци. Grinning

Относно Екадаши- въпрос на инфо и личен избор.

Скрит текст:
Дните Екадаши са пряко свързани с фазите на Луната. Въздържането от храна в тези дни се препоръчва, тъй като оказва изключително благоприятно въздействие върху пречистващите процеси в организма. Ако не можете да гладувате в тези дни, можете да преминете на плодова диета. Ако и това не е по силите ви, то се препоръчва в тези дни поне да ограничите приема на месо, риба, яйца, зърнени и бобови храни.

Различните системи за хранене препоръчват поне 1-2 пъти в месеца да даваме почивка на храносмилателната си система, която често претоварваме всекидневно. Дните Екадаши са изключително подходящи за това.

Комбинацията от следването на Екадаши поста на всеки две седмици и пълноценното растително хранене подобрява инсулиновата реакция, понижава холестерола в кръвта и удължава живота на теломерите, и разбира се,  продължителността на живота. Тя също помага за подобряването на психо-емоционалната стабилност, като подобрява нивата на невро-хормоните и намалява тревожността и депресията. И не на последно място влияе на детоксикацията на организма като помага за пречистването на токсини от кръвта и подобрява функционирането на бъбреците и черния дроб. Удивително е как древната ведическа цивилизация е знаела за физическите, психоемоционалните, енергийните и духовните ползи на тези специални дни!
Имам близка позната, която в последните близо 10 години потъна в дълбоките дебри на йога, спазва екадаши дните- при възможност. Дори тя не остава без никаква храна през това време, колкото и минималистична да е тя.

# 126
не пиша в темата, защото съм заковала на 69,5 - 70.0 кг.
последните 10 дни съм с много прегрешния, но тялото ми се държи възпитано и не дърпа нагоре
до 10 юли ще съм по-ларж, след това ще мина отново на по-строг режим с калориен дефицит, без хранене вечер, без въглехидрати и алкохол

пости и дни без вода не ми звучат привлекателно независимо от вероятните ползи
разбира се и режим без бира и торта не ми звучи добре Joy , но все пак се старая да го спазвам

# 127
Темата зави в много духовна посока.
Аз мога само да се похваля (в кавички) че трета седмица не съм пила вино или друг алкохол. Та извисявам се и аз праведно...или просто заживявам скучен живот. Joy
Нищо, отпуската наближава, килата са ОК. Не се оплаквам.

# 128
So Lucky*, моята дългосрочна цел е да спра алкохола изцяло. Още не съм "дорасла" и аз за това, но ще стане един ден Simple Smile

# 129
Аз си въведох правило да не пия вкъщи, освен ако нямаме гости или някакъв повод.
Иначе- навън в компания.
Тъй като го практикувам сравнително отскоро, ми е рано да говоря за каквито и да било резултати.

# 130
Ами върнах се от 10-дневния престой с ядене на корем! Гледайки се в огледалото не изглеждам "много дебела", но ще направя желаното разтоварване в следващите дни. Пожелавам си дисциплина и до септември да съм топ! Пожелавам и на вас с лекота да постигнете желаните килограми!
Отивам сега на пазар, за да си заредя хладилника с месце и зеленчуци!

# 131
  • Враца
И аз не съм пияч и не се сещам, общо взето. Обаче когато имам някакви проблеми- тежък ден, нещо, което много ме е натоварило психически, установих, че нямам друг начин да се отпусна и после да заспя, ако не пия нещо.
Понеже не понасям вино и бира, сипвам си ликьорче.
Но като цяло е рядкост, понякога и половин година се случва и един път да не съм пила. Сега за съжаление в последните два-три месеца май има 10-ина пъти, но уви, животът е пъстър и понякога носи и проблеми, не само удоволствия.

# 132
  • София
По принцип не пия много, мога цяла вечер да се лигавя на една чаша вино, но и това спрях окончателно още зимата и оттогава съм на сок 100% или вода.

Не искам да пускам нова тема, въпреки че това, което ще питам, хич няма общо с диети и отслабване, нооо... жени, как оцелявате преди цикъл? Ставам някакъв страхотен звяр, готов да изяде всеки. Изключително емоционална, мога да се разрева само за това, че ММ не ми е казал днес, че ме обича, започват се от сорта ''вече не сме както преди'', ''спря да ми казваш,че ме обичаш'', страшно дребнава, заяждам се за всичко и сякаш въобще не мога да ги контролирам тия емоции. Как оцелявате? И хората покрай вас..

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 15:54 от Петенце

# 133
Вечната емоция съм и аз, ужас съм! Освен, че се подувам, не се и харесвам. Мъжът ми ми е свикнал и постоянно ме подкрепя, за което му благодаря.

# 134
  • Враца
По принцип не пия много, мога цяла вечер да се лигавя на една чаша вино, но и това спрях окончателно още зимата и оттогава съм на сок 100% или вода.

Не искам да пускам нова тема, въпреки че това, което ще питам, хич няма общо с диети и отслабване, нооо... жени, как оцелявате преди цикъл? Ставам някакъв страхотен звяр, готов да изяде всеки. Изключително емоционална, мога да се разрева само за това, че ММ не ми е казал днес, че ме обича, започват се от сорта ''вече не сме както преди'', ''спря да ми казваше ме обичаш'', страшно дребнава, заяждам се за всичко и сякаш въобще не мога да ги контролирам тия емоции. Как оцелявате? И хората покрай вас..
И аз съм така с ПМС!
Гадост е голяма!
Ами как, като се усетя, че ме дразнят глупости, си гледам календара, и ако съм преди цикъл, се опитвам да се спирам навреме. Но не винаги ми се получава.
Понякога в колата, докато си карам, се сещам за нещо и се разплаквам. Някаква лудост са тия хормони!

Общи условия

Активация на акаунт