ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 113

• 40 465
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
какво сваляте с фастовете освен вода?
мускул, сланинки?
когато аз гладувам, свалям онова, което не искам (мускул) и остава онова, което не искам  (сланинки)

има ли смисъл да ям скир, ако не ограничвам мазнините?
почти 5 лв. кофичката не ме радва като цена
това са две бири Grinning
не ям мазнини целенасочено, т. е. не спазвам ВМ режим, но и не ги ограничавам специално
в момента ям основно протеин и зеленчуци
не свалям (нямам дефицит), но и не качвам
след малко отивам да се боря с десетте хиляди крачки

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 10:04 от bubanka

# 541
Аз правя минимум 15 хил. крачки на ден от месец насам. Намалявам си много калориите всеки ден. Не мърдам под 63 кг. Simple Smile Ще натисна бутона повече, защото с малко явно при мен изобщо не става.
В момента сме на морето, край мен хората ядат пици и сладолед, аз ям плодове и кисело мляко и кантара не мърда буквално. Много е изнервящо Simple Smile А аз съм наистина доста стриктна и неподдаваща се на изкушения, за което се поздравявам.

# 542
Аз правя минимум 15 хил. крачки на ден от месец насам. Намалявам си много калориите всеки ден. Не мърдам под 63 кг. Simple Smile Ще натисна бутона повече, защото с малко явно при мен изобщо не става.
В момента сме на морето, край мен хората ядат пици и сладолед, аз ям плодове и кисело мляко и кантара не мърда буквално. Много е изнервящо Simple Smile А аз съм наистина доста стриктна и неподдаваща се на изкушения, за което се поздравявам.
Може да си минала в saving mode или да си се адаптирала към този обем от движение.
Ходенето е супер като основна двигателна активност, но при горене на мазнини трябва да се вдигне леко пулса до определени стойности - има ги онлайн може да видиш. Така че вместо 15К крачки на ден, може да ги редуцираш на 5-6К и да си включиш една 30 минутка за HIIT, например, и ще е много по-добре.
Вкъщи тренирам с тази мацка https://www.youtube.com/c/growingannanas
Има различна продължителност, с оборудване, без оборудване - изобщо каквото ти се иска в момента и според това къде си.

# 543
И това ще стане, като съм вкъщи. При мен проблема е, че нямам склонност към спорт, като малка никой не ме е подтиквал да спортувам. Трябва да почна малко "насила" един вид, после ще вляза в ритъм и ще ми стане навик.

За сметка на това имам син в Спортен Университет, пускам ви за малко снимка с него от скоро:

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 10:40 от B2022

# 544
Супер сте и двамата!
Не си самовнушавай това за склонността към спорта. Аз като подрастваща бях освободена от физическо даже, толкова мразех спорта. Може би го открих към 25 и почнах и аз точно на инат. Пробваш това, пробваш онова, общо взето на 2 години почвам да тренирам нещо различно за някакъв период. Към днешна дата си имам изграден микс от занимания, към които си посягам от време на време спрямо нуждите и емоционалното ми състояние.

# 545
За себе си съм установила, че няма никакво значение дали правя 5000, или 20хил крачки. Никаква промяна в тегло, при запазено същото хранене.
Разбира се ок е да се движим и е препоръчително, но това лично за мен, не влияе на теглото ми.

Проблем при мен е, че не мога да спортувам. Имам огромен проблем с дишането буквално 5мин след като започна леки интензивни упражнения. А максимум след 10мин се чувствам като прегазена от валяк и не мога да си нормализирам дишането поне 20мин.
Освен да се насоча към йога, ама не виждам тя с какво ще ми е полезна в отслабването.

# 546
Ако имаш проблем с дишането, йога е чудесен избор. Пранаяма е точно практика, насочена към дишането, което повечето хора пренебрегваме до степен да стигнем до плитко дишане, намален обем на дробовете и задъхване точно от ежедневно натоварване.
Ако нямаш медицинска причина, която да ти налага ограничения, свързани с белите дробове, може да потърсиш класове йога, които са насочени точно към дишане.
Иначе самата йога и връзката й с отслабване. Първо има различни стилове йога - от най-леката хатха, до много силовата ащанга. Може би съм пристранстна, но на мен йога ми промени живота към по-добро. Да, забързва метаболизма, освен това с възрастта нашите сухожилия, стави, лигаменти губят своят гъвкавост и еластичност, което йога връща обратно.

Винаги бих била адвокат на йога занимания, но е важно човек да открие своя учител като енергия. Първите пъти, в които посещавах такива класове, не ми харесваше и бях решила, че йога е скука и просто не е за мен. Може би минаха две години преди да пробвам отново - супер импулсивно и попаднах на Райна Чернева, която и до ден днешен ми е любим преподавател. Над 3 години практикувах йога по средно 4 пъти седмично. Не съм станала веган или вегатарианец, но чувствах тялото си страхотно - защото от фитнес и други спортове, често мускулите се вдървяват. Чисто в житейски план, йога ме научи да бъда по-мека като характер и да се отнасям с повече респект към себе си и околните.

# 547
Аз се сблъсках с йога по кофти повод и евър няма да я оценя, но знам, че на много хора им харесва. Истината е, че всеки има нещо, което да му допадне. Само да открием правилното за нас Simple Smile

# 548
има ли смисъл да ям скир, ако не ограничвам мазнините?
почти 5 лв. кофичката не ме радва като цена
това са две бири Grinning
не ям мазнини целенасочено, т. е. не спазвам ВМ режим, но и не ги ограничавам специално
Ако не гониш изрично ниски мазнини, поне аз не бих го яла това. Има си таргет група и за такъв продукт, разбира се, но без нужда... хем е скъпо, хем все едно тебешир ядеш. Неслучайно често е в плодов или подсладен вариант, иначе още по-малко хора биха го яли Grinning

За навиците за спорт от малки си е така, за съжаление говоря от опит. Виждам разликата при дето не само че не обичах, ами и като малка все ме вардеха сакън да не се презоря нещо. От другата страна виждам хора които от малки спортуват редовно, при тях е станало втора природа и изобщо не е под въпрос. Докато Натка се кандърдисва и насландисва по сума време да почне нещо, дето и никога не я държи за дълго... Не знам дали ми вярвате, но аз дори забравям че съм била наумила нещо такова да правя. Как не забравих да ям, ами точно това ще забравя Grinning Хем по принцип не обичам да се заседявам и гледам да ходя всеки ден пеша. Ама за спорт, че и редовен... трудна работа, шматка съм си в това отношение.

# 549
И това ще стане, като съм вкъщи. При мен проблема е, че нямам склонност към спорт, като малка никой не ме е подтиквал да спортувам. Трябва да почна малко "насила" един вид, после ще вляза в ритъм и ще ми стане навик.

За сметка на това имам син в Спортен Университет, пускам ви за малко снимка с него от скоро:
Спорт е голяма дума. Трябва нещо, забързващо пулса. Всекидневно, но не в голямо количество. Примерно много бързо ходене 10 мин дневно, или интензивно маршируване на място.
Като се добавят и протеини и полезни въглехидрати, в точната доза, може и да се получи размърдване на кг-те. И пак да се търси разнообразие в рутината.

# 550
И аз нямах спортни "навици" чак до 28 годишна, но си ги изградих. Не е невъзможно.
Сега съм звяр Grinning Много ме е яд че не започнах по- рано, винаги ми става тъжно че прекарах 20-те си години с онези килограми, но явно 30-те са новите 20 за мен.

# 551
Със скир правя Снежанка, но то като сложа богато зехтин, язък за малкото мазнини на скира 😁

А при мен при фаст първо падат паласките, което е супер.

# 552
Аз със Скир правя таратор. Точно защото иначе е с консистенция и вкус на тебешир, а с вода се яде. 1 кофичка скир към 1 кофичка вода, повечко копър и става супер.

# 553
  • Враца
Скир правя с червени печени чушки в марината от буркан, плюс чесън. Става ужасно вкусно и няма нужда от много мазнина.

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 14:41 от Трън в Очите

# 554
Аз пък обожавам скир, мога да изям цяла кофичка наведнъж, но се храня по Зоната и такива количества не са ми рарешени Grinning

Общи условия

Активация на акаунт