Украинци, наемащи жилище в България

• 20 621
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, съфорумци.

Моя приятелка, която е украинка, иска да се премести от Франция в България. Въпросът е какви документи са нужни за сключване на договор за наем на апартамент? Какви са условията? Сблъсквал ли се е някой с подобна ситуация или може би има познати, които са минали по този път? Ако някой има информация какви процедури трябва да се минат, ще съм много благодарна.

Ако има значение - мислят да се заселят във Варна или Бургас.

Ако съм объркала категорията на темата, моля админите да ме коригират. Благодаря!

# 1
  • София
Договор за наем, нотариално за верен, стандартен.
Декларации за постоянен адрес, нотариално заверени.
Подновяват се всяка година.
С какъв статут ще идват?

# 2
  • Най-красивата страна
Във Варна има фирми,които се занимават с такива услуги.
Ще и помогнат с документи,ще и намерят жилище и договор ще сключи.

# 3
С какъв статут ще идват?

Първо искаха да дойдат като бежанци, а после щяха да оформят визи.

# 4
  • Бургас
Елате в темата за наемите.
Там има наемодатели, които отдават на украинци.
Имам такива наематели, от две години. Те са с временна закрила - статутът, който даваха на всички, бягащи от войната.
Регистрирани са в служба "Миграция" с копие от договора за наем.
Не знам към момента дали продължават да издават тази закрила. Питайте в служба "Миграция", защото те не идват от Украйна, а от друга държава на ЕС и вероятно имат някакъв статут там.

# 5
Защо и е от Франция да идва в България?

# 6
  • Бургас
Ами защото там не е за всеки, предполагам.
Български се учи по-лесно, животът тук е по-евтин, работа се намира, има голяма украинска общност.
Най-вероятно не могат да се интегрират във френското общество, а да се живее там е много скъпо.

# 7
И в България не е евтино. Ако там не са успели, и тук ще им е зле.
Франция е много социална страна.

# 8
Е, не може да сравнявате цените в Париж и в България. Там им е скъпо, младите хора не могат да си позволят да живеят на широко - забавления, ресторанти и т.н. Разбира се, и България не е най-евтината страна, но поне тук ще им е по-лесно откъм манталитет и език. Плюс това, наемите за жилища са много по-ниски

# 9
Е, не може да сравнявате цените в Париж и в България. Там им е скъпо, младите хора не могат да си позволят да живеят на широко - забавления, ресторанти и т.н. Разбира се, и България не е най-евтината страна, но поне тук ще им е по-лесно откъм манталитет и език. Плюс това, наемите за жилища са много по-ниски
Не прочетох да са в Париж, там е скъпо да.
Но на много места във Франция се живее спокойно и достъпно, ако са интегрирани имат квартира и са посвикнали, във Варна ще им се стори джунгла.

Общи условия

Активация на акаунт