ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 113

• 40 997
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Аз съм на 49 и само ме интересува да съм здрава и на нормални кг. Simple Smile Повече наднормени - никога. Това ми е девиза Simple Smile

# 601
Оф а на мен вече съвсем почна да ми идва от дъжд на вятър и по съвсем малко... от удобство не се притеснявам.
На септември ще си говорим с гинеколога пак.
На 40г съм

# 602
Eli.......... на 40 и аз бях така. Но имах и аденомиоза и хем цикъл не ми идваше с месеци, хем после дойде ли - кръвоизливи по месец и половина...Лекарят ми отсече: "Навлизаш в менопауза, няма какво да се направи". Три години по-късно забременях и родих... Божа работа Simple Smile

# 603
Много мила история. Simple Smile
Аз както казах от удобство не се притеснявам.. но и моя случай е подбен.
Отделно цял живот съм с изключително нередовен цикъл.. не ми попречи да забременнея планирано два пъти Simple Smile

# 604
Моят ден приключи.
12:00- протеин пудра след тренировка крака.
14:00 обяд:

18:00 вечеря

# 605
Моята XXL порция тази вечер. Свински врат 220гр и тиквички +патладжан на фраера 350 гр. Извън кадър ми е салатата краставици и домати към 600 грама.

# 606
Ох, доядоха ми се вратни пържоли от горната снимка!
Ще си взема тази седмица и аз.

Днес се събудих в 5:00 без да искам, и в 8:00 вече бях много, много гладна. Обикновено не закусвам, но този път си сипах 60гр овес с гореща вода. След него обаче изядох един Лидлски сладолед, което хич не бе ок, но аз заради лакомията съм в тази тема. Ванилов, във фунийка. Много ми хареса. Sweat Smile
Заситих се солидно обаче, и не се сетих за храна до 16:30.
В 13:30 отидох на фитнес, час кардио + час силова за горна част.
Вечеря в 16:30:
Ще сложа снимка.

И след нея разходка 12км. Сега чай и книжка. Two Hearts

# 607
Здравейте!
-2.4 кг е резултатът от първата седмица фаст. Доволна съм. Обаче го преустановявам в онзи му вид. Не е удобно особено за лято, когато уикендите се виждаме с приятели, семейства и аз да съм на фаст. Затова уикенда си се храних просто режимно, а от днес подновявам фаста, който ще е 18:6 или 20:4, както дойде.

Започнах да разчиствах хладиник, фризер, килер, че аз съм известна със запасите си от храни, а след по-малко от месец местим цирка на морето. Така че ще ям, каквото има общо взето. А какво има? Много яйца, доста зеленчуци и месо. Днес в зависимост дали ще съм 18 или 20 към 6 или 4, ще ям мусака с патладжани и/или пържени яйца с чушки. От време на време ми се дояжда и по нещо сладко и имам консерви с кокосово мляко. Уж пише 1,9 гр захар (явно естествена за кокоса), но ми е добре откъм сладост и върши работа.

# 608
Здравейте, преди години бях отслабнала благодарение на спорт, диета и добавки от Natur House . 2018та година е било и става въпрос за 12 кг (от 72/3 на 61/62). След бременността така и не свалих натрупаните кг, в момента съм 84 кг. Като се има предвид, че ходих и редовно на фитнес от миналият май до юни тази година, но се обезсърчих. За съжаление фирмата фалира по време на ковид и търся тяхна алтернатива. Моля да споделите. Ендокринолог съм минала, хормони са изследвани, така, че моля само за препоръки. Да добавя, че задържам и вода.

# 609
Здравейте, преди години бях отслабнала благодарение на спорт, диета и добавки от Natur House . 2018та година е било и става въпрос за 12 кг (от 72/3 на 61/62). След бременността така и не свалих натрупаните кг, в момента съм 84 кг. Като се има предвид, че ходих и редовно на фитнес от миналият май до юни тази година, но се обезсърчих. За съжаление фирмата фалира по време на ковид и търся тяхна алтернатива. Моля да споделите. Ендокринолог съм минала, хормони са изследвани, така, че моля само за препоръки. Да добавя, че задържам и вода.

Кажи ни колко си висока.
Можеш ли да не ядеш след 16ч? Това ще ти помогне много със отслабването и задържането на вода.

# 610

Кажи ни колко си висока.
Можеш ли да не ядеш след 16ч? Това ще ти помогне много със отслабването и задържането на вода.
1,60 съм висока. Не мисля, че ще успея да не ям след 16:00  . Вечерям най-късно  19:30

# 611
Намали калориите и се върни към фитнеса.
Разпредели си порциите през деня - 3 - 5 пъти на ден, в зависимост от това дали предпочиташ да се храниш повече по- малко пъти или обратното.
Немазен източник на протеин + зеленчуци. За похапвания си избери нискокалорични плодове и други подходящи снаксове. Не забравяй да добавиш и здравословни мазнини в диетата си, пий достатъчно вода, и много важно- наспивай се добре.
И нещо, което не се обсъжда често в тази тема- намали стреса колкото можеш. Не прекарвай седмицата чакайки уикенда за да се отпуснеш и да се насладиш на времето за себе си (това често води и до преяждане през почивните дни). Намирай радост в ежедневните си ритуали, отдели дори и само няколко минути всеки ден за нещо, което обичаш да правиш.

# 612
Здравейте, следя ви от известно време. Имам да свалям около 15 кг. Много трудно свалям кг, диета с протеини и влизане в кетоза ми докарва жесток кето обрив по цялото тяло. Опитвах какво ли не - гладуване, плодове /от които много се подува корема/, различни еднообразни диети, но без особен ефект. Бих се радвала на някакви конкретни насоки за режим,който да има ефект. Както и препоръка за някакви чайове или хранителни добавки. Благодаря Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 21:05 от Дамасцена

# 613

Кажи ни колко си висока.
1,60 съм висока. Не мисля, че ще успея да не ям след 16:00  . Вечерям най-късно  19:30

А можеш ли 3 часа преди да си легнеш? Наистина това решава влпроса със задържането на водата.

За фитнеса, намери си нещо което ти харесва. Много е важно да ти доставя минимално удоволствие. Аз сега правя една силова програма всяка сутрин и я мразя до смърт. Зная че няма да издържа много. Искам 2 месеца да устискам, но не е реализуемо за повече време.

# 614
Teddy bear, най-важното е да си в калориен дефицит. Свали си my fitness pal приложение, задай си целите и се придържай към тези калории. Включи и спорт, който ти харесва, но ако имаш много кг, трябва да е по-леко, докато свалиш малко. Мислите ли, че късното хранене е причина за задържане на вода? Вчера сутринта бях 56.600, тази сутрин съм 57.00. Но и двете вечери ям диня към 22 ч. Не съм надвишавала 1200 калории дневно тези 2 дни. Тренирам интензивно 4 или 5 пъти седмично -  hiit групови тренировки и step. Най-сетне намерих своето и ходя с голямо удоволствие.

Общи условия

Активация на акаунт