ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 113

• 41 008
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
И все пак не получих отговор на моя въпрос, ако някой ползва добавки от рода на тези, които съм позлвала да сподели опит. Това ме интересуваше.

# 616
Задържането на вода в организма може да бъде причинено от различни фактори, като консумация на сол, завишен прием на въглехидрати, хормонални изменения, хроничен стрес, липса на движение, алергии, инфекции, някои лекарства, нерегулирана диета и нарушения в циркулацията.
Храненето непосредствено преди да си легнем влияе негативно върху качеството на съня. Недостатъчният или нарушен сън може да доведе до повишени нива на кортизол, което от своя страна пък може да допринесе за задържането на вода в организма. Затова не се препоръчва да се храним 2 - 3 часа преди сън.
Няма универсален час за последно хранене, той зависи пряко от това в колко часа си лягаме. Аз например обикновено вечерям между 18:00 и 19:00 часа и си лягам между 22:00 и 23:00 часа. Напоследък обаче започнах по-често да се храня след 20:00 часа и усещам, че това ми влияе зле като ми засилва усещането за глад на следващия ден, което определено ми пречи на калорийния дефицит, който се опитвам да спазвам.

Teddy Bear, прекалено голяма важност отдавате на въпросните добавки. Не са ви помогнали те да отслабнете, а калорийния дефицит чрез спорта и хранителния режим.

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 06:55 от zoya.

# 617
Teddy bear, най-важното е да си в калориен дефицит. Свали си my fitness pal приложение, задай си целите и се придържай към тези калории. Включи и спорт, който ти харесва, но ако имаш много кг, трябва да е по-леко, докато свалиш малко. Мислите ли, че късното хранене е причина за задържане на вода? Вчера сутринта бях 56.600, тази сутрин съм 57.00. Но и двете вечери ям диня към 22 ч. Не съм надвишавала 1200 калории дневно тези 2 дни. Тренирам интензивно 4 или 5 пъти седмично -  hiit групови тренировки и step. Най-сетне намерих своето и ходя с голямо удоволствие.

Динята не би трябвало да влияе но ако не си яла последните 3 часа преди да си легнеш наистина се вижда  много разлика със задържането на водата. Аз вчера ядох последно с 17ч . Днес съм -400гр и не се усещам подута ,лицето  ми сутринта не е подпухнало.

# 618
Teddy bear, на мен хомеопат ми беше дал Цефомадар да пия, но тогава не го пих, защото имах други неволи на главата, само го купих. Моя приятелка каза, че има много добър ефект.

# 619
Едва ли някой в темата пие добавки (освен хром, може би). Не бих очаквала някой да се изкаже по въпроса.

Тази седмица съм с 2 фаста от 24 часа, втория завърших  днес в 15:00. Ще кача снимка на храната.

Изядох си храната в правилен ред според "Глюкозната революция":
1. салата (с оцет)
2.източник на протеин
3. въглехидрат (бавен, червена леща)

Вчера бях на ОМАД (едно хранене за деня) в 15:00.

Извън кадър е 1 банан след това.
Вчера и онзи ден бях на пилешки дробчета (250гр) задушени в малко зехтин и много лук.

Цикълът свърши, килограмите за заковани на 58, при ръст 156. Сега трябва да тръгна надолу.

# 620
Контрола преди морето - 54.8, имам минус и на сантиметри, най-много от гръдната 🙃. На морето не знам до къде ще я докарам, ще заложа на разходки и четене на Глюкозата революция.

# 621
  • София
Моите добавки са витамин Д, витамин B12, магнезий. Понякога добавям и витамин С. Имам и протеин на прах.

След вируса при малкото и аз лепнах нещо, кога ли ме е пропуснало... Добре съм днес, но последните дни бях парцал. Храненето беше оскъдно, само каквото ми се ядеше, без спазване на режим. Задържам кг и днес съм 69.8 кг. Забелязвам обаче спад в обиколките. Основни проблемни зони са ханш и бедра и има спад от по 2 см. Разбира се, имам още, но приятно ме изненада. В събота ми започва почивката и морето. Ще видим какво ще стане с храната там Grinning

# 622
Аз приемам няколко добавки, но нито една от тях не е с цел отслабване, а за общо благосъстояние на организма.

# 623
Да, и аз приемам магнезий, вит. Д и протеин пудра след силова, но Teddy bear не пита за тях, а някакви неназовани изчезнали добавки, без допълнителна информация.
Нашите се намират във всяка аптека.

# 624
Ако са или са били нещо поне що-годе популярно тези добавки, вероятно са обсъждани в отделна тема някъде. То де що излезе продукт "за отслабване", все някой започва дискусия за него във форума.
Хич нямам вяра на такива продукти, ама тя надеждата умирала последна... Според мен последен умира меракът - той си е жив и когато няма надежда, но нали така е лафът.
Ако се каже какво е имало във въпросните добавки, може и да се уцели и тук някой да е пробвал или срещал нещо подобно, знам ли.

Иначе и аз приемам магнезий и витамин Д и още това-онова, но те не са с такава цел.

# 625
Понеже все пак са минали доста години се сещам само за едното по опаковката:

https://naturhouse.co.uk/p/levanat-60-caps

# 626
Защо не ги поръчаш тогава, ако си била доволна от тях?

# 627
Да ги поръчвам от Англия ??? Нито помня какви бяха другите добавки, нито нищо.Затова питам дали някой ползва някакви и ако да, то какви.

# 628
Възможно ли е да намалиш употребата на препинателни знаци? Предлагам вариант, очевидно момичетата не ползват такива, а разчитат на тренировки, калориен дефицит, фастинг и прочие.

# 629
Teddy, реши дали реално търсиш помощ и подкрепа или просто оправдание за това което не правиш.
Ако не си го чувала до сега.. няма вълшебна пръчица. Отслабването е тежък, болезнен и дълъг процес.
Или се навии да го направиш или отвори Chat GPT и си намери всички добавки, които ти харесват.

Общи условия

Активация на акаунт