ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 113

• 40 298
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
Според мен в това може да е причината за проблемите с тоалетната.

So Lucky, сега на мода са кристалите. С хуска готвят. Макар че и аз съм кетоманиак, ама ме мързи да правя каквото и да е по-сложно от някакво месо плюс салата. Според мен колкото повече човек си усложнява работата, а и тази на червата, се увеличават и проблемите. То хускове, еритритоли, режимни печива, десерти, новости и различности за червата, как няма да се запекат.

# 211
Според мен в това може да е причината за проблемите с тоалетната.

Възможно е, но нали уж гледам да спазвам менюто.

Аз пак посещавам, но така с повечко усилие и само веднъж на ден, което за мен е необичайно и определено ми създава дискомфорт.
 По принцип съм доволна от този режим. Преди години ми го изготвиха по поръчка и за месец свалих доста обиколки, дори спрях хапчетата си за кръвно.

# 212
  • София
Това с ниски мазнини за по-дълъг период представлява сериозен проблем при нас жените.

Бъдете внимателни.

# 213
Аз държа 74 и не мърдам. Като се отпусна малко и до 78 съм стигала. Но имам много мазнини по корема и бедрата. Ям основно месо, сирене, яйца, зеленчуци и пак не се получава. Започнах упражнения, но вече десетина дни съм все така. И цикъл ми закъснява, предполагам наближавам менопаузата. Някой да подскаже нещо?

# 214
Аз за алоето на кристали да споделя също. При някои хора /като мен/ това нещо действа много силно. 2 пъти съм пиела по 1 кристалче, колкото грахче /така го дават по листовка/ на другия ден направо се посрах /с извинение/. Не можех да изляза от тоалетната, вода, вода. Много се обезводних тогава. Та да го имате предвид. Бубето явно няма проблем с това, повечето нямат, но има и случаи като мен. За протокола също - доста е горчиво на вкус.
Хуска пък при повечето действа точно обратното - запичащо, независимо, че го дават като подобряващ работата на червата. В темата за ИР имамаме съфорумка с проблемно ходене до WC, поради здравословни причини и казва, че много добре и действа инулин на прах. Друго, което мога да посъветвам /в случай, че консумираш плодове - сушени смокини 3,4 броя/

# 215
И хускът не е панацея, срещала съм да се оплакват че не само не им действа разхлабително, а дори напротив. Та и там явно не е еднакво при всички. Ако запекът се дължи на липса на фибри, фибрите биха подобрили нещата. Но ако е от друго, те са само допълнителен товар. Поне аз така си го обяснявам.

Сериозно ограничаване на мазнините и на мен не ми звучи добре щом не е за кратко. Прекалено много хормони и процеси са базирани на мазнини, а при жените и без това е по-сложно с хормоните.

# 216
utro77, според мен не ти е възникнал никакъв проблем. Ако приемаш по-малко храна, по-рядко се ползва и тоалетната (извинявам се за обясненията). При мен след начало на режима преди 1 година и нещо, веднъж дневно или веднъж на два дни. И това е защото ям два пъти по-малко от преди. Съвсем нормално и не бих взимала никакви мерки. Нищо ми няма Simple Smile Пак се извинявам за тия теми...

# 217
При режими с ограничени мазнини на мен започва да ми капе косата.

# 218
Косата не ми капе, но при намаляване на количествата храна положението спича.
Отказах те ме от кристалите.  Ще си разчитам на фибрите. Повече зеленчуци и така.

# 219
Благодаря за идеите!
То наистина може и да не е налице същински проблем, а да е нормално за понижения все пак прием на храна.
Не съм пропускала ден до сега.

А колкото до намаления приемна мазнини - всъщност аз сама така си я окачествявам диетата, без да ми е казано изрично. Защото примерно на салатата ми пише да слагам една лъжица зехтин, което не е малко, но вероятно аз с шишето слагам повече, ако не се налага да меря, когато не съм на диета. Като имам да хапвам яйца и пише да ги приготвя без мазнина, защото те самите съдържали. Заради подобни примери аз си тълкувам режима като с намален прием на мазнини. Освен това съдържа доста постни манджи /то беше по мое желание/ и месото ми е само пиле и риба /немазни/.

# 220
Това с ниски мазнини за по-дълъг период представлява сериозен проблем при нас жените.

Бъдете внимателни.

Мазнините са необходими. И не минимални, трябва си точната доза.
Преди много години като отслабвах, на моя глава намалих драстично мазнините. Получих в бонус упорит запек, акне и косопад. Не знаех защо.
Пак на моя глава ги увеличих. Всичко изчезна и си разбрах грешката.
Вече не се вълнувам от нищо. 49 кила съм.

# 221
Аз приемам и допълнително фибри, помагат доста за тоалетната.

# 222
Аз съм минала през ограничение и на мазнини, и на въглехидрати.
В момента не ограничавам никоя група.
Въглехидратите ми идват от плодове и зеленчуци, понякога ям и нещо с брашно най-обикновено.

Днес обяд - 1голям домат, 1 чушка, плочка сирене и 150гр пилешко.

# 223
Аз държа 74 и не мърдам. Като се отпусна малко и до 78 съм стигала. Но имам много мазнини по корема и бедрата. Ям основно месо, сирене, яйца, зеленчуци и пак не се получава. Започнах упражнения, но вече десетина дни съм все така. И цикъл ми закъснява, предполагам наближавам менопаузата. Някой да подскаже нещо?
Подсказвам изследвайте Щитовидни, липиден профил, инсулин.

# 224
Подсказвам изследвайте Щитовидни, липиден профил, инсулин.
Благодаря, преди година всичко беше наред. Но явно ще трябва да направя пресни изследвания. Flowers Rose

Допълвам - днес имам доста добър минус - 0.8 кг. и ми се върна надеждата. Странното е, че се случи след два дни, в които ядох обилно (режимно, но обилно) и също така не правих упражнения. Позволих си и малко въглехидрати - единият ден картоф, а другият - ориз.

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 12:45 от sis_ko

Общи условия

Активация на акаунт