ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 113

• 40 981
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, това са ми резултатите, странни са.
Скрит текст:

Четох доста, но подобни стойности от ГТТ не намерих. Затова попитах д-ра, тя каза че всичко се изчислява по формули и до там.
Stonefaced, така е, ще се боря. А иначе сигурно са ми били и по-лоши изследванията, защото през зимата бях 78кг, но свалих 5. Но това движение от 77-78 надолу до 73 ми се случва вече няколко пъти, а надолу не мърдам и затова се усъмних, че може би нещо не е наред.
Иначе днес бях до обяд на вода и чай, не бях и гладна и правих планк. Обядвах пилешка пържола с домат и краставица. За довечера ще е салата с яйца.
Миси Роузи, при повръщане само свещички Вомакур ни помагат, а диарията с ентерол овладяваме. Бързо оздравяване.

# 586
Момичета, това са ми резултатите, странни са.
Скрит текст:

Четох доста, но подобни стойности от ГТТ не намерих. Затова попитах д-ра, тя каза че всичко се изчислява по формули и до там.
Stonefaced, така е, ще се боря. А иначе сигурно са ми били и по-лоши изследванията, защото през зимата бях 78кг, но свалих 5. Но това движение от 77-78 надолу до 73 ми се случва вече няколко пъти, а надолу не мърдам и затова се усъмних, че може би нещо не е наред.
Иначе днес бях до обяд на вода и чай, не бях и гладна и правих планк. Обядвах пилешка пържола с домат и краставица. За довечера ще е салата с яйца.
Миси Роузи, при повръщане само свещички Вомакур ни помагат, а диарията с ентерол овладяваме. Бързо оздравяване.
Категорична инсулинова резистентност! Резултатите са красноречиви. Още когато описа симптомите си и най-вече омазняването в областта на корема + трудно сваляне, ми беше ясно, че си с ИР. Инсулина на втори час трябва да е в изходна позиция, а той е още по-нагоре. Глюкозата също. Тя трябва също да е с резултат почти като на 0 минута. Вместо да падат на втори час, те стоят високи, че и по-високи от преди това. Така че действай с режим на хранене + повече движение.

# 587
Вече съм на режим и действам, да. Д-ра каза, че нямам ИР, но съм близко. Беше дръпната и нищо не ми обясни. Сега си изпуках направлението, но следващия път ще е при друг д-р. Каза след 6 мес., но ако не ми върви отслабването и по-рано ще е.

# 588
Не са много типични резултатите наистина, но пък от това което описваш като състояние, баш на ИР си прилича. А освен корема и това че се оплакваш че бедрата са подпухнали, горната част на ръцете как е? При висок инсулин много типично бухваме и там обикновено.
Това изследване с глюкозата преди да го направиш, яла ли си по-нормални количества въглехидрати поне няколко дни преди него? Ако се метнеш направо от ниските въглехидрати да лапнеш толкова чиста глюкоза, после можеш и странни неща да видиш, само заради това. Обикновено са странни по по-различен начин, ама все пак.
Ако имаш дефицити, наваксвай ги че поне те да не ти бъркат работата, иначе подходящ режим на храна и движение ще те оправят.

# 589
Храната ти е много малко. Ако с толкова храна закотвяш на 73 кг, не виждам как ще отслабнеш.
Бих те посъветвала да започнеш да закусваш. Протеин+мазнина. Измести яйцата на закуска, а за вечеря някоя хубава пържола. Това, което си описала като храна е под 1000 калории. Не трябва да падаш под 1400 на ден.

# 590
Ръцете са ми добре, имам предвид не са подпухнали. Но не са слаби. Въглехидратите си ги бях намалила още преди изследването, никой не ме предупреди да ям въглехидрати преди това. Прочетох, но пост-фактум. За следващия път ще знам.
С храната само днес съм на по-малко, исках малко прочистване да направя, понеже не бях гладна. И мисля, че съм раздвижила отровите,  защото сега ме боли главата. Винаги става така като почна с чайовете.
Иначе всяка сутрин закусвам и то добре. Обикновено две яйца с кашкавал или сирене, плюс някакъв зеленчук. Търся алтернатива на яйцата, много ги обичам, обаче не може всяка сутрин.

# 591
sis_ko,какво им е на яйцата? Освен ако ти писват. Иначе,ако не прекаляваш с бройката не мисля,че е проблем. Аз също подозирам ИР, имам и фамилна обремененост ( цялата ми рода по бащина линия са с диабет тип 2) и много внимавам с "въглените", освен като ми падне пердето 🙈.
Имам подарък за РД от скъпа приятелка - Глюкозата революция. Ще имам четиво за плажа. Кантарът и той ме зарадва по повода - 54.7 кг. Последната седмица наблягам на омразното ми кардио и отчитам резултати.

# 592
Глюкозната революция я пуснаха в литературния подфорум

# 593
Аз се следя с my fitness pal. Ама всеки ден надвишавам мазнините, обикновено за сметка на въглехидратите. Естествено ми излезе висок холестерол и дефицит на витамин Д. За ИР не са ме тествали.

# 594
Не се притеснявайте от яйцата и холестерола. Отдавна е доказано, че едва 20% от холестерола в тялото ни зависи от поетата храна. Другите 80% тялото си ги произвежда и ако е висок холестеролът в кръвта, вината не е в храната, а има някакво възпаление например. Виждам го в една моя леля, която всъщност ми се води баба. Яде месо и яйца единични пъти през седмицата, а холестеролът й е 9. И понеже знам, че никой не би повярвал на анонимен потребител в публичен форум, затова препоръчвам тази книга
https://www.ozone.bg/product/goljamata-izmama-s-holesterola/?gcl … P1fBoCIZ8QAvD_BwE

Аз втори ден съм в застой откъм слабеене, но то е ясно, че не може всеки ден минус, още повече, че съм - 2 за седмицата. Липсата на плюс също ме радва. Днес мисля да съм на чушки с яйца - най-бързо ми се струва от наличните опции.

# 595
  • при моите деца .....
Редовно следя темата, но няма какво да пиша.
Но ме мотивирате.
От десетина дни имам минус за първи път.
Установих какво ме саботира - късната вечеря и маслините.
За сега съм ограничила въглехидратите - това е режимът ми.
Ще  мина и на фастове, но като започна работа.
Сега се храня по режима на детето...
От 18 до 21.30 сме в парка...
Утре ще пътувам.
Искам да не нарушавам режима.
Закусвам 2 сварени яйца, там ще измисля нещо...
Сметана... кисело мляко....
А пия еутирокс и хапчета за кръвно, а и стомахът ми е пробламен, та не ми е опция без закуска...

# 596
Добро утро,
Купих си Глюкозната революция току що, и днес ще я започна.
Вчера сутринта бях при личната, защото се събудих с отекли очи, и се мажа с антибиотик. Както и да е, пуснахме изследвания, и ще видим. Ухапа ме нещо вечерта като тичах, май от него беше.
Чакам си хормоналните от гинеколога. Върнах се от почивка рязко надебеляла с 5кг, и понеже нямах цикъл от Великден, заподозрях ранна менопауза.
Във вторник ми дойде обаче, (урааа!), менопаузата се отлага, и съм в перимено, което си е нормално.

Качила съм на дупе и ханш, на корем не, той си е плосък като дъска, и не подозирам ИР.
Сега да видим след цикъла дали съм задържала постигнатите 58кг[/b след морето], или пак съм оплескала пейзажа.
Височината ми е 156см, но имам и мускул. Предполагам, на 52 ще съм ок, 50 ще ги мисля като стигна до 52. На тези килограми се чувствам най-добре, и в кожата си.

Последна редакция: сб, 05 авг 2023, 10:33 от Dez

# 597
Може да видиш и Fast Like a Girl и Menopausal Reset на Mindy Pelz, намират се из нета ако ти се чете на английски.
Авторката си е фенка на фастовете, но не си представяй нещо екстремно, дори напротив. Нейната представа за ketobiotic хранене, както тя му вика, е с 50г въглехидрат на ден, а в определени периоди от цикъла препоръчва да са повече и да няма фастове над 13-15 часа. Протеини също препоръчва в разумни количества а не някакви ниски. Абе интересни идеи има и разумно звучи, че се навъдиха и автори дето почват да звучат като фанатици...
Има канал в YouTube, доста неща има и в него.

# 598
Може да видиш и Fast Like a Girl и Menopausal Reset на Mindy Pelz, намират се из нета ако ти се чете на английски.

Благодаря за препоръката, взех ги веднага от Амазон Киндъл с един клик. Английският не е проблем.
Отивам да тренирам. Успешен ден на всички!

# 599
Дано ти допаднат и да са ти и полезни, аз само първата съм чела а за втората все си казвам че ми е рано... Колко да ми е рано като съм на 41, ама се бутам още към младите да ме броят Joy

Общи условия

Активация на акаунт