Майски бебета

• 14 151
  • 382
  •   1
Отговори
# 225
Ами аз още не съм давала плод, но започнах с оризова каша, която май не е особено харесвана засега, по схемата на Хип плодовото пюре е дадено преди обяда като междинно хранене, но сякаш не ми се ще да го давам тогава, струва ми се, че няма да яде наобед необходимото количество.
И на мен не ми се ще, но педито от тази гледна точка, да мога да ги добавям към кашите,които обикновено не се харесват.

# 226
Минахме консултацията. Уж малката е 64 см-7,300.Предният път имахме отложена ваксина, която сега й сложиха. Докторицата каза да съм давала плодове под формата на сок, между храненията. Малко ме изненада, не съм убедена че ще я послушам.За сядането забравих да я питам.Имаме и направление за стандартните изследвания, и за нефролог. Вие слагате ли бебчовците поседнали?

# 227
Минахме консултацията. Уж малката е 64 см-7,300.Предният път имахме отложена ваксина, която сега й сложиха. Докторицата каза да съм давала плодове под формата на сок, между храненията. Малко ме изненада, не съм убедена че ще я послушам.За сядането забравих да я питам.Имаме и направление за стандартните изследвания, и за нефролог. Вие слагате ли бебчовците поседнали?
Днес бяхме на ортопед. Каза да го слагаме вече. На 6 м. и 11 дни .
Питах го в количката,  в стола на колата и т.н. той каза, че за навсякъде ни дава зелена светлина за седнало положение.

# 228
Питах го в количката,  в стола на колата и т.н. той каза, че за навсякъде ни дава зелена светлина за седнало положение.
За ортопеда лекаря ли ви изпрати или вие си решихте да отидете? Аз в петък ще попитам за сядането та ми е чудно какво ще каже.

# 229
  • София
Аз го слагам на 45 градуса може би от месец, тук от няколко дни пробвах в количката напълно седнал, също и в мен го държа.
Ние също ще ходим на ортопед края на месеца, поисках си направление.
Днес сложих малко ябълково пюре в оризовата каша уж за по вкусно, хапна съвсем малко с неохота, реших да дам няколко лъжици само пюре и такава гримаса направи замалко да повърне, много се изнедах, мислех, че ще му хареса много, а никак не е лошо на вкус, както и кашата за разлика от зеленчуковите пюрета, които обаче си хапва.

# 230
За ортопеда лекаря ли ви изпрати или вие си решихте да отидете? Аз в петък ще попитам за сядането та ми е чудно какво ще каже.
Знам,  че след 6 м е добре да има профилактичен, запазих час и педиатърът ни даде направление.  Другата седмица ще го водим на очен, че си криви едното оченце. Но и като цяло знам, че трябва да се види от специалист офталмолог след 6 м.

# 231
Ние на ортопед вече 2 пъти го водим. Първият път беше на около 40 дни и на 4 месеца. 🙂 Ортопеда каза че не е необходимо повече да ходим, за да не си говорим едни и същи неща. 😀 Иначе още на 4 месеца ми каза да го слагам седнал в мен на скута. Друго, което забелязвам е че има коренна разлика в  мненията на ортопедите. Едни съветват едни неща, други съвсем различни. Нашия е млад, съветите са му доста различни във сравнение с възрастните лекари. Препоръчва да не чакам определен период, а да се вслушвам в детето. Затова отдавна го поставям повдигнат, защото му харесва и е доволен. Нямаме проблеми за момента, дано и така да остане.

# 232
И ние сме вече с лутният кош и много й харесва в него ,защото не иска да лежи в зимният кош и реве, добре ,че летният кош има и легнало и полулегнало и изправено положение.

Има ли други и дребни бебета ? Моята е 63 см и 7 кг. а сред 2 седмици, ще стане 6 м.

i][/i]

# 233
Бебето не е дребно, все пак е момиченце. Това са хармонични мерките.
На кърма ли е? АМ ги помпи повече. Родителите високи ли са, особено майката?

# 234
И ние сме вече с лутният кош и много й харесва в него ,защото не иска да лежи в зимният кош и реве, добре ,че летният кош има и легнало и полулегнало и изправено положение.

Има ли други и дребни бебета ? Моята е 63 см и 7 кг. а сред 2 седмици, ще стане 6 м.

i][/i]
Моето момче е 69 см и 7 кг. Той пък е висок, но слабичък. Роди се 3 кг. и важно беше, че до 6 м си удвои теглото. Изцяло на кърма, отскоро и пюренца яде.

# 235
И моето момче е 7200 и вчера направи 6 месеца. Той също е дребничък, следващата седмица сме на консултация и ще разбера колко е висок. Също на кърма и от 5 дни се захранва. 🙂

# 236
Бебето не е дребно, все пак е момиченце. Това са хармонични мерките.
На кърма ли е? АМ ги помпи повече. Родителите високи ли са, особено майката?

Аз съм  170 см. а мъжа ми 175.. на АМ сме , когато бяхме на кърма сякаш качваше повече, но и тогава беше и по-малка. Качва по 400 гр на месец от 4ти месец , става ми се много малко

# 237
Хелоу 😊,
Днес бяхме на консултация(доста я отложихме ама нашето педи беше на семинар в Швеция), та сега да се отчета.
Дребосъчко тежи 8,860кг и е висок 72см. Имаме на път 2 зъбчета, които вече се белеят и ги чакаме тези дни. Песи каза след 5 дни да започна да редувам месо и жълтък в пюренцата и да давам меки плодове в мрежичката да си ги папка сам.
Имаме направления за кръв и урина, коремна ехография и ортопед. Педи направо ни уреди с часове за коремна и ортопед, а кръвните изследвания можем да ги пуснем след седмица.
П. С. При нас тея зъби ще излязат по-коварни от коликите 😞 Редувам Камилия и Дентокинд таблетки, мажа с дентинокс гел ама зор работа си е....

# 238
Хелоу 😊,
Днес бяхме на консултация(доста я отложихме ама нашето педи беше на семинар в Швеция), та сега да се отчета.
Дребосъчко тежи 8,860кг и е висок 72см. Имаме на път 2 зъбчета, които вече се белеят и ги чакаме тези дни. Песи каза след 5 дни да започна да редувам месо и жълтък в пюренцата и да давам меки плодове в мрежичката да си ги папка сам.
Имаме направления за кръв и урина, коремна ехография и ортопед. Педи направо ни уреди с часове за коремна и ортопед, а кръвните изследвания можем да ги пуснем след седмица.
П. С. При нас тея зъби ще излязат по-коварни от коликите 😞 Редувам Камилия и Дентокинд таблетки, мажа с дентинокс гел ама зор работа си е....
А коремна ехография защо ще правите? Въобще не съм се сетила за такъв преглед.
Момичета,  трябва ли да се спазва интервал при вземане на кръвните изследвания след хранене при бебоците? А и урината колко време може да престои в контейнер?

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 21:11 от pink dreams

# 239
Хелоу 😊,
А коремна ехография защо ще правите? Въобще не съм се сетила за такъв преглед.
Момичета,  трябва ли да се спазва интервал при вземане на кръвните изследвания след хранене при бебоците? А и урината колко време може да престои в контейнер?
Ехография влиза в задължителните изследвания на 6 месеца, така каза нашия лекар, а и в интернет видях, че пише.[
img]//cdn.bg-mamma.com/R2sn/NUdro.jpg[/img]
По принцип ме попита второто млечно хранене кога ни се пада и каза че е хубаво поне 30 мин преди него да му вземат кръв, а за урината аз си взех колектори и контейнери от аптеката и мисля сутринта в деня като ще го боцкат да събера урина. Само че, и аз не питах колко може да престои.... 🤔

Общи условия

Активация на акаунт