Майски бебета

• 14 158
  • 382
  •   1
Отговори
# 210
Моля за съвет, ако сами правите пюрета, както писах по-горе аз давам на хип, днес за пръв път сварих картоф, морков и тиквичка, изхвърлих водата, четох, че така било хубаво, ако има нитрати в зеленчуците се отделяли в нея, пасирах и добавих малко АМ, в началото хапна, но към средата започна да му се гади и спрях.
Чудя се дали не прекалих с пасирането, някъде четох, че картофа като се пасира много, ставал като лепило, вашия опит какъв е?
Другото което срещнах като информация е, че било хубаво след 2-3 седмици захранване и навършени 6 месеца да започне да се дава постепенно по-зърниста консистенция на храната за да може бебето да се учи да дъвче, имало някакъв прозорец м/у 6 и 9 месец когато това ставало по-лесно.
И ние днеска бяхме на същото пюре 😁
Иххх сега ме озадачи с тея нитрати 😳 Аз си пасирам с малко от водичката и си добавям АМ, че иначе не му харесва. Ама сега ще почна да слагам малко масълце и може да отпадне АМ. Иначе досега нямах проблеми с картофите, ама мъжлето купил едни и те сухи, сухи чак пюрето става на топка. Ама с повечко вода оправям работата. 😉
Иначе не знам откога се оставят парченца 🤷‍♀️

# 211
И аз с водата от варенето пасирам. Ако почне да му се гади, спирам да давам пюре и дохранвам с ам. Понякога като си цокне малко, си дояжда пюрето. Досега по-безопасните зеленчуци и плодове съм ги давала на 3 дни. В момента заради обрива въртим вече въведените. Скоро няма да давам нови.

# 212
Някой миже ли да препоръча столче за кола ? Нямам isofix и не мисля да слагам .

# 213
Здравейте, мами! Как са вашите бебоци с количките? Обичат ли да ги возите и да гледат? Ние вече сме с летния кош и си мислех, че с него ще е спокоен,защото може да гледа по-изправен, но буквално след 30 мин навън започва неутешим плач, гърчи се, свлича се и иска да слиза...Бебеносене в слинг, раница ли е решението или имате и други идеи? Благодаря!

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 14:53 от Melania R

# 214
Излизаме в количката, нашата маймуна понякога много започва да се дере по улиците, и щем не щем се носим. Имам раница, 2 пъти излизахме и с нея. Не беше много очарована.

# 215
Нашия момък пък тъкмо свикна в количката, даже си и поспиваше, и времето се развали... 🙄
Аз имам слинг и кенгуру, в началото като ревеше в количката опитах да го нося в тях ама съвсем се дереше....

# 216
https://www.bg-mamma.com/?topic=1313115 тук има доста за столчетата за кола, ние сме с наследено от племенника ни.
Скоро и ние трябва да сменим коша на количката, че зимният съвсем окъся.

# 217
  • София
Ние отдавна го сменихме, може би преди месец, вече сме на 6+ месеца.
Все още е обърнат към мен, два пъти е плакал в количката, но беше в някакъв такъв период в който и вечер заспиваше с рев.
Нямаме проблем, в общи линии го извеждам към 14ч след като е обядвал и след половин час е заспал и спи навън.
Онзи ден в студа за сефте сложих чувала и го закопчах до горе, добре се нагнезди вътре и си поспа.
Чудя се дали да купувам по-дебело шушляково яке, имаме едно като поларено и караме с него, като го завивах с одеалце, имаме и космонавт, вие сега как обличате бебоците, слагате ли чорапогащи, аз все още не?
Умувам и дали да не купя само лятна количка, че тази е бая тежка, някой ако има и е доволен, моля за отзиви.
По колко хапвате АМ, онази вечер след поредното мрънкане като си изпи 210мл + 7 лъжици му направих още 30мл и тях изяде.
Захранваме се още със зеленчуци, от вчера и с оризова каша, нещо не беше очарован, но сякаш аз не я направих като хората.
По схемата на Хип трябва да започвам ябълка и пуешко не знам дали не е рано.

# 218
Бебка е на 6+ месеца. Вкарала съм всички зеленчуци, за възрастта й.Точно по схемата на Хип се водя горе-долу.Утре сме на консултация, и ще питам за месата и плодовете. Заместен обяд няма, хапва различно количество.Лятна количка си взехме в Събота от Комсед, имаха 30% намаление на всичко. Нашата е на Хаук, наклона на ръбчето се регулира до пълно легнало.Определено е по-лека, и ми е удобна 🙂Не съм сложила чувала за количката,нито чорапогащи. Вчера малката беше с ромпър, допълнителни чорапи, яке и шапка.Завивам и с одеяло.Гледам да се водя по нея.Не обича да е навлечена, шапката също не и допада 😁Обаче иска, не иска това е положението.За количество мляко,не мога да кажа тъй като е на кърма.

# 219
Мами моя син досега нито един зеленчук не ми е отказал. Даже и зелена чушка вече захраних, но имаме проблем с кашите. Не хареса никоя освен оризовата/нея може и без плодово пюре да си я хапва /. Давах Елда, Първата каша на бебето и дори Банановата не иска😳. В петък сме на консултация и ще видим педи какво ще ме посъветва. Трябваше да започна вече с места, но ще отложа заради последната доза ваксина. С млякото в 14 часа имаме голям проблем едва едва  го яде. Не иска бута с език, затова пък от плодовете съм дала ябълка/не се хареса /, банан,круша и праскова тях си ги обича, но не мога да заместя Следобедна закуска, докато не въведа глутен, че поне към плода да давам бисквитки да се засища. Ще питам и лекаря, но според вас достатъчно ли е, че давам само по няколко лъ ички от вид каша? Дали по този начин се води, че е захранен със съответния компонент?

# 220
Аз още си го слагам в коша за новородено, защото като излезем навън и заспива. 😁 Другия кош няма напълно легнало положение, но мисля до месец да го сменя. Иначе от вчера се захранва, предложих морков, домашния не се хареса, а купешкия се прие с удоволствие. Честно казано домашното пюре от моркови наистина не беше толкова сладко. Затова за момента ще предлагам купешки, а пък в последствие ще го мисля. Вие домашни или купешки пюренца давате? 😊

# 221
При нас е обратното 😃Поне за сега.От купешки броколи такава физиономия на потрес направи, че се смях 10 минути след това 😁Сварих броколи, смесих с други зеленчуци и си хапна.Което не мога да приготвя, все пак ще се наложи да купувам.

# 222
За лятна количка препоръчвам такава с вдна цяла дръжка за бутане, ние от баткото имаме нуна пеп лукс.

# 223
Аз сложих вече летния кош, има няколко позиции на облегалката. От както сме с него и може да си клюка поне не реве. Дори имам няколко спанета, което преди това с другия кош беше мираж. Понякога баща му го носи и в раница, харесва му и винаги си поспива.
Сложих чувала на количката. Обличам го с по-тънки дрехи. Наложи се, защото въобще не търпи одеяло и постоянно го риташе.
Въвела съм вече няколко зеленчука. Хапва си.
Вие кога включихте жълтък и месо? Аз си мислех, че сега трябва да ги включа, но педиатърката ме изненада с това, че трябва да включа 2-3 плода, за да мога да въведа безглутеновите каши и реално да започвам да давам следобедна закуска

# 224
  • София
Ами аз още не съм давала плод, но започнах с оризова каша, която май не е особено харесвана засега, по схемата на Хип плодовото пюре е дадено преди обяда като междинно хранене, но сякаш не ми се ще да го давам тогава, струва ми се, че няма да яде наобед необходимото количество.

Общи условия

Активация на акаунт