Майски бебета

• 14 135
  • 382
  •   1
Отговори
# 195
Дентинокса го взех без рецепта 🙂
Абе аз да ви питам как сте с режимите след смяната на часа? Нашия отиде на..... 😄😄
Сега в 18 часа дава зор да го чипкаме и заспива в 19 и се почва едно буден, не ми се при казва 😞
Снощи е станал в 02:30 бодър да играе 😆

# 196
Здравейте! Дали има майки от София? Ще се радвам да направим среща и разходки заедно 🙂

# 197
Ние сме от Пловдив. 🙂
Мами, вашите бебчета обръщат ли се вече? Нашия господин гони 6 месеца и все още отказва да се обърне. Какво е това чудо да се обръща, по-хубаво е да лежи и да го носят. 😀

# 198
Нашият младеж чак към средата на 6м започна да се обръща усилено, ако ти е по-спокойно детето, било нормално по-късно да почне да се обръща.

Нежно цвете, ако си в района на Младост, може да направим разходка някой път, че иначе логистиката до други квартали ми е трудна.

# 199
Ние сме от Пловдив. 🙂
Мами, вашите бебчета обръщат ли се вече? Нашия господин гони 6 месеца и все още отказва да се обърне. Какво е това чудо да се обръща, по-хубаво е да лежи и да го носят. 😀
Моят господин днес става на 6м. Върти се като пумпал. От корем по гръб и обратно. За секунди прави такива врътки и вече е опасно да го оставим за секунда на спалнята без надзор

# 200
Бебо засега се обръща само от гръб по корем и засега само в едната посока. Казаха ми, че до към осмия месец е ок това и да не се притеснявам.
Кой размер дрехи носите? Видях се в чудо да намеря нормален бебешки космонавт за зимата. Сега сме на 80. размер, търся 86. Поръчвам, връщам, гледам тук по магазините и все греда. Или са прекалено дебели, или са умалени, или са с някакви пухове около лицето, или качулката малка и неизползваема, или са супер запарващи, или са по 300 лв. Grinning

# 201
Ние носим още 68 😀 ама нашия е дребен, въпреки че започнах да му слагам 74 от няколко дни и сякаш му е по-добре, мисля сега като направи 6 месеца да ги разчистя. 😊

# 202
И аз издирвам ескимос...не мисля, че има нужда да е супер дебел, нали ще бъде и в чувалче освен в ескимос Thinking От reserved поръчах и дойде една голяма торба, която върнах. Някакъв български купих...ужасно корав ...и него върнах. Та сагата продължава Sweat Smile И моят господин предпочита на ляво да се върти. Тъкмо се бях вкарала във филм и започна да се върти на дясно, успокоих се, но сега отново само на ляво се върти. (от гръб по корем, в обратната посока не се върти целенасочено)

# 203
Нашият обрив така и не мина. Педиатърът каза да почваме фенистил капки. До пълно изчистване логично няма да вкарваме нови храни. Съмнителните за обрива чак след 2-3 месеца може да опитаме отново.

# 204
  • София
Вашият случай ме накара да прочета съдържанието на пюретата, че и аз карам по системата на Хип с техните пюрета, вярно, че в броколите има царевичен грис, въпросът е ,че на нас ни предстои картоф с тиквичка, а пък в него има оризово нишесте, а ориза го дават след седмица като нова храна и сега се чудя какво да правя, да давам ли въобще, а съм накупила пюретата до 20 ден.
Да ви питам, тези които хранят с АП на Хип комбиотик, мислите ли да минавате на 2ка след 6ти месец?

# 205
В пюрето от тиквичка има оризово нишесте и е едно от първите, които съм давала. Давала съм и чиста оризова каша и не сме имали проблем. Оризът се води безопасен. Царевицата четох от после, че е средно алерген и се дава след 6. или 8. месец. Иначе тиквичка съм му давала и домашна. Ще видя по-натам да дам чисти броколи без примеси.
Ние сме на АМ на Нан. Нашият педиатър каза след 6. месец да си минем на 2, но като наближи, пак ще го питам.
Фенистил капките пише за бебета до 1г. да се дават след консултация с лекар и са само с рецепта. Нас ни гледаха на снимка по Вайбър. Ако стане нещо непредвидено, не мога да докажа, че са предписани. Та ми е притеснено някак и само намазах пъпките с гелчето. Надявам се така да се размине.

Последна редакция: нд, 05 ное 2023, 20:18 от Spasiyka

# 206
Момичета на колко дни предлагате нов компонент?
След 2 седмици започвам захранването и се чудя как да започна. Някъде се препоръчва на всеки 4 дни, на друго място през ден. Как действахте вие в самото начало, защото се притеснявам. Нашия доктор изобщо не ми обяснява нищо за захранването. 🙂

# 207
  • София
Благодаря Spasiyka, купих тиквичка може да пробвам утре да направя пюре, сефте ще ми е.
Аз си разпечатах схемата за захранване на Хип, и карам по нея горе-долу, понеже си направих план кой ден какви пюрета да давам и поне едно пюре да го ползвам 2 дена. Там в началото само първия зеленчук, аз дадох тиква, беше 4 дена и после следващите са по 3 дни и следва нов.

# 208
Момичета на колко дни предлагате нов компонент?
След 2 седмици започвам захранването и се чудя как да започна. Някъде се препоръчва на всеки 4 дни, на друго място през ден. Как действахте вие в самото начало, защото се притеснявам. Нашия доктор изобщо не ми обяснява нищо за захранването. 🙂
Моя основен зеленчук е картоф. От него давах 5 дни, а всеки нов въвеждам през 3 дни

# 209
  • София
Моля за съвет, ако сами правите пюрета, както писах по-горе аз давам на хип, днес за пръв път сварих картоф, морков и тиквичка, изхвърлих водата, четох, че така било хубаво, ако има нитрати в зеленчуците се отделяли в нея, пасирах и добавих малко АМ, в началото хапна, но към средата започна да му се гади и спрях.
Чудя се дали не прекалих с пасирането, някъде четох, че картофа като се пасира много, ставал като лепило, вашия опит какъв е?
Другото което срещнах като информация е, че било хубаво след 2-3 седмици захранване и навършени 6 месеца да започне да се дава постепенно по-зърниста консистенция на храната за да може бебето да се учи да дъвче, имало някакъв прозорец м/у 6 и 9 месец когато това ставало по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт