Майски бебета

• 14 132
  • 382
  •   1
Отговори
# 180
Как си опазвате бебетата да не спят по корем? Малкият се върти непрекъснато и спя с ръка на коремчето му.
Днес педиатърът опъна доста пениса и на едно местенце кожичката ми изглежда сцепена. Дано да е ок.
Ще правим редовните изследвания кръв и урина. Който е правил, сложно ли е с колекторите за урина за бебе момче?
Вече го оставям да спи по корем. В началото не знаеше как да си завърти главичката и се будише често нощно време, като тръгваше да се завърта. Ядосваше се, аз го обръщах , той се опитва в просъница и т.н.
Една сутрин се събудих, изненадана, че е 07.30 , а той не се е будил, поглеждам в кошарата, той спи по корем с правилно завъртяна настрани главичка.  От този момент не се буди вечер.
Изследвания още не сме правили. За пишлето съм записала час при детски уролог.

# 181
Мами помоооощ😭😭
Не знам това зъби ли е какво е???
Малкия има всички симптоми на никнене от 5 дни насам. Раздразнение, червени бузки, зачервено дупе, неспокоен сън и разстройство /4 пъти на ден/. Нашия педиатър е в Швеция на някакво обучение и този път няма никой да го замества. В по - големия град не мога да намеря часове за тази седмица..... Увеличих Дентокинда, мажа с калгела (колкото успея, защото си стиска устата и не я отваря) 😞😞😞 Иначе играе, търкаля се и гука, но си личи че има нещо което го дразни.

# 182
Камилия денто, вземи ако искаш 🙂Хомеопатия е, аз давах само вечер от нея.При бебка имаше ефект.

# 183
  • София
Аз давах тази камилия по 3 пъти на ден, изразходвах две опаковки и нямаше никакъв ефект.
Сега мисля да взима Осидент пилупи, но не тая големи надежди.
Четох за Дентинокс, че има някакъв ефект, понеже съдържа лидокаин та сигурно и него ще купя.
При нас от неделя вечерта е ужас, съдра се да плаче, не мога да го приспя, не знам какво стана, накрая дадох половин доза панадол и се успокои, но от тогава приспи ли му се и започва да реве и да се тръшка, въобще не иска да легне, трябва да го нося прав в един момент вече се изтощава и успявам да го стисна и приспя на ръце.
Има лек сопол, който не тече, леко прихърква сутрин, няма температура, чудя се дали не е от зъбите, обаче не виждам нещо да пробива, въпреки, че ожесточено дъвче всичко.
Захранваме се от седмица, минахме тиква, картоф, днес сме на морков, за сега си хапва-дано така продължи.

# 184
Камилия денто, вземи ако искаш 🙂Хомеопатия е, аз давах само вечер от нея.При бебка имаше ефект.
Аз започнах с нея, но ми каза педи  за Дентокинд и смених. Всъщност трябваше да дам Време първо на Камилия, но според лекаря уж Дентокинд бил по-силен.

kupu
Аз мажех с гелчето на Осадент ама малкия по-скоро го изяждаше от пръста ми. Тоя Дентинокс го имам за всеки случай. И аз давам тука  2 вечери Панадол ама няма спане, нито успокояване. 😞😞
Търпение си трябва като при коликите.

П. С. Да ви кажа моята свекърва ми вика да съм мажела венеца с тампон напоен в мастика иили да го търкам с лук 🤔🤷‍♀️ Абе не знам всеки акъли дава.....

# 185
Аз също давам панадол в краен случай. Имаше една истерия миналата седмица, ден след имунизацията. Зъбки ли бяха или крачетата го боляха не знам, но от панадола се успокои. Иначе го мажа с Калгел и понякога давам Камилия.
Иначе и нашия е с лиги, червени бузи. Забелязвам че колкото повече си чеше зъбките, толкова повече се ядосва и изнервя. 😀

# 186
Аз също давам панадол в краен случай. Имаше една истерия миналата седмица, ден след имунизацията. Зъбки ли бяха или крачетата го боляха не знам, но от панадола се успокои. Иначе го мажа с Калгел и понякога давам Камилия.
Иначе и нашия е с лиги, червени бузи. Забелязвам че колкото повече си чеше зъбките, толкова повече се ядосва и изнервя. 😀
Да наистина чеше настървено и почва да пищи. Аз купих чесалки за замразяване и давам - доста го успокоява.

# 187
  • София
Аз по скоро мислех да пробвам хапченцата Осадент.
Каква е часалката за охлаждане, може ли да я покажеш, аз съм взела една звездичка от ДМ , но сякаш му идва дебела и много много не я харесва. Купих едни силиконови пръчки релефни от амазон, ако се заиграе с тях бая ги дъвче, но трудно го заинтригуват в началото, най му харесва да дъвче колана с който го връзвам в количката, трудно му го махам от ръцете и реве.
Какви столчета за кола ползвате, че кошницата доста отесня вече, поръчах аз едно на Joie от Германия, но нещо ме баламосват вече 2 седмици и си поисках парите обратно, да видим какво ще стане.

# 188
Каква е часалката за охлаждане, може ли да я покажеш, аз съм взела една звездичка от ДМ , но сякаш му идва дебела и много много не я харесва. Купих едни силиконови пръчки релефни от амазон, ако се заиграе с тях бая ги дъвче, но трудно го заинтригуват в началото, най му харесва да дъвче колана с който го връзвам в количката, трудно му го махам от ръцете и реве.
Какви столчета за кола ползвате, че кошницата доста отесня вече, поръчах аз едно на Joie от Германия, но нещо ме баламосват вече 2 седмици и си поисках парите обратно, да видим какво ще стане.

2 такива му взех и му харесват 🙂

# 189

В хладилника ли се държат и колко време?

# 190

В хладилника ли се държат и колко време?
Ами може в хладилник, но аз ги слагам във фризера да замръзнат

# 191
  • София
Нашето е само звездичката без тази част отдолу.
Е аз не я държа да замръзне, страхувам се да давам да ближе лед, слагам да стане студена, във фризера става по-бързо.

# 192
Дъвкалките с вода се охлаждат само. Правилно правите, че не ги замразявате.
Иначе засега нашата кривота се оправя долу-горе с повече на ръце, лигавене и гушкане. Т.е. все още не е зъби според мен. Май сме в следващата пета криза на растеж.
За зъби са ми казвали натриване на венците с Панадол или с мастика, ама не знам дали бих се престрашила.
А, мами, получихте ли тестово съобщение на телефона тая вечер?
Ох, а ние сме яко в пъпки по целия гръб, малко и по лицето. Утре ще пратя снимки на педиатъра. Дано да е добре мънчо. Да видим какво ще правим и със захранването.

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 19:28 от Spasiyka

# 193
  • София
Ние нищо не сме получавали, гледах по ТВ за тези съобщения.
Относно пъпките да не е от претопляне.
Днес за пръв път нашия Убавец така ревна в парка, че бях принудена да го нося и да бутам количката, едвам се прибрах, абе тук от 4 дена е страшен ревльо, направо ръце и гръб не ми оснанаха да го носа.

# 194
Мами, дентинокс с рецепта ли е?
Чакам мнени от педиатъра за нашите пъпки, ама може и да не стане днес. Мисля си, ако беше от претопляне, до днес  не трябваше ли да минат. А още има десетина пъпки на гърба, при все, че не е топло, а нощем си спим и на по-хладно. Изглеждат като ухапано от комар, при допир усещам връхче. Принципно макси козито много запарва, в количката бива, в раницата по-скоро му е топло на коремчето. Мен ме усъмни да не е от храната, защото тъкмо въвеждах тия дни пюре на хипп с броколи, а там има и царевично нишесте, та наведнъж захраних две неща. Тъпотийка общо взето, ама при зълва ми нямаше проблем и реших и аз силна вилна да действам. Да бях пратила мъжа ми да купи био броколи и да направя аз пюрето, поне щях да съм по-наясно.
За рева в количка, някои съседки излизат с количка и раница, в случай че ревът стане нетърпим.

Общи условия

Активация на акаунт