Майски бебета

• 14 127
  • 382
  •   1
Отговори
# 165
Момичета,привет 🙂Всички изкарахме някакъв вирус, малката също не я пропусна.Имаше температура, водихме я на преглед и се размина с хомеопатия. Днес бяхме на консултация, 63 см-6,400.Трябваше да и слагат ваксина, но я отложихме за другият месец. Сестрата каза, че на 6 месеца трябва да я заведа на нефролог и от сега да запиша час, за да не изтече направлението.Та успях да го свърша и това нещо.Спрях с пюретата за около седмица. От утре пак почваме,та да видим. Този път ще добавям малко сол и масло, по препоръка на педиатърката. Та дано да и хареса 🙂За сядането питах, но ми каза след 6-тият месец.На вас за сядането нещо казаха ли ви 🙂
Ние също изкарахме нещо и тримата, малчо най-бързо се оправи, но двамата с баща му още кашляме от време на време, а мина половин месец.
На нас ни казаха, че в 6 месец ще имаме контролна пълна кръвна картина и урина. И нали сме момченце да изчакам със сядане то до 7 месец. Педито ми обясни, че момчетата се слагали седнали на по-късна възраст, за да не им се секват кръстчетата и да не притискат от рано бубката. Та аз горе/долу го слушам 🙄🤪😂 Слагам малкия за около 5 мин да поседне, че да има малко мир....

П. С. в поста си горе забравих да ви питам. Вашите мъниците правят ли опити да пълзят по корем? Моя господинчо се мъчи отскоро, ако си сложа дланите на крачетата му успява да се избута напред и забива муцуната в земята 🤭 И от многото зор понякога връща малко млекце 😄😁

# 166
  • София
Здравейте, ако сте от София може да пробвате в White lagoon, имат ванички за бебета и "плуват" сами с пояс, цената включва и масаж. Ние заведохме сина ни през август (на 3 месеца) и много му хареса. Планирам да отидем пак скоро, момичетата там са страхотни с подход към бебетата.
Много ме заинтригува, разгледах сайта им, може ли да кажете как точно протича заниманието и родителите гледат ли?
Иначе в Щирев има басейн и имаше плуване с бебета, поне преди време, тогава ходех там на водна гимнастика, бебетата ги вкарваха в същия басейн и честно казано не бих го завела на такъв басейн.
Иначе вече ни сложиха последната ваксина, този път имаше реакция, мястото се зачерви и стана някаква бучка на крачето, но вече взе да отминава.
Мисля другата седмица да започна да захранвам - 10 дена ще е преди да навърши 6 месеца.
Нашия педиатър каза да започна да го слагам седнал, но реално само в количката и шезлонга го слагам на 45 градуса и той пак се надига.
Върти се вече на всички страни и прави опити да пълзи.

# 167
Здравейте, ако сте от София може да пробвате в White lagoon, имат ванички за бебета и "плуват" сами с пояс, цената включва и масаж. Ние заведохме сина ни през август (на 3 месеца) и много му хареса. Планирам да отидем пак скоро, момичетата там са страхотни с подход към бебетата.
Много ме заинтригува, разгледах сайта им, може ли да кажете как точно протича заниманието и родителите гледат ли?
Иначе в Щирев има басейн и имаше плуване с бебета, поне преди време, тогава ходех там на водна гимнастика, бебетата ги вкарваха в същия басейн и честно казано не бих го завела на такъв басейн.
Иначе вече ни сложиха последната ваксина, този път имаше реакция, мястото се зачерви и стана някаква бучка на крачето, но вече взе да отминава.
Мисля другата седмица да започна да захранвам - 10 дена ще е преди да навърши 6 месеца.
Нашия педиатър каза да започна да го слагам седнал, но реално само в количката и шезлонга го слагам на 45 градуса и той пак се надига.
Върти се вече на всички страни и прави опити да пълзи.
Здравейте отново,
"Плуването" протича г/д по следния начин - слагат на бебето един пояс на врата, пускат го във ваничката и момичета излизат, родителите остават да го гледат, снимат, занимават (обстановката е много приятна - топличко, приглушена светлина, има и играчки). В зависимост от издръжливостта на бебето плуването е до 20 мин. В момента, в който започне да плаче или нервничи го изкарват, правят му масаж с олио от жожоба 😂 и го обличаме. Хавлиийка и памперс за плуване дават оттам. Simple Smile

# 168
Теди, сзо препоръчва даването на сол след 1г. Маслото е ок, и аз давам в пюрето.

За плуването, миналата седмица водихме нашия младеж за първи път, я началото във водата нищо не правеше, но после се усети и взе да мята ръце и крака. Накрая треньорката го потопи целия, с главата и ревна неутешимо. Grinning въпреки това, пак мислим да го заведем.
Кое е мястото,  в София ли?

# 169
Да, в София. Малките рибки в кв. Витоша. С нас имаше още няколко бебенца и разни упражнения правихме, не е лошо.

# 170
  • София
Благодаря Melania R.
Аз да попитам за захранването, мисля да действам по схемата на Хип, като начало с техните пюрета.
Гледам примерно се започва с тиква и така 4 дена, като последния се яде 50-60г от пюрето, после на 5 ден въвеждаме нов зеленчук в случая картоф и сега объркването ми идва от това, че пише 50-60г пюре картоф + 2-3 лъжици пюре тиква, не би ли следвало да е точно обратното, новия зеленчук да е няколко лъжици?
Отделно от това пък е дадено като картинка двукомпонентно пюре тиква+картоф, но то не е ли с по равни части тиква и картоф, тоест за начало да се дават поотделно двата вида пюрета в рйзлично количество или да се смесят в нужната пропорция за съответния ден?

# 171
По схемата, която аз спазвам не е задължително новия зеленчук да е по-малко от вече въведения. Препоръката е всеки ден, в дните, в които вкарва и новия зеленчук, да е в различна пропорция спряно другите зеленчуци, за да опита различни цветове и вкусове детето.
А в бурканчета, зеленчуците не са еднакъв процент, трябва да видиш на състава кое колко е. Но със сигурност не са равни количества.

# 172
Схемата на хипп е приблизителна, ще видиш на бебе какво му харесва и в какъв вид. Аз тая схема я гледам повече от гледна точка на въвеждане на нови храни, кои са подходящи в началото, долу горе откога плод, каша, глутен, жълтък, месо. Ама пак някои неща сигурно ще ги забавя, други ще дам по-рано. Зелена чушка няма в схемата, днес дадох. Моят първия ден на ново нещо е много скиптичен, после свиква с вкуса. Първия ден винаги е мазало навсякъде. Не че по принцип не е, но първия ден е забавно. Пюрето му трябва винаги и непременно да е топло, не много гъсто и да му предлагам вода и ам. Капризен като баща си. Ако детето е с атопичен дерматит, май се отделяше повече време на алергизиращите храни. Чак 4 дни за тиква на мен ми се струва много. Тиква и тиквичка (домашна) давам между другите заленчуци, като се запече.

# 173
  • София
Благодаря момичета, ще видим в понеделник как ще потръгне, мисля в шезлонга да го слагам, нямаме столче още, а и той не може дя сяда, може би трябва да помисля за някакъв лигавник тип нещо като престилка, че имаме само обикновени.

# 174
Благодаря момичета, ще видим в понеделник как ще потръгне, мисля в шезлонга да го слагам, нямаме столче още, а и той не може дя сяда, може би трябва да помисля за някакъв лигавник тип нещо като престилка, че имаме само обикновени.
Ние купихме стол с 3 позиции на облигалката. Още не съм го захранила моя мъник, но го слагаме в стола до масата, за да вечеряме спокойно.

# 175
  • София
Какъв сте взели, аз мислех от един немски сайт да поръчам на Joie, поръчах столче за кола на тази марки, доста по-евтино ми излезе от колкото в БГ,но нещо не го пращат и взеха да ме съмняват, има още време до обяввените дни за доставка та ще гледам, ако  всичко е наред може и стола да поръчам.
Ние за съжаление започнахме да вечеряме много късно, мъжа ми се прибира по-късно от работа и докато го изкъпем, нахраня и сложа в леглото става 9.3ч., чак след това сядаме.

# 176
Аз го храня в шезлонга и ми е много удобно. Взех му два гумирани лигавника, само мия и ми вършат супер работа 🙂

# 177
Зълва ми ни подари столче Стоки и има приставка за полу легнало. Вече е за пране.
Малкия като не иска да яде, вземам една лъжица за мен и ядем заедно, да види колко е вкусно пюрето. Много му харесва да показвам, че новото пюре е за ядене. Един вид да е сигурен да не го прецакам хах

# 178
Какъв сте взели, аз мислех от един немски сайт да поръчам на Joie, поръчах столче за кола на тази марки, доста по-евтино ми излезе от колкото в БГ,но нещо не го пращат и взеха да ме съмняват, има още време до обяввените дни за доставка та ще гледам, ако  всичко е наред може и стола да поръчам.
Ние за съжаление започнахме да вечеряме много късно, мъжа ми се прибира по-късно от работа и докато го изкъпем, нахраня и сложа в леглото става 9.3ч., чак след това сядаме.
Ето този модел взехме
https://lorelli.eu/produkti/stolcheta-za-hranene-3/p-stolche-za- … semo-1010051.html

# 179
Как си опазвате бебетата да не спят по корем? Малкият се върти непрекъснато и спя с ръка на коремчето му.
Днес педиатърът опъна доста пениса и на едно местенце кожичката ми изглежда сцепена. Дано да е ок.
Ще правим редовните изследвания кръв и урина. Който е правил, сложно ли е с колекторите за урина за бебе момче?

Общи условия

Активация на акаунт