Майски бебета

• 14 132
  • 382
  •   1
Отговори
# 150
Привет, майчета 🙂Ние почнахме захранването, нищо не става обаче 😁Бебка хапва няколко лъжици от пюрето(картоф)После лекичко го връща. Определено не е никак очарована 😁Днес е 4-ти ден на опити 😁Решила съм да пробвам с тиква, ако и нея не харесва ще пробвам кучешки.Ако и тях не хареса, може би ще има почивка от пюретата. И после пак 🙂Зъбите много я мъчат, къде спи през деня, къде не. Вечер същата работа, заспива само на гърда, което хич не е хубаво.Преди заспиваше сама, сега не иска. Как ще я отучвам, не знам.Вие как сте, как върви захранването 🙂Видях и аз, схемата на Хип и ми допадна. Някое бебче със зъби има ли🙂
Недей пробва с кучешки Joy (явно редактора се е намесил). Ние също се захранваме, като за момента съм въвела ориз, просо, тиква и пащърнак. Мога да дам съвет за злояди бебета...опитайте с оризова каша и ако се хареса тя можете да добавяте и зеленчуци и плодове към нея. Имаме 2 долни резци вече избили.

# 151
Моя лакомник с удоволствие си хапва пюренцата и иска още. Ние днес включваме и морковче. Мисля си даже, че доста бързо ще си замени обяда. Вчера упорито плюеше биберона като му дадох млякото, но в крайна сметка видя че друго няма и си го изпи 😂. При нас венеца, където са долните резци е доста издут и настървено го чеше, но май ще избият трудно 😞

# 152
Ще пробвам и с каша, туку виж се хареса 🙂Благодаря за съвета 🙂Ако ли не-на куЧешки 🤣

# 153
  • София
Ние още не сме започнали захранването, другата седмица ще слагат последната ваксина и планувам след нея да стартирам по схемата на Хип.
Няма зъби още, сякаш на долния венец белеят двата предни, но не съм убедена, много е изнервен, мрънка, плаче, вечер ставам по 100 пъти, като проплаче, обръща се по корем с вдигната глава на сън.
Има много зачервени гънки на лактите и колената, а на глезените направо се лющи, педиатъра казва че имал атопична кожа и да ползам хубава козметика, ама вече и аз не знам каква, в началото го мажех с лосион на Уриаж, взех после на Мустела Стелатопия лосион и душ гел, имам и кремче на а-дерма екзомега, еми не виждам никакъв ефект.
Особено зад коленцата е доста червено, направо не мога да преценя дали пък не е подсечено или изглежда като някаква екзема.
Вие с какъв лосион мажете?

# 154
kupu, бих завела бебе на дерматолог

За захранването при нас няма ден с ден да си прилича. Вчера изключително много се разстрои и плака на пюре морков с картоф и накрая му дадох АМ. Даже мислех да направим пауза днес и утре. Но днес яде с кеф малка част от това пюре, смесено с голяма част вече въведената тиква. На тоя етап предпочита по-воднисти пюрета и понеже сме на купени, добавям къде вода, къде ам. Морковът запича, не се бях информирала по-рано. За някои зеленчуци се очертава да му правя аз пюре, защото ги няма в чист вид или в комбинация с други зеленчуци, а с високо съдържание на нишесте. На този етап го пробваме на чисти зеленчуци, иска ми се да забавим кашите за след това. Ако може, да усети истинскит вкусове на зеленчуците, дори да са с повече вода. Че в днешното общество всеки гъчи брашна и захари, няма особена култура на хранене. Това са желанията ми, а дали бебе ще е на същото мнение, ще видим. Иначе да, оризовата каша е чудесен избор и май ще е първата, която да пробваме. Класика и от много места ми я препоръчаха. Може и на тоя вариант да минем с малкия злоядко.

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 14:30 от Spasiyka

# 155
Kupu,ползвам Микса за суха кожа даже за атопична се води.Крем е, не е лосион.Подкрепям съвета за дерматолог 🙂Тъпото е, че няма мостри или по-малки разфасовки за проба.Доколкото зная, картофите също запичат.Днес добавих кърма към пюрето,нямаше разлика в изяденото количество.И аз ги правя по-воднисти.

# 156
Охх благородно Ви завиждам майчета и ние още не сме започнали захранването, защото го водят на коригирана възраст на 4 месеца, нищо, че е роден май месец ( с един месец и половина по - рано е роден). Дадох му малко кисело мляко с малко захар и вода и го изпи, но  с лъжица. Адаптирано мляко отказва и от 2 месеца е само на кърма. Казват, че бил дебеличък 8 и 500 за възрастта си. Жях му дала и две лъжици пюре от тиква, катроф и морков и го изяде, Но от 3 седмици е болен и ще го водя при друга лекарка, че моята нещо само експериментира с него.

# 157
Наталия, моето бебе също е месец и половина по-рано родено (трябваше да се роди май, а се роди март) и го захраних на 4 месеца коригирана възраст, не сме имали проблеми досега. Гледах уебинар за хранене на недоносеното бебе и там доктор Владимирова каза, че е хубаво да се захрани при 4месеца коригирана възраст, да не се чака много след това. Във вашия случай обаче, щом е болничък, може би е редно да се изчака да се оправи. Какво му има?

# 158
Мами хелоу,
Днес бяхме на консултация,та да се отчета 😊 69 см и е качил 750гр за месец, но той все се върти, обръща се и не спира да рита с краката 😄 Имахме втори прием на липсващата ваксина и доста си поплаква, но мисля че беше, защото доста му се спи. При нас захранването върви лесно (пу, пу). Въвела съм картоф, тиква и морков. Днес преди каза да изчакам 5 дни след ваксината и тогава да въвеждам нови зеленчуци,а дотогава да си давам вече въведените. Каза да давам сутрин и вечер панадол и да мажа с дентинокс преди лягане, че е нещо страшно с тези зъби. Явно трудно ще избият при нас.
Вече се обръща от корем на гръб и се опитва да се обърне обратно, но още му е трудно. Засега нощем не се е обръщал.

# 159
Аз още не съм започнала със захранването. Мисля като навърши 6 месеца.
Вие на какво мнение сте за бебешкото плуване? Много искахме с мъжа ми да го водим, но негов колега му сподели, че тяхното дете преди много вируси хващал в тези басейни и хлорни вода.
Та, малко се разколебахме.

# 160
Нашият се обръща от гръб по корем и само в едната посока. По корем не знае как да си почине, макар че показвах няколко пъти. Не може и да се върне по гръб, нищо че и това го тренирахме. Настава голям рев. Явно му рано за някои работи.
Ние започнахме да захранваме по-рано, защото нямам кърма. Много се запече след пащърнак. Направо съм потресена, все пак се води неутрална храна. Сега давам домашно пюре от тиквичка. И смятам да правя домашно от зелена чушка. Че тия двете ги нямаше в чисти вид, а с оризовите нишестета във фабричното пюре запекът няма да мине. В тоя ред на мисли май първата ни каша няма да е ориз. Или елда, или просо ще е.
Не съм мислила да пускам бебето на плуване. Изглежда страхотно на клиповете, ама мен ме е страх. То хем да не пропусне нещо невероятно поради родителски страх, хем да не го излагаш на непремерени риск. Не е лесно да вземаш решения за живота на детето. Поне за мен не е.

# 161
Нашият се обръща от гръб по корем и само в едната посока. По корем не знае как да си почине, макар че показвах няколко пъти. Не може и да се върне по гръб, нищо че и това го тренирахме. Настава голям рев. Явно му рано за някои работи.
Ние започнахме да захранваме по-рано, защото нямам кърма. Много се запече след пащърнак. Направо съм потресена, все пак се води неутрална храна. Сега давам домашно пюре от тиквичка. И смятам да правя домашно от зелена чушка. Че тия двете ги нямаше в чисти вид, а с оризовите нишестета във фабричното пюре запекът няма да мине. В тоя ред на мисли май първата ни каша няма да е ориз. Или елда, или просо ще е.
Не съм мислила да пускам бебето на плуване. Изглежда страхотно на клиповете, ама мен ме е страх. То хем да не пропусне нещо невероятно поради родителски страх, хем да не го излагаш на непремерени риск. Не е лесно да вземаш решения за живота на детето. Поне за мен не е.
Моя господин имаше страхотен запек от моркова. Оправих го с пюрето от тиква, сложих повечко тиква и стой та гледай 😄 На другия ден ходи 5 пъти (нормално, не съм му докарала другата крайност) и коремчето му се отпусна.
А за плуването мен също малко си ме е страх с тези басейни 🙂

# 162
Аз още не съм започнала със захранването. Мисля като навърши 6 месеца.
Вие на какво мнение сте за бебешкото плуване? Много искахме с мъжа ми да го водим, но негов колега му сподели, че тяхното дете преди много вируси хващал в тези басейни и хлорни вода.
Та, малко се разколебахме.
Здравейте, ако сте от София може да пробвате в White lagoon, имат ванички за бебета и "плуват" сами с пояс, цената включва и масаж. Ние заведохме сина ни през август (на 3 месеца) и много му хареса. Планирам да отидем пак скоро, момичетата там са страхотни с подход към бебетата.

# 163
Момичета,привет 🙂Всички изкарахме някакъв вирус, малката също не я пропусна.Имаше температура, водихме я на преглед и се размина с хомеопатия. Днес бяхме на консултация, 63 см-6,400.Трябваше да и слагат ваксина, но я отложихме за другият месец. Сестрата каза, че на 6 месеца трябва да я заведа на нефролог и от сега да запиша час, за да не изтече направлението.Та успях да го свърша и това нещо.Спрях с пюретата за около седмица. От утре пак почваме,та да видим. Този път ще добавям малко сол и масло, по препоръка на педиатърката. Та дано да и хареса 🙂За сядането питах, но ми каза след 6-тият месец.На вас за сядането нещо казаха ли ви 🙂

# 164
Теди, сзо препоръчва даването на сол след 1г. Маслото е ок, и аз давам в пюрето.

За плуването, миналата седмица водихме нашия младеж за първи път, я началото във водата нищо не правеше, но после се усети и взе да мята ръце и крака. Накрая треньорката го потопи целия, с главата и ревна неутешимо. Grinning въпреки това, пак мислим да го заведем.

Общи условия

Активация на акаунт