Майски бебета

• 14 127
  • 382
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, моля ви, обяснете ми за тези тъпи каши. Колко гъсти трябва да са? Все ми стават редички и не знам аз ли греша някъде или са такива. Правя ги с вода, спазвам пропорциите, но ми се струва,  че нещо не е така.
Относно пишката, запазила час при уролог, защото нашето педи също казва, че сме до никъде.
И аз се ядосвах с тези каши. Все вода ми става ха и накрая взех да ги правя на ооо. Докато ли хареса на гъстота. Не че той моя яде 😂 Яде оризовата и семолина (първата каша) на Хип и ако е на кеф царевична 😁
Ох и ние с тая чурка сме до никъде сега на 14 сме на консултация и ще обсъдя с педиатъра какво да правим. Макар че, сигурно ще каже да не пипаме и да я оставим така.

# 256
За сиренето, може да купете някакво по БДС и задължително изкисвайте във вода. Ние купихме на Маджаров с кутия като за първи път.

Относно кашите, вече ги правя на око, то и като постои малко се сгъстяване още повече и добавям още вода. Добавям и малко плодово пюре, че да има вкус.

За пенис@ толкова разнопосочни мнения,че да се чуди човек какво да прави. Неонатоложката каза да издърпваме леко, докъдето се получава и да изчистваме с душа, никакво насилствено дърпане и го следваме засега това. На друг лекар бяхме ходили по друг повод и той каза нищо да не пипаме. Е да, но няколко дни като не пипахме, всичко явно беше слепнало и видях зор да го върна в предното положение, беше леко зачервено, но с реванол се оправи.

# 257
Аз също го издърпвам леко "пилето".🐥 Една педиатърка ми каза до година и половина, ако не се получи да го водя на уролог, защото след 2 години вече децата помнят и не е добре да я продължаваме тази практика.

# 258
  • Wonderland
Здравейте, дами! Включвам се от юлската тема с въпрос към вас като по-опитни вече 🥹
Като вкарвате нов зеленчук в процеса на захранване, как го правите - добавяте към предишния въведен или самостоятелно и дохранвате с мляко? Аз започнах с пащърнак и сега искам да дам морков, но в комбинация звучат не много апетитно 😂 и не знам как да действам: 2 лъжици морков + 6 лъжици пащърнак + мляко или 2 лъжици морков + мляко?
Много ще съм благодарна да чуя вашия опит 💞

# 259
Аз добавям новият зеленчук, към вече даваните. Месото също го добавих към зеленчуците, не съм го дала отделно. Не зная дали е правилно, честно казано 🙂

# 260
И аз вече комбинирам всичко, само първия беше самостоятелно.  След това започнах различни комбинации,  които ми харесват и на мен. На бебето също му харесва, днес например въведох печена чушка с основно картоф и малко карфиол, цялото си го изяде.  Чушката беше червена, тя определено е по-вкусна и предаде сладост на пюрето.

# 261
Аз добавям новият зеленчук, към вече даваните. Месото също го добавих към зеленчуците, не съм го дала отделно. Не зная дали е правилно, честно казано 🙂
Правилно и аз така си действам 👍

# 262
При нас заместено хранене едва ли ще има скоро. Противно на всички съвети, додавам ам всеки път, когато си поиска. Ако едно пюре не му хареса или е ял прекалено малко, не го тормозя. Когато колкото иска.
В последно време си върна едното среднощно мляко. При някой друг има ли подобна ситуация?

# 263
При нас заместено хранене едва ли ще има скоро. Противно на всички съвети, додавам ам всеки път, когато си поиска. Ако едно пюре не му хареса или е ял прекалено малко, не го тормозя. Когато колкото иска.
В последно време си върна едното среднощно мляко. При някой друг има ли подобна ситуация?
Моя дребосък става към 02:00 да хапва. Ама пак четах за някаква регресия между 7 и 10 месец, май е от това или от зъбите 🤷‍♀️

# 264
И при нас е трудна работа със захранването. Аз също не насилвам, колкото лъжици хапне толкова.Мисля,че нямаме вечер в която да не се е будила 😁 Търси си кърменето и туй то 😃

# 265
Моя дребосък си хапва на обяд, всичко си яде за сега.Даже вика АМ като забавя да дам лъжичка.🤣
Обяда го заменихме, но не бързам да вкарвам СЗ, чакам да направи 7 месеца и така всеки месец ще добавям по едно хранене. Иначе през нощта си търси да суче, през деня не иска особено да суче, мисля че защото е доста любопитен.

# 266
Малкият има ръбче на зъбче. Вчера проверих венчето, понеже човекът много нервничеше. Ходихме на частен педиатър във Варна - д-р Драганова. Да не прекалявам със суперлативите, че да не урочасам ситуацията, но сме доволни и възхитени. Каза неща, които бяха пропуснати от други специалисти, детето беше учудващо спокойно.
Бебо има фимоза, до две годинки ако не се оправи, ще трябва да ходим на детски уролог. Засега не било притеснително. Показа ми правилната техника за опъване на кожичката.
За задържането на течности в бъбреците каза, да имаме едно на ум за уро инфекция, ако в бъдеще вдигне температура и не е от зъби или респираторно. Но също не било притеснително.
И за другите ни притеснения даде становище.
За зъбите препоръча дентокинд таблетки, продължаваме си и с гелчето, а като стане напечено - калгел.
Малкият в едни и същи ситуации при баща си държи поведение, а мен ме юрка все за внимание. Ясно, че е бебе, че съм майка, ама не е справедлив животът. Но дето се вика, дано да расте здрав и силен, другото ще го оправим.

# 267
Здравейте, до сега не съм писала в темата. Майка съм на майско бебе, родено 34 седмица (трябваше да е юнче). Въпросът ми е започнаха ли да стоят седнали самостоятелно вашите бебчовци? Имам по-голяма дъщеря, тя стоеше стабилно седнала на 6 месеца и още преди седмия месец я сложих права, подпряна на дивана, стоеше съвсем стабилно. Малката бебка обаче навърши 7 месеца и още се килва, трудно се задържа седнала самостоятелно, когато правим опити, да уточня, че не се води с коригирана възраст. Питах педи, тя каза, че за сега е нормално все още някои да не могат, но се притеснявам... Направление за ортопед не са ми давали, но почвам да се замислям... Та как са със седенето вашите деца?

# 268
Моят даже е малко преносен и пак се килва и не е стабилен. Ама повече го оставям на пъзела да се опитва да пълзи (все още не може много), по-малко време прекарваме седнали с опора. Надявам се да са здрави децата, на следващата консултация трябва и за това да питам.

# 269
Моето момче също е родено в 34гс, вместо майче е мартче и започна да стои по стабилно към средата на 7ми месец чак. Забелязах че тези умения са му спрямо коригираната възраст все пак.

Общи условия

Активация на акаунт