Майски бебета

• 14 121
  • 382
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Ние сме 7++ и също не може да седи самостоятелно малчо, даже и хич не обича, като го сложа в столчето за хранене постоянно се свлича и то нарочно.
За прав пък абсурд, въобще не може да стъпи стабилно, постоянно пръстите са му подвити навътре. Иначе пълзи само с ръце, а като е на четири крака се клати напред назад и се засилва само, от 10 на дни започна да се надига странично подпрян на едната ръка.
Имаме и пробило долно зъбче.

# 271
Ние със седенето сме добре. В началото беше замаян и все се килваше, но сега стои по 20 мин сам без опора. (7 месеца и половина). Че пък се и сърди като го сложа да легне🙄🙄
Ама ние имаме ГООООООЛЯМ проблем с това пълзене..... Дайте съвети как да му помогна да пропъкзи НАПРЕД, че той назад си може ама става ужас че играчките остават надалеч. Вече месец и половина се мъчи и става нервен, някой път така плаче. Добре, че живеем в къща иначе комшиите биха казали, че го бия 🥺😂😂😂

# 272
Здравейте 🙂Как сте, как са бебоците? При нас е все така без заместен обяд, труден сън и за капак не иска да стой в количката 😁Разкош отвсякъде. Чакаме си зъбите да пробият, но не предните а страничните. Всичко се гризе настървено.Самичка сяда, но не е стабилна, клатушка се насам-натам. Пълзи, но назад 🤣Каши и плодови пюрета също не харесва.Банан дадох, и него не хареса 😆Направо не зная вече какво да предлагам, и как да го давам.

# 273
И моят младеж още няма зъби. Хапва пюрета , каши стабилно. Днес си изяде едно пюре от 190 гр. Но той е много активен и изразходва яко енергия.  По цял ден прекарва на земята, пълзи активно, а от няколко дни прави опити, да се изправя. Днес, дори милото си удари и главичката, та ми беше стресиращо.

# 274
Ох аз какво да кажа, не знам 🙄🙄
При нас двата горни вече тръгнаха и то заедно и познайте....
Вече смъкнахме нивото на кошарата, защото се хваща за решетката и застава на колене. Страх ме е да не се преобтрне, ако се изправи и не съм в стаята. Много ми е интересно тоя дребосък моя, не му идва на ум как да пропълзи напред обаче прави едни сложни сяданета. Дано да мога да обясня, че да разберете: 🙄😁Преобръща се на корем, застава на 4 крака, после прави полушпагат, придърпва си ръцете да краката и сяда на дупе. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️😂😂😂😂  Та явно тези чекненета само по-лесни и дори най-обича вечер преди сън или посред нощ да си тренира....

pink dreams
Ох при вас главата, а при нас падане от спалнята. Само за секунда се наведох да взема боди от чекмеджето му и се чу ТУП. Сърцето ми спря, но запазих самообладание, той веднага заплака, но след 2-3 мин се успокои. Веднага в сспешното, всичко наред и доктора ми каза, че бебетата били ГУМЕНИ и не е трябвало да тичам веднага натам,защото не било първото бебе, което пада от легло, а и нямало да ни е за последно това падане. Обясни, че 24 часа се следи за сънливост, повръщане на фонтан, неистов плач, не задържане на играчки в ръце и ако не си мести погледа като му показвам предмети. Слава богу всичко е наред! 🙏🍀

# 275
И ние "сме такъв разкош" с господина на 2 януари ще направи 8 месеца, неможе да се обръща сам,не иска да пълзи. Сутрин яде към 9:30 каша по 2 супени лъжици около 120 грама вода, на обяд различно яде 60..70, 110 грама, след обяд нямакво слако пюре-пак зъщия грамаж. Седи седнал и не се клатушка вече. Притеснява ме, че както ходих с баткото на физиотерапия за вратлето, така и с този господин ще се наложи, за да се обръща. Имам близнаци, единиа почна да се обръща на 5 месеца, а другия на 6.Незнам какво да правя и се притеснявам

# 276
Мами,
Весело посрещане на Новата година! Желая за нас и бебоците здраве, повече усмивки, по малко безсънни нощи 🤭, лесно никнещи зъбки 😁, много игри и забавления! 🎇🥳😊

# 277
Весело посрещане и от нас 🙂Да сме живи и здрави ❤️

# 278
За много години! Здраве и щастие за всички семейства!

# 279
ЧНГ и от нас!
Ние си носим от братовчедите някакъв вирус, засега със задна хрема. Снощи се буди с плач много пъти, че го дразни и му капах физиологичен разтвор. На тая възраст лигавицата е прекалено уязвима и не се препоръчват по-сериозни капки.
Някой ползвал ли е назо Хил?
Днес ще пробвам да се свържа и с личния.
Update: изписаха ни адреналинови капки за нослето. Силна вилна смятах да се справя само с физиологичния разтвор, но не можех да го гледам как се мъчи и спазих предписанията. Надявам се да се пребори с тоя гаден вирус. Мъжа ми също го кара, не му е леко. Гледам си малкия, киха ми в лицето честичко и май и аз го лепвам. Не мога да се отделя от бебо, много ми е жал, все го гушкам. Няма апетит, то и отпреди не беше от най-ящните, сега съвсем. Принципно съм против соковете, но му давам дневно по 1/3 от соковете на хип от плодове, с които съм захранила (не са много). Единия ден му разредих малко пюрето от слива с вода и му дадох през бибата. И АМ хапва по мъничко.

Последна редакция: чт, 04 яну 2024, 21:12 от Spasiyka

# 280
Мами,
Минавам само да се похваля, че дребосъка вчера най-после разбра как става номера с пълзенето 😂😂
Толкова ми олекна 😁, вече няма онези истерии и драми като се завърти по корем. Направо си тръгва да обикаля из стаята, та кога ли ще дойде в кухнята да готви с мен 😂😂😂

# 281
  • София
Браво, а как пълзи на четири крака ли, нашия малчо пълзи от месец поне по корем с помощта на ръцете и отскоро започна да включва  едното краче при избутването.
Днес бяхме на контролен преглед на 8+ сме, според педиатъра вече трябвало да пълзи на четири крака, каза, че имаме леко забавяне в развитието и ни даде да правим упражнения.
Сякаш пълзенето не ме тревожи толкова, знам, че някои деца първо прохождат, но все още неможем да седим без подкрепа, задържа се 5-10 секунди, също така не се изправя сам.
Вие какъв витамин Д давате, аз минах на спрей, понеже вигантола  сякаш все по лъжицата оставаше, но фонтанелата ни е още голяма.
Захранването и то е до никъде, яде един модел зеленчуково пюре с жълтък и едно с пиле на Бебивита и нищо друго не харесва, включително и като аз приготвям, за плодовете е по-добре, аз му правя и смесвам с някоя друга лъжица елда на Слънчо, че и кашите не харесва.
Не съм давала все още глутен, мисля да поизчакам, както и млечни.

# 282
Някои бебета не пълзят и ден, направо прохождат...

# 283
Браво, а как пълзи на четири крака ли, нашия малчо пълзи от месец поне по корем с помощта на ръцете и отскоро започна да включва  едното краче при избутването.
Днес бяхме на контролен преглед на 8+ сме, според педиатъра вече трябвало да пълзи на четири крака, каза, че имаме леко забавяне в развитието и ни даде да правим упражнения.
Сякаш пълзенето не ме тревожи толкова, знам, че някои деца първо прохождат, но все още неможем да седим без подкрепа, задържа се 5-10 секунди, също така не се изправя сам.
Вие какъв витамин Д давате, аз минах на спрей, понеже вигантола  сякаш все по лъжицата оставаше, но фонтанелата ни е още голяма.
Захранването и то е до никъде, яде един модел зеленчуково пюре с жълтък и едно с пиле на Бебивита и нищо друго не харесва, включително и като аз приготвям, за плодовете е по-добре, аз му правя и смесвам с някоя друга лъжица елда на Слънчо, че и кашите не харесва.
Не съм давала все още глутен, мисля да поизчакам, както и млечни.
На 4 крака пълзи. Седи си седнал, даже от седнало положение застава на 4 крака 😁
Ние с храненето сме добре. От вчера захранван с кисело мляко и доста му харесва. Въвела съм и глутена. Вече давам попарки, кус кус, макарони и препечена филйика в пюрето за обяд, но още не съм заместила закуската.
Аз си крам с Вигантола, а фонтанелата е доста намаляла. Ние по график сме на 11 на консултация, но може да отложим заради студа.
Мен ме притеснява, че моя юнак не казва нищо от рода на ма-ма, та-та и така натам. Доста бебчета на неговите месеци вече казват срички..

# 284
Здравейте и за много години от нас. Пожелавам на всички здраве.
И ние продължаваме смело със захранването. На Коледа за първи път опита баница с праз и от тогава започнах бавничко да въвеждам глутен за следобедна закуска в някои дни от седмицата. Закуска смятам да започна да давам като направи 8 пълни месеца, тогава и ще започна да давам сирене.
Имаме един голям проблем с плодовете, изобщо не ги иска тези плодови пюрета. Съответно не харесва да яде и каши с плодове. Всекин ден предлагам плод и накрая аз си го ям. Пробвах да му взема купешки, да ги правя домашни, настъргани... не и не. 🤷‍♀️ Със зеленчуците нямам проблеми, изяжда си цяла порция и месото също.
Вчера го излъгах да яде тиква с рошков и малко кърма. Получи се доста вкусно. 😁

По повод пълзенето и нашия не иска да се учи. Не обича да го поставя по коремче, много е мързелив. Все иска да го носят, да се играе с него, да е център на вниманието. 😀
Знам че има бебета, които нямат желание да пълзят и така не се научават да го правят. Не трябва да се притесняваме за такива неща, просто са си по-мързеливички. После не се знае какви ще са като проходят. Точно заради това че няма желание да пълзи, мислим да вземем проходилка, за да може поне малко да е самостоятелен, защото доста се уморявам вече, а той си тежи. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт