Майски бебета

• 14 068
  • 382
  •   1
Отговори
# 90
Амии взех аз Дентокинд гел, педиатърката го препоръча. И Камилия взех. Мажа вчера венците долу, където е ръбчето на зъбчето, реших и горе да намажа 😁 И отгоре напипвам не ръбче, а показало се леко зъбче 😃Относно кърменето и спането, може би от месец взимам бебка вечер при мен. Определено ми е много по-удобно, от колкото да я взимам и оставям постоянно в кошарата. Хранения не броя, не пропуска вечерните. Горе-долу на 3 часа хапва, понякога и по-големи паузи прави.

# 91
Аз днес взех Осадент гелче и Камилия. На обяд малко зор видяхме, докато го намажа - не дава,ама къде ще иде 😂

# 92
Мили мами, както казва моята мила кумичка "мамите са сила".
Идвам, за да споделя родителската си неадекватност, когато наскоро малкият яде в 21 ч., заспа за нощен сън, после се събуди в 1, 5 и реши че ще играем и се е наспал. Принципно това му е нормалният ритъм на хранене, на АМ е + цедя минимални количества, заспива и спи поне до 7. Поне на този етап е така, като почнат зъбите ще видим. Та му се разкрещях да спи... Грозно беше... На бебе на 3 месеца. Разплака се. Моето ангелче, което не разбира и просто се беше усмихнало и искаше да играе с мама. Записах си час за един терапевт... Че не може така да се вика на пеленаче, абсурдно е. Иначе ако е с колики или друга болка, ако е сънувал кошмар или нещо друго, се мобилизирам, обикаляме гушнати, люшкаме се по нощите, скачаме на фитнес топката.
Още нямаме зъби. 
От ротавирусната ваксина се подсича леко и мажем.
Правим упражнения за обръщане и за пълзене, но още няма напредък. Започна долу-горе да държи главичката.
Не харесва бебеносене. От няколко дни го пробвам на раница, ама не е неговото. Иначе на ръце обожава. А имаме един полет и се чудя как ще е. Той и полетът насилствен и затормозяващ. Ще сме за цяла седмица със семейството/родата на съпруга ми... в един апартамент, а моята интровертна натура ще погине тотално, че малко ми е недоспиването и липсата на традиционните 3-4 тренировки седмично и изобщо живота ми и мен като индивидуална личност. Родата на вашите мъже толкова ли е досадна и натраплива? Или проблемът е в мен... Едвам ги отрязах лятото, че искаха през вечер да разваляме режима на бебо. После като реве и се криви, аз се оправям. Иначе коментари, че съм го разглезила, научила на ръце и не знам си какво, колкото искаш. Не били виждали бебе да реве. Еми след 3. месец растежна криза + че баба му вече не идва да го вижда по ред причини... Та я е забравил. И го тъпче, като не си изяде дажбата. Ами моето бебе е така, не знам има ли други така. Моят все още е на 7 хранения на денонощие и яде по-малки количества. Не е готов за друго.
Извинете ме за дългия пост. Най-важното е децата да са здрави и ние, че да ги гледаме добре. Успех на всички!

# 93

Родата на вашите мъже толкова ли е досадна и натраплива? Или проблемът е в мен... Едвам ги отрязах лятото, че искаха през вечер да разваляме режима на бебо. После като реве и се криви, аз се оправям. Иначе коментари, че съм го разглезила, научила на ръце и не знам си какво, колкото искаш...
Така, аз ще изкоментирам само това мило майче.☺️
На моя мъж родата е същата работа/най-вече  сестра му/ Направо с него сме вдигнали ръце.... Откакто бебо  направи 3 месеца се започна едно идване всяка събота и неделя С ПРИСПИВАНЕ! Значи не стига, че детенцето е в тази регресия и аз обяснявам, че е по-добре да се ограничат тези постоянни контакти, ами ми се правят изказвания от рода на тези, които и ти си писала била съм го разглезила, лигльо бил и искал все на ръце/аз изрично съм забранила да се вдига на ръце, но свекито и зълвата не слушат, та аз съм била го научила/ 🤯. Мъжа ми над 10 пъти поне направи на въпрос това често гостуване и каза, че няма да е лошо да бъдем уведомени, че ще идват а не да се изтърсват, когато и както си искат, но ефект 0... Детето се дразни от толкова хора, защото те все му висят на главата, подчертавам още не се е разсънил и се почва едно лигавене, едно кряскане, викане. Когато го храня идват в стаята и той се разсейва, не се нахранва добре, но тях не ги интересува че после като е крив и нервнични аз си патя.... Така накрая не издържах и се скарах с тях и сега ми се сърдя. Аз съм човек, който уважава личното/семейното / пространство и искам да ми бъде отвъщано със същото. Само знаят да питат защо плаче и какво му има. Не стига, че сега е трудно с бебо +недоспиването, а и мен това нахалство и неуважение ме изнервят твърде много, а това ми влияе в грижите за малкия.

# 94
Относно това че си се скарала на бебчето, не се тревожи, наистина е труден и тежко и понякога ни идва повече. Важно е това че се овладяваш, осъзнала си го и знаеш че не е нарочно. ❤️
За родата мога доста да коментарам. Достатъчно ми е че идват през ден в нас и винаги в обедните часове. До скоро се застояваха по 3-4 часа, но след направена забележка идват за час най-много. Сега остана да спрат да идват през ден и ще е прекрасно. Мисля че през седмица поне би било най-добре. 😀

# 95
Разбирам ви чудесно 🙂Когато баткото се роди, даже се наложи известно време да живеем при свекървата. Съответно караници и разправии. С времето се напаснахме, и има положителна промяна. Трудно беше и за двете страни. Сега живеем отделно, когато идват се обаждат предварително 🙂Снощи малката се събуди в 4,много беше весела 😁Попя си, поигра си  и към 5 заспа. И при нас, съня много се промени. Дано скоро всичко да се нормализира 🙂

# 96
Благодаря, мами.
По останалите теми:
- ръцете са му нон стоп в устата, иначе бибата я изплюва със замах чак до краката си; имаме дентокинд, но педиатърът каза, че още е рано за зъби и венците са съвсем леко подути; много се слюнчи, бършем, лигавници ползваме; имам чувството че от тези лигички му се подсече гушката, хем си я мажем и нея;
- много шава, едвам му режа ноктите;
- които сте с момчета: нашият педиатър каза лекинко да изтегляме кожичката на пениса при почистване (не да забелваме, само отворчето да се види, почистваме, издърпваме обратно кожичката); със страх го правя това, изобщо не ми е спокойно;
- и аз плача с бебо...понякога и сама си плача;
- изселила съм мъжа ми да спи на дивана в хола, защото тамън заспя с бебето и почне да хърка. Преди спях с тапи, но сега с бебчо не мога с тапи, нали трябва да го чувам. Та и там мрънкане.
- бебо спи много леко напоследък. На осми етаж сме и снощи два пъти се събуди от шум от улицата. Честичко се мята в леглото, уж спи, уж със затворени очи, ама неспокоен. Шъшкам, слагам ръка на коремчето. Някой път като е така, спим хванати за ръка и се успокоява.
- тези дни мъжа ми ме снима с бебето, без да знам и без да позирам. Изглеждам с 10г. по-стара от реалната си възраст Grinning Като спра да давам кърма, ако всичко е наред, трябва да си оперирам хемороиди и да си сложа зъбен имплант. Това си скопосах покрай бременността, но се моля поне детенце да е здраво. Имам да сваля 12 кг, почна ме физиологичният косопад и още нямам цикъл. Малко странно предвид че имам много малко кърма.

# 97
  • София
Аз направо съм си добре значи от към родата, че живеем врата до врата, но никога не е идвала без да пита и то за малко да го нагледа докато вадя всички части на количката, това ви казвам с излизането ми е голям кошмар, асансьора не спира до входната врата на блока, а има стълби, налага се да ползвам товарния, който спира там, но пък не спира на етажите, а на полуетажите и се започва едно качване първо на колела, после кош, после чанта и накрая детето - зимата не ми се мисли.
Та свекървата и тя - редовния въпрос е защо плаче детето, какво му има, един ден не издържах и казах, че ме дразни с тъпия си въпрос, плаче защото е бебе.
Вечно като го види започва, виж хълца, или одраскал се е, или има пъпчица, и т.н все едно аз за пръв път го виждам и добре, че е тя да ми каже.
Иначе от 3 дена започна да се обръща по корем и само това прави, дори и на сън, обаче не може дълго да стои с вдигната глава и я забива в леглото, аз го обръщам обратно и той пак, вече дясната му бузка е направо протрита, само на дясно се завърта за сега.
Утре навършва 4 месеца и чак сега явно ниххвана въпросната регресия, плаче преди всяко заспиване, тръшка се иска на ръце прав, вечер докато заспи е ужас, всякакви хватки прилагам, добре поне, че спи цяла нощ, но също е доста неспокоен, постоянно се мята и рита, вчера и днес се събужда към 7, даже се притесних, че много време спи, храня го последно в 20.30.
Другото което ме притеснява е, че много се стряска от разни шумове, дори и не много силни, бях чела за подобен проблем при увреден слух, но уж в родилното го гледаха и нямаше проблем, та дано отшуми и това.

# 98
Благодаря, мами.
По останалите теми:
- ръцете са му нон стоп в устата, иначе бибата я изплюва със замах чак до краката си; имаме дентокинд, но педиатърът каза, че още е рано за зъби и венците са съвсем леко подути; много се слюнчи, бършем, лигавници ползваме; имам чувството че от тези лигички му се подсече гушката, хем си я мажем и нея;
- много шава, едвам му режа ноктите;
- които сте с момчета: нашият педиатър каза лекинко да изтегляме кожичката на пениса при почистване (не да забелваме, само отворчето да се види, почистваме, издърпваме обратно кожичката); със страх го правя това, изобщо не ми е спокойно;
- и аз плача с бебо...понякога и сама си плача;
- изселила съм мъжа ми да спи на дивана в хола, защото тамън заспя с бебето и почне да хърка. Преди спях с тапи, но сега с бебчо не мога с тапи, нали трябва да го чувам. Та и там мрънкане.
- бебо спи много леко напоследък. На осми етаж сме и снощи два пъти се събуди от шум от улицата. Честичко се мята в леглото, уж спи, уж със затворени очи, ама неспокоен. Шъшкам, слагам ръка на коремчето. Някой път като е така, спим хванати за ръка и се успокоява.
- тези дни мъжа ми ме снима с бебето, без да знам и без да позирам. Изглеждам с 10г. по-стара от реалната си възраст Grinning Като спра да давам кърма, ако всичко е наред, трябва да си оперирам хемороиди и да си сложа зъбен имплант. Това си скопосах покрай бременността, но се моля поне детенце да е здраво. Имам да сваля 12 кг, почна ме физиологичният косопад и още нямам цикъл. Малко странно предвид че имам много малко кърма.
Аз мия всички играчки и давам да изследва с уста. Четох, че така и се развиват сетивата. Ние също издърпва е леко кожичката и почистваме, то аз главно че моя мъж го е страх 😂😂
Иначе отдавна спим тримата, че иначе като почне да се мята в кошарата става по 100 пъти, а сега спим хванати за ръчички ☺️
Всеки шум го стряска напоследък, но явно е от периода. Не спи спокойно и доста често се буди и търси да си хапне.
И мен ме хвана косопада и миналия мееец правих 4 зъба, но всичко си заслужава щом имаме тези съкровища 🙏♥️☺️

# 99
Здравейте майчета, искам да попитам моя господин е роден на 2 май, един месец и половина по рано, сега вече е на 4, но от 1 месец постоянно му сълзи оченцето. Капя му капки офтакуикс, мия го с преварена водичйа и отделно това което са ми казали от болницата промивам с NaCl. Случвало ли ви се е на вашите бебенца и как ги оправихте?.

# 100
Хей майчета как сте? 🤗
Как са мъниците?👶
Ние много искаме да сядане, но аз все го натискам да ляга. Противи се като го сложа в количката, защото сме още със зимния кош. Летния ни е за изцяло седнало положение и не става 😞
На 14 сме на консултация и ще му бият вече липсващата досега ваксина, та да видим как ще я понесе. 😒🙂

# 101
Моят мъник също не обича зимния кош, много е любопитен и постоянно иска да гледа. А как си извърта врата в посока на телевизора хаха и поради тази причина почти не гледаме. Не искам да се зомбира от сега. Иначе се занимаваме в активната гимнастика, килимче за игра му купих и обича там да си се завърта и стои по корем. Вече са в период,  в който започват да искат все повече занимания.
От няколко дни се пробвам да му направя режим на съня. Тъй като го кърмя на поискване и доскоро ми беше трудно да го вкарам в такъв.
Вие какви методи за приспиване ползвате и имате ли някакъв режим?

# 102
    и моята много иска да става,  като я слагам да лежи и пищи,  постоянно иска да гледа , така си извъртва главата към телевизора и иска да гледа, разбира аз не й давам. Много й е интересен света и иска да го опознава, любопитка 🥰🥰

# 103
    Относно режима на съня, моя юнак вече бодува по 2 часа и прави дремки по 1 - 1,30ч. Той спи с нас от месец вече(не знам какво му стана много плачеше и не искаше в кошарата, а нямахме от началото никакви проблеми) и си заспива на спалнята обаче задължително трябва да ме държи за ръка ☺️
    Аз се притеснявам, че не се обръща сам по коремче. Ако леко го по бутна се извърта, но иначе не а сме на 4 месеца вече 😞

# 104
    • София
    Ще се научи, нашия няколко дена се мъчи, мъчи, прави засилки и най-накрая успя, първо неможеше да си извади ръката, но сега и това прави, за сега само на дясно може, обаче това обръщане е ужас постоянно го прави и на сън дори и аз само го дебна да го обърна обратно, понеже се уморява и си забива главата.
    Ние също сме още със зимния кош, който вече му отесня, нашия летен също няма напълно легнало положение, но скоро мисля да го местя, че от два дена взе да си надига главата, а и си качва краката отпред, та в тази връзка да ви питам какви подложки ползвате и от кои сте доволни.

Общи условия

Активация на акаунт