Майски бебета

• 14 079
  • 382
  •   1
Отговори
# 105
Ще се научи, нашия няколко дена се мъчи, мъчи, прави засилки и най-накрая успя, първо неможеше да си извади ръката, но сега и това прави, за сега само на дясно може, обаче това обръщане е ужас постоянно го прави и на сън дори и аз само го дебна да го обърна обратно, понеже се уморява и си забива главата.
Ние също сме още със зимния кош, който вече му отесня, нашия летен също няма напълно легнало положение, но скоро мисля да го местя, че от два дена взе да си надига главата, а и си качва краката отпред, та в тази връзка да ви питам какви подложки ползвате и от кои сте доволни.
Следя за подложките, аз в зимния имам към количката подложка . Мислех да купувам лятото от онези, които уж не изпотяват, но една позната каза че не вършат работа и не взех.

# 106
Относно режима и нашия мъник вече прави будни паузи от 2 часа дори малко повече. За въртенето- върти се от гръб по корем, но само на едната страна...на другата трябва да му помогна. Аз вече вдигнах ръце и го оставям да спи по коремче, опитах се да го въртя през нощта по гръб, но следва голяма истерия и пак се обръща по корем.

# 107
Мами, вашите бебета "борят" ли се със съня? Бебчо напоследък сякаш за дневните дрямки не е съгласен да спи, а му се спи. Понякога го приспивам на ръце, за да се успокои, макар че нали не трябва на ръце.
И стъпалата му се потят, дори да не са топли и да не е топло. При вас как е?
Които мами бебеносят: студени ли са им стъпалата на бебетата по това време? Май ще му слагам и терлички навън. Че е рано за връхна дреха, която да ни покрива двамата.

# 108
Аз активно бебенося и предните месеци като сме излизали рано сутрин и е било хладно, винаги съм слагала чорапи. Сега пак слагам почти всеки път като излизаме.

# 109
Мами, вашите бебета "борят" ли се със съня? Бебчо напоследък сякаш за дневните дрямки не е съгласен да спи, а му се спи. Понякога го приспивам на ръце, за да се успокои, макар че нали не трябва на ръце.
И стъпалата му се потят, дори да не са топли и да не е топло. При вас как е?
Които мами бебеносят: студени ли са им стъпалата на бебетата по това време? Май ще му слагам и терлички навън. Че е рано за връхна дреха, която да ни покрива двамата.
И моя бебешок не е съгласен да спи денем напоследък. Голям зор, а наистина му се спи-търкат очички, прозява се и му се зачервява очите. Аз го отдавам на това, че се опитва да намали дремките, защото от 13 до 15:30 си заспива без проблем, но другите дремки са му доста кратки(ако ги има 😂)

# 110
Здравейте, момичета. Как сте?
Нашия дребосък расте, след няколко дни прави 4 месеца. Лятото свърши, почивки и екскурзии при нас минаха и вече сме си вкъщи. От няколко дни сменяме режима за сън, вече има 4 дремки на ден, до преди 10 дни бяха 5, но я махнахме окончателно. Сигурно вече гони 7 килограма нашия господин. 😁
Мама е малко недоспала, нощният сън също търпи промени. Прави една дълга дрямка от 20:00 до 3:00 и после се буди на всеки час. 😀
Още продължавам да кърмя, въпреки че е доста трудно, защото малкия много стачкува. Плануваме захранването да започне през декември при навършени 6 месеца, стига да продължава да наддава добре.
Утре ще го водя на имунизация, защото ги бяха спряли и се надявам да успее да минат всички, преди да започне грипния сезон.
Пожелавам на всички бебчета да са здрави и да не боледуват през есента. ❤️

# 111
Мами бебчо е много неспокоен от няколко дни... 😞 Венчето отдолу си стои все така надут и побелял, а зъбче още няма. Кисел е, не му се играе и се буди по 1000000 пъти нощем и се върти, а през деня е голям зор спането. А от вчера сутринта започна и да не си изяжда цялото мляко. Все още давам по 150мл,но остава около 20-30 мл и не ги иска. Щом го вдигна да се оригне и повръща(не на фонтан). Вчера повърна 3 пъти, а днес за сега само веднъж. Според вас дали може да е свързано със забките? Няма разтройство или температура. Утре сме на консултация и обезателно ще питам доки,в нета чета но не пише повръщането да е от симптомите.... 😞

# 112
Привет и от нас 🙂Съня отдавна не е каквото беше 😁Малката също повръща понякога, не знам дали може да е от зъбите.Вчера, както и днес ръцете и все в устата. Имам чесалки, ама явно много я боли и сърби защото плаче от тях.Иначе другите играчки ги лапа, ама много настървено 😁На 19 сме на консултация, предполагам, че този път няма да и се размине ваксината.
elena.georgieva90 при вас как мина консултацията 🙂

# 113
  • София
Ние утре сме на преглед и ваксина - надявам се. Днес също повърна два пъти, а не питайте как се прибрахме от парка, въобще не искаше да заспи, тръшка се в количката, накрая се разрева и трябваше да го нося и да я бутам до вкъщи, беше ужас.
Прибрахме се и вече толкова му се спеше, но ревеше истерично, въобще не пожела да яде, та го гушках и носих докато се успокои и заспи, не посмях да го сложа в леглото да не започне наново и съм го държала 1 час на ръце.
Одеве поръчах една подложка за отворения кош на количката и ще минаваме в него, щеше ми се да останем още в другия, обаче така рита и си качва краката отпред, че сериозно вече си мисля, че ще си изпотроши петите в ръба.
Да ви питам как си къпете бебетата, ние първия месец бяхме на мивката, после взехме корито със стойка, имаше препоръки за него във форума и аз го поръчах онлайн, обаче като стана време установих, че дъното не е равно, ами има нещо като изпъкнала бабуна и реално бебето няма как да легне, допълнителната поставка за нищо не става, та купих една мрежа и го слагам да лежи на нея и поливам, реално не е потопен във водата, а вече ми се ще, но пък то коритото се стеснява към дъното и абсурд да се събере легнал, а пък за седнал е рано още и незнам.

# 114
Вчера му сложиха ваксината и като цяло беше по-добре от първия път. Поплака си мъничко и това беше, не е вдигал температура. Вече са налични ваксините, така че ще ги сложат на всички бебета. Останаха последните 2 на навършен 4 месец и после ще си починат малко децата.

# 115
И нашето корито е такова смотано. Мъжа ми го държи, аз държа душа, всеки къпе със свободната ръка. По сами не знам как бихме могли, само дупенцето на мивката и гушката с физиологичен разтвор.
Бебо се скъсва от рев тия дни и утре ще звъня на педиатъра. Не трябваше да му спираме капките против колики май, та ги върнахме. Отделно му настинаха крачетата и коремчето къркори, акито е по-начесто и по-течно, преди хранене е голям рев, по време на хране е голям рев, изобщо храненето не ни е силната страна.
След предната доза ротавирусна ваксина дупе се зачерви и мазахме цинково кремче. Мина червеното, стана на малки грапавости като мехурчета и не минава до момента с павловича мас. Та за коремчето и за дупето трябва да се чуя с педиатъра.
Иначе thewonderweeks водят почти целия четвърти месец като кисела фаза към поредния скок в растежа. Та дано това да е основната причина за бруталния рев тия дни, дано да са здрави.
Ох да и дневният сън хич го няма, не заспива и това е. Една дрямка прави час, на разходките невинаги... плаче че му се спи, плаче че му е интересно всичко и не иска да спи. И като някой реши да ми се намеси в режима на бебето, което милото нали... да сме излезли да се видим, той щял да спи, или да пуснем тв, да свиква на шум... значи има си време да си свикваш детето на неща, ама не и като го виждаш как страда от дни. Супер много ме агресират такива коментари и от раз паля, никаква търпимост нямам, много ниски прагове.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2023, 20:18 от Spasiyka

# 116
Телевизора го включвам, когато бебка заспи.То иначе голямо клюкарене 😁 Нашето корито ми е удобно, сама се справям.Много интересно, че и коша на количката и утесня, и на дължина и стана къс. С коритото същата работа.С баткото не помня да съм имала такива случки 😁Имам и подложка, обаче все се каня да я ползвам ама я забравям.Самото корито има излята извивка, уж тялото залепва за нея ама не смея да я оставя сама там. Придържам я под мишничката. Имаше някаква част към краката, която махнахме 😃Като почне да сяда съм избрала една малка ваничка 😃

Това е нашето 🙂

# 117
В нас телевизора работи но стоп, усилен до степен да се чува достатъчно.
Ние къпем с мрежа и на мен ми е много лесно. Той сега доста я изпъва като легне 😂😂 та ваничката като се пълни с вода и той е потопен 😂😂
И ние утре сме на консултация, днес педиатъра звънна да каже, че има налични ваксини. Така, че ще имаме 2 боцкания.

# 118
И моето бебе започна да повръща, не е на всяко янене ,по скоро е когато изяде 130 ,135гр ,но понякога и на фонтан , мисля си ,че може да е от преяждане, но си случва и когато изяде и 60,90гр, ддз , кога трябва да се обърне внимание на повръщането ?

Принципно коликите почти няма , но понякога пак се свива и пак пръцка, един ден така друг няма.. за сънят ляга късно и става късно,когато много й се спи много реве и едвам заспива ,затова гледам ,да я приспивам на час ,час и 15 минути будуване,но през деня изобщо не спи в кошарата и по цял ден аз я държа на ръце и така спи .. дано скоро премине това, защото и през нощта я вземам да спи при мен , защото в кошарата само шава.

# 119
Нашия повръща от първия месец, като през последния месец забелязвам, че повръща рядко. Кърменето също се разреди, вече се храни на 4-5 часа.
За коликите продължавам да давам колийф, но само през деня и директно в устата му капвам.
Ваничката и на него му идва леко къса вече, но не купувам нова, защото банята ни е малка. Скоро ще се научат да седят и ще ги къпем в седнало положение.
Между другото вече го оставям да седи малко върху подпрени възглавници. Доста му харесва, защото гледа цялата стая.
Момичета кога мислите да махате количката за новородено?
Нашата е 3в1 и коша е за над 6 месеца. Няма напълно легнало положение, а пък той още си поспива повече и мисля да изкара още месец. Въпреки че младежа е дълъг и вече го изпълва. 😁

Общи условия

Активация на акаунт