Майски бебета

• 14 083
  • 382
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, връщам се от поставяне на втора доза на шествалентната ваксина, която чакахме. Нашето момче е на 4 месеца и две седмици и сега му сложиха втори прием. Моята лична лекарка доста ме озадачава вече, защото ми твърди, че приемът е на 2, 4ти и 6ти месец, а не както е по официалния имунизационен календар. Тоест следващата трета доза ще я сложи не следващия месец а чак ноември, когато детето ще е на 6 месеца и половина. По моите сметки това тотално ще за авинвсички останали ваксини, като ако мисля мноооого дългосрочно, няма да има пълни ваксини на година и половина, когато (може би наивно) си мисля да тръгне на ясла. Много моля да ми споделите как беше при вас и АКО някоя от вас слага тази ваксина тези дни, да попита и други педиатри как се процедира.

# 121
Хелоу мами 🤗
Върнахме се от консултация. Моя юнак е станал 7 кг. /1килце качил за месеца/ и 66см. Доста обстоен преглед беше от педито и всичко ни е добре 🙏☺️ Оставаме на 3 капки Вит Д и може да го подпирам по-малко седнал, защото педи видя че той си му е кеф така 😂😄
Днес ни сложиха първата доза от липсващата ваксина /изобщо не плака 😳☺️/, а на 20 ще отидем за редовната ваксина сега в 4 месец. Нашия лекар ги разделя. Иначе за шествалентната каза, че втория прием ще е на 18 Октомври, когато сме на консултация.
Като цяло при нас днес мина супер. Дано тези дни да не е много кисел, че във2 месец след ваксината беше ужас. 🙏☺️

# 122
Здравейте отново , ня ви попитам, някое друго бебе ,да иска, ама много да иска ,да седи седнал ? Моята е на 3 м и 18 дни и постоянно иска да седи по дупе, аз не й давам и тя започва да крещи и не иска да лежи.. като я слагам в легнало положение да си вдига главата и краката ,все едно прави коремни преси  🤣

# 123
Здравейте отново , ня ви попитам, някое друго бебе ,да иска, ама много да иска ,да седи седнал ? Моята е на 3 м и 18 дни и постоянно иска да седи по дупе, аз не й давам и тя започва да крещи и не иска да лежи.. като я слагам в легнало положение да си вдига главата и краката ,все едно прави коремни преси  🤣
Мхм... Същата работа сме 😂🙄
Ама педиатъра каза по мъничко да го слагам, за да се кротва 😄

# 124
Мхм... Същата работа сме 😂🙄
Ама педиатъра каза по мъничко да го слагам, за да се кротва 😄

Хаха, нямат търпение да станат голями хора 😅

# 125
Bubana123
Бързат, бързат ама от тук нататък и като вземат да пълзят ще е интересното 😂😂

# 126
Bubana123
Бързат, бързат ама от тук нататък и като вземат да пълзят ще е интересното 😂😂

Мани,мани ,че снощи сънувах ,че почнала да пълзи моята 🤣🤣

# 127
Оле, някакси ви бях изпуснала 🤷🏼♀
Та виждам, че всички имаме еднакви радости и тревоги. Моята девойка след 12 дни става на 4 месеца.

Имаше един период по цял крещеше, не плачеше а крещеше, това премина сега ръмжи.

Забелязвам, че дремките и вече са доста кратки, може би има една по-дълга след яденето в 12 или в 15 часа. Но също забелявам, че на последната дрямка след хапването в 18 часа се превъзбужда повече и до къпането много и се приспива и става кисела. Все още е на 6 храненета- сутрин в 6 и 21 ч последно.
Все повече внимание иска, което ми е изключително трудно да я занимавам: не обича активна гимнастика, не обича в люлката, по корем не обича да стои, не знае че може да се обръща. Та така..

# 128
  • София
Сложиха ни и на нас ваксината днес, почти 7 кг сме и ние - 67 см.
Обаааче стана това от което се опасявах, педиатъра пита до къде сме стигнали със забелването, а той самия беше казал до 4 месец да не се пипа, аз казах, че нищо не съм правила, а и последно доста четох и сякаш се настроих да не се прави насилствено и той уж да погледнел и хоп му опъна кожичката, добре, че не усети нищо, аз тръгнах да се обяснявам и да питам защо аджеба в чужбина не се практикува тази работа, а той взе да ме убеждава, че тия от чужбина идвали били тук за процедурата Joy
Та сега ще трябва като го къпем да опъваме по-малко, дано се справим, иначе имаше малко кръв на връхчето и една точка кръв на памперса.

# 129
Да, малко са своенравни нашите лекари Аз също не съм правила нищо насилствено.Педиатърката беше проверила какво се случва, както при вас.Издърпвам, колкото да измия. Учим и младежа така. Вярвам, че нещата ще се случат от самосебе си, в пубертета.

# 130
Нащо бебе от няколко дни е с по-течно аки и коремчето къркори, трудно яде, плаче повече от обичайното... не знам дали има стомашен вирус или друго, ама в понеделник сме на лекар за ваксините и чакам да си го прегледат и да преценят дали е за ваксина, или за лечение. Пак почнахме да даваме капки против колики и пробиотик по препоръка на педиатъра.

# 131
Мами как са мъниците след ваксините?
Моя господин има страшно много газове(дори в съня си плаче и ръмжи ядосано) и се запече, аз се осъмних че е от ваксинацията, че на нас и хесангината и синфлорикса ги сложиха през 7 дни... 😞😞.

Spasiyka
И нас преди ни каза да даваме лекарства за колики, особено подчерта като започна захранване.....

# 132
Има ли мами, които са започнали да захранват бебетата? Ако да, как върви?

# 133
Има ли мами, които са започнали да захранват бебетата? Ако да, как върви?
Аз бях почнала миналата седмица и почти въведох картофа, с него почнах, но бебчо се разболя и спрях. Щом се оправи почваме пак. Иначе 3 дни бях давала и като за начало му хареса доста. Първия ден беше учуден какво му се дава, но втория и третия отваряш сам уста 😄
Аз ползвам схемата на Хип, защото тя ми се стори най-разбираема.

# 134
Здравейте. Аз още няма да захранвам, но имам няколко въпроса.
1. През колко дни въвеждате нов зеленчук/плод?
2. Добавяте ли мляко/вода към пюрето?
3. Мога ли да приготвя първите пюрета, примерно вечерта и да ги съхранявам в хладилник до следващия ден?
Питам, защото сутрин обикновено сме на разходка и в противен случай ще се налага да се прибираме доста рано, за да имам време да сготвя.
4. Домашни или купешки пюрета предлагате?

Общи условия

Активация на акаунт