Тайланд

• 12 216
  • 138
  •   2
Отговори
# 105
Ще бъдем два месеца това лято. Самоорганизирана екскурзия. Основно в Б@нкок и и после в КоС@муи. Ще пътуваме насам натам, но  по малко. Т.е няма да сме само в чисти градски условия. Но няма и да сме извън цивилизацията.
Ходихме в РЗИ да питаме. Отделно дъщеря ни (която живее във Виена) посети  техните имунизационни центрове и горе долу видяхме че изискванията са еднакви.
1.За бяс профилактично - три ваксини в рамките на един месец. По желание след колко беше месеца още една за имунитет около 10 г.
2. Комбинирана за Хепатит А и Б, две дози в рамките на един месец и още една не помня след колко месеца.
3. Някаква менингококова ваксина на име Нименрикс ни написаха в РЗи , която се е предлагала в аптечните мрежи преди, но в момента е недостъпна и разбрах че няма и да се предлага повече в отворени аптеки. Според Виенчани тя не се слагала, а се слагала за Японски енцефалит ако се ходи в селскостопански райони.
4. Тетанус -  независимо че сме ваксинирани за тетанус и дезинтерия по ваксинационен календар с реимунизация всеки 10 години.

Наясно съм че всичко това е препоръчително. За жълта треска никой не е казал. За Денга на нас също, но на дъщеря ни във Виена са казали че разполагат, но нямало нужда защото нещо си там. Да се ползвал обилно репелент с DEET каквото и да значи това. Там бил със много широко приложение и лесно достъпен.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 10:36 от _re_ge

# 106
  • Пловдив
Големият ми син се върна от Тайланд преди 5 дни,беше там 10 дни,никакви ваксини няма.

# 107
Никога не съм правила ваксини като пътувам по Азия, единствено по Ковид ме бяха задължили да слагам бустерна доза. Знам, че за Южна Америка и някои части на Африка изискват. Не знам дали тук е разрешено да правя реклама, но ако пътувате самоорганизирано, мога на лично да препоръчам агенция за медицински застраховки.

# 108
Здравейте! Планирам самоорганизирано пътуване до Тайланд пролетта на следващата година. Мога ли да се доверя на Dertour? Някъде назад във форума мисля, че бях чела отзиви, но не намирам сега....Кои други агенции сте използвали и сте доволни за полет+хотел или само полет? Благодаря!

# 109
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Аз ползвах Dream Travel, много съм доволна

# 110
  • на село
Как самоорганизирано, а питаш за туристическа агенция? Не е трудно да се купят самолетни билети, защо ти е фирма? Освен ако имат някаква страхотна промоция, та да вземеш билети на ниска цена, което малко ме съмнява.

Влез в сайтовете на катарските или турските авиолинии - от България май те са най-добре за Тайланд. Турците имат директен Истанбул-Пукет със сигурност. Вероятно и други маршрути.

Аз се оглеждам за настаняване в Пукет през януари и констатирах, че от 2020 ръстът на цените е над 30%. Слава богу, при цените на билетите не е чак толкова зле. Ама трябва скоро да купувам. Но като една истинска жена не мога да реша къде ми се ходи 🤣 Всъщност, ходи ми се на много места в Азия, но ще гледам да се вместя само в Малайзия и Тайланд и сега съм се овъртолила в самолетни маршрути. Има един много изгоден през Сингапур, колкото да ме хвърли в още по-голяма чуденка.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 14:11 от ПраВещица

# 111
  • Beyond the Frontiers
Dertour са немски туроператор. По принцип.

# 112
Здравейте! Планирам самоорганизирано пътуване до Тайланд пролетта на следващата година. Мога ли да се доверя на Dertour? Някъде назад във форума мисля, че бях чела отзиви, но не намирам сега....Кои други агенции сте използвали и сте доволни за полет+хотел или само полет? Благодаря!
Ние пътуваме винаги сами. В Тайланд бяхме 21 дни с 4-часов престой в Пекин. Кацнахме в Банког, наехме кола и направихме една хубава обиколка на интересни места и после пак се върнахме в Банког. Отсядахме в хубави хотели, ядяхме чудесна храна и видяхме незабравими места. Маршрутът ни беше: Банког, Аютая, Сукотай, Суратани, Чиан Май, чиан рай от там полет за Пукет, после Краби, Сам Рой Йот, Банког. Всичко, включително и билетите ни струваше 4000 евро за двама.

# 113
Някой пътувал ли е с Ара  тур до Пукет.Виждам,че имат добри оферти.

# 114
Е, не мога да повярвам, че съм написала БанкоГ. Че и няколко пъти🤭 Извинявам се, но не мога да редактирам.

# 115
  • на село
Барбарела, кажи за Банкок - хотел, къде ходихте да хапвате, забележителности… Ние имаме там три дни. Обикновено гледаме да сме близо до някой нощен маркет, че мъжът ми е като дете в сладкарница по сергиите с морска храна.

В Тайланд имаме и 4 нощувки в Ко Липе - ако някой е бил там, ще се радвам да сподели място за спане, на кой плаж е най-добре да се търси настаняване - изобщо, всякакви полезни съвети и впечатления са добре дошли.

Ние ще съчетаваме Тайланд с Малайзия и Сингапур, но май за тях няма теми. Но ще е чудесно, ако някой има желание да сподели за Куала Лумпур, Ланкави и Сингапур.

# 116
Барбарела, кажи за Банкок - хотел, къде ходихте да хапвате, забележителности… Ние имаме там три дни. Обикновено гледаме да сме близо до някой нощен маркет, че мъжът ми е като дете в сладкарница по сергиите с морска храна.

В Тайланд имаме и 4 нощувки в Ко Липе - ако някой е бил там, ще се радвам да сподели място за спане, на кой плаж е най-добре да се търси настаняване - изобщо, всякакви полезни съвети и впечатления са добре дошли.

Ние ще съчетаваме Тайланд с Малайзия и Сингапур, но май за тях няма теми. Но ще е чудесно, ако някой има желание да сподели за Куала Лумпур, Ланкави и Сингапур.
Писала съм на лично за КЛ и Сингапур.

# 117
Здравейте! Записвам се в темата заради предстоящо пътуване. Първо посещение на Тайланд и на Азия изобщо. Едновременно съм развълнувана и притеснена от непознатата култура.

Моля споделете вашите впечатления за храната. От колеги и приятели съм чувала, че храната е странна и някои по-претенциозни са останали гладни 😊. Какъв тип са принципно закуските, които се предлагат в хотелите?

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 01:34 от MagiB

# 118
Здравейте! Записвам се в темата заради предстоящо пътуване. Първо посещение на Тайланд и на Азия изобщо. Едновременно съм развълнувана и притеснена от непозната култура.

Моля споделете вашите впечатления за храната. От колеги и приятели съм чувала, че храната е странна и някои по-претенциозни са останали гладни 😊. Какъв тип са принципно закуските, които се предлагат в хотелите?
Където и да съм пътувала по Азия най - много за закуска са сервирали различни неща с яйца - омлети, бъркани, на очи, Бенедикт. Също често има и плодови салати, мюсли и т.н. Относно храната - наистина е малко странна, доста подправки слагат, повечето неща са люти и има мноого риба и морски дарове (аз не съм фен и ми беше малко кофти). В по - туристическите места си има доста европейски ресторанти - италиански, американски, френски, виждала съм и сръбска скара. Има и японски ресторанти почти навсякъде.

# 119
Благодаря, Звездичка! И аз на това се надявам, хотелите да имат позната закуска. За целия престой ще са включени закуските + 2 обяда и 2 вечери.

Вие от къде купувахте храна - на ресторант всеки ден, от супермаркет или от някъде другаде?

Имам и въпрос за speed boats, ако сте ползвали (скоростни лодки). Колко са големи, като фериботи ли са или по-малки и с каква скорост се движат? Имат ли тоалетни?

Общи условия

Активация на акаунт