Тайланд

• 12 202
  • 138
  •   1
Отговори
# 120
Ние също имаме вече резервация за Пукет.Ще отседнем в Ката.Може ли някой да препоръча ресторантчета с добра кухня там.Ще летим с турските авио линии,но до сега не сме пътували с тях.Достатъчно комфортни ли са за такъв дълъг полет?

# 121
  • на село
На Ката не съм била, ние бяхме близо до Патонг Бийч на Пукет. Хапвахме на малки ресторантчета, като гледаме къде се събират повече азиатци - повечето са непретенциозни, но се оказват с много вкусна храна. Отделно, ние обичаме да ядем по нощните пазари - опитваме по малко от различни сергии.

Турските линии са ми любими - за мен са по-добри дори  от емирейтс и храната им ми е по-вкусна. Единственото неудобство е, че Инстанбул-Пукет е дългичък полет. С катарците и емирейтс двата полета са разпределени на по-мало часове.

Speed boats са различна големина, но са по-малки от фериботите, много по-бързи, но и доста шумни. Аз не съм им фен, но се налага да ги ползваме за някои екскурзии.

Винаги сме искали да отидем на Ко Липе, но е доста далеч и се ходи с такава лодка, пътят от Пукет е поне 5 часа. Затова реших да минем през Ланкави в Малайзия - оттам е час и половина.  Заради това и ще пропуснем Пукет този път, но пък ще бъдем в Банкок за три дни, където не сме били досега.

# 122
Аз съм доста недоволна от турските авиолинии, точно един път ги ползвах и преживяването беше ужасно. Може би съм попаднала на кофти самолети и хора. Пътувам само с Катар еъруейс, нямат грешка, а и гледам да запазвам от полетите, които имат включен престой в Доха и успявам и там да се разходя. Храна може да купувате и от 7/11, разни сандвичи и т.н. Много са вкусни и стават. Уличната храна също е вкусна и интересна, но на места е със съмнително качество и трябва да внимавате.

# 123
  • София
Катарците толкова са свалили нивото, че ако не гледам внимателно в коя компания съм, ще реша че е някоя световно неизвестна и далеч в класацията на добрите авиокомпании.
Разбира се и Търкиш си имат своите недостатъци, но в сравнение с катарцита са супер.

За яденето в Тайланд - толкова голямо разнообразие от храна има, че ще ви е труден изборът - за всеки джоб и за всеки вкус има ресторанти, както и улична храна. Плодовете са невероятни и аз лично там мога да си изкарам дните само на манго.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 16:08 от Eiger

# 124
Ние пътувахме с China air-двуетажен и много бърз самолет. За 6 часа стигнахме от Франкфурт до Пекин и после 5 часа до Бангкок. Много съм впечатлена и доволна. Относно храната в Тайланд-великолепна и разнообразна. Много снимки съм няправила, защото обиколихме много места. Може би единственото място, което не ми хареса беше самият Пукет, но малките островчета около Пукет са късчета от рая. Трябва да се видят, не могат да бъдат описани.

# 125
Барбарела, кажи за Банкок - хотел, къде ходихте да хапвате, забележителности… Ние имаме там три дни. Обикновено гледаме да сме близо до някой нощен маркет, че мъжът ми е като дете в сладкарница по сергиите с морска храна.

В Тайланд имаме и 4 нощувки в Ко Липе - ако някой е бил там, ще се радвам да сподели място за спане, на кой плаж е най-добре да се търси настаняване - изобщо, всякакви полезни съвети и впечатления са добре дошли.

Ние ще съчетаваме Тайланд с Малайзия и Сингапур, но май за тях няма теми. Но ще е чудесно, ако някой има желание да сподели за Куала Лумпур, Ланкави и Сингапур.
До метроспирка Nana се намира терминал 21, това е мол. На цялята улица е пълно с рамен заведения. Букнахме вечеря на кораб, който обикаля целия Бангкок, бюфет беше вечерята, три часа. Бяхме и на бар и вечеря на терасата на небостъргача Rooftop blue sky.
Това всичко букнахме предварително.

# 126
  • София
В Тайланд имаме и 4 нощувки в Ко Липе - ако някой е бил там, ще се радвам да сподели място за спане, на кой плаж е най-добре да се търси настаняване - изобщо, всякакви полезни съвети и впечатления са добре дошли.

Ко Липе е страхотен малък остров, до който се достига най-лесно от Лангави. Там няма кей, на който да спре ферибота. Затова наближавайки сушата, прехвърлят багажа в дългоопашати лодки и го стоварват на плажа. След това прехвърлят и хората. Това е Pattaya Beach. Там се намира и граничния пункт, където проверяват паспорти, визи, все пак се влиза в друга държава, макар и от към плажа Yum Много е забавно, защото наоколо си има плажуващи.
Островчето е толкова малко, че няма много значение къде ще ви е хотела. Можете преспокойно всеки ден пеша да ходите до различен плаж и така да ги обиколите всичките. Централно е разположена главна уличка с много заведения, магазинчета, масажни студия....

# 127
Barbarella, може ли да споделиш кое точно не ти хареса на Пукет? Аз ще съм там за част от престоя ми. Четох, че е като нашия Слънчев бряг, лудница и много хора.

Някой да сподели впечатления от Патонг Бийч?

# 128
  • на село
Благодаря за инфото, Барбарела, аз букнах един хотел, близо до този мол и на 350м от спирката Nana. Хотелът е Aira Hotel Bangkok Sukhumvit 21. Макар че дотогава има още време, може да го сменя.

Много се вълнувам за Ко Липе, защото отдавна искам да отидем. Пинки, благодаря и на теб за информацията!

# 129
Но ще е чудесно, ако някой има желание да сподели за Куала Лумпур, Ланкави и Сингапур.

В Сингапур се изхранвахме в хранителни хоукъри. Любим ни беше Максуел срещу един будистки храм и близко до станция на метро. Но начина на хранене в хоукърите не е ресторантски като излъчване, а е тип бързо хранене. Самата Храна обаче е много разнообразна и с перфектно качество. Всеки ден можеш да ядеш различно, според настроението.

# 130
  • Beyond the Frontiers
Април си направих Банкок с Пукет.
Абсолютно умишлено исках централен хотел в Патонг. Holiday Inn Resort Phuket, an IHG Hotel премиум стая с изглед към басейна. Хотелът е първа линия, супер централен. Отлична закуска, чисто, без миризми (чета го често като оплаквания от хотелите). Много добре си беше.
В Банкок бяхме в Sindhorn Midtown Hotel Bangkok, Vignette Collection. Доста удобен като локация. Нямам забележки към чистота, храна и обслужване, даже бих казала, че реагираха супер адекватно, защото бяхме точно по време на земетресението там.
Като любител на кафето, тестените закуски, плодове - бях супер приятно изненадана. Закуските и в двата хотела са на отлично ниво. Абсолютно европейска кухня. Имаха разбира се и бюфет с азиатска, индийска кухня.

На плажа в Патонг си имаше чадъри, шезлонги не е проблем. Водата обаче не беше бистра, подозирам, че не е никак чиста.  По островчетата (на екскурзиите) е друго.
Оживено, заведения, магазини, нощен живот, масажистки и т.н. Абсолютна лудница и много се забавлявахме. Това ни беше целта.
2-ма възрастни, 17 годишен и 13 годишна.

# 131
  • на село
Barbarella, може ли да споделиш кое точно не ти хареса на Пукет? Аз ще съм там за част от престоя ми. Четох, че е като нашия Слънчев бряг, лудница и много хора.

Някой да сподели впечатления от Патонг Бийч?
Аз съм била на Патонг Бийч през януари - плажът си беше съвсем добре, водата - бистра. Но тогава е сухият период и няма какво да я мъти. Понатоварено е на Патонг, но нищо драстично.

Аз обичам Пукет и лудницата на Бангла Роуд  вечер. Слънчев бряг го познавам на длан, но на Бангла Роуд нещата са извън пътя 🤣 Има много хубав рок бар с две яки банди, които се сменят и няма пауза, направо ме разбиха. Като инфраструктура, Слънчев бряг е ехеее, класи нагоре. На сутринта всичко е камари боклуци и миризма, ама това е Азия.
Много хубави екскурзии има от Пукет - не трябва да се пропускат. Малко съжалявам, че няма как да го вместим Пукет този път, но идват твърде много полети и пътуване, а трябва има време и за плаж и мързелуване.

# 132
  • Beyond the Frontiers
Хм, с мъж ми прекарахме студентските си години в Слънчев бряг като екскурзоводи...може за това да ни допадна Патонг.

# 133
ПраВещица, благодаря. Аз видях с Гугъл Earth разни торби с боклуци на Патонг Бийч 🤭.

Сравнението ми със Слънчев бряг беше по-скоро за лудницата от хора, поне така четох някъде. Иначе за последно съм била там през 2005, на Пукет никога… Просто събирам информация какво да очаквам в Пукет 😊.

# 134
ПраВещица, благодаря. Аз видях с Гугъл Earth разни торби с боклуци на Патонг Бийч 🤭.

Сравнението ми със Слънчев бряг беше по-скоро за лудницата от хора, поне така четох някъде. Иначе за последно съм била там през 2005, на Пукет никога… Просто събирам информация какво да очаквам в Пукет 😊.
Аз много се чудих между Патонг и Ката и точно голямата лудница в Патонг наклони везните към Ката ,макар че ние харесваме оживени места .Прецених ,че може да ни дойде в повече ,а за Ката разбрах ,че и плажа е по- хубав от този в Патонг.

Общи условия

Активация на акаунт