Предстои ми лапароскопия - тема 12

• 11 691
  • 152
  •   1
Отговори
# 105
На мен ми я направих вчера, не мисля дори да си взимам болничен.

# 106
  • София
Здравейте момичета,
В менопауза съм, на последния преглед кистата ми от 3,2 см е станала 4. Направих туморни маркери:
CA-125-  4.13
HE-4-  90
Roma Index-  8.5%.
Гинеколожката, при която ходя каза операция. Не може да ме насочи къде в София да се направи, каза, че чувала за д-р Бечев в Тина Киркова, че се справя добре, но дотук.
Много Ви моля да ме насочите към кого да се обърна, много ми е притеснено и не зная накъде да поема. Четох мненията в темите, но не мога да се ориентирам, още повече, че досега не ми се е налагало да ми правят интервенции освен колоноскопия и съм уплашена какво ме очаква. Прагът ми на болка е нисък, даже взимането на кръв ме ужасява... Гледах клипчета за премахване на кисти и още повече се стресирах. Имам и проблеми с дебелото черво (усукано и смъкнато, постоянен запек и болки) и не мога да си представя как ще протече всичко с това изпълване с газ и допълнителните болки и неразположения. Тъй като съм с дискова херния и в последно време слабост в мускулите и болки в ставите, не мога да си представя как ще се обслужвам, при положение, че и сега ми е трудно.
Чувала съм, че в днешно време е хубаво такива манипулации да се извършат от познат гинеколог, за да ти се обърне нужното внимание, но аз нямам такъв. Ходих платено на няколко препоръчани гинеколози, но честно казано някакси не усетих ангажираност и човешко отношение, за да се доверя.
Всякакви насоки и напътствия на кого да се доверя ,какво ме очаква при самата интервенция, как ще протече и какво ще ми е неободимо  ще са ми от полза.
Мноого благодаря на всички, които ще се отзоват, може и на лични...

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 11:54 от ехк

# 107
При Вашите проблеми дали не е по добре отворена операция, за да има по-добра видимост?

# 108
  • София
Не зная как трябва да е, затова търся хирург-гинеколог, на когото да се доверя и каквото каже той. Но не зная при кого да отида, страх ме е при кого ще попадна ако се водя само от мнения в интернет, затова и пиша в групата с надежда да ми препоръчате от лични впечатления.

# 109
Моят доктор в в град Добрич. Много съм далеч. Иначе щитовидната жлеза оперирах в Майчин дом София. Според мен в София имате избор.

# 110
ехк, за онкологични проблеми - Проф. д-р Стефан Ковачев (ГинАрт във военна поликлиника/болница), за лично отношение доц. Магунска болница Щерев.

# 111
  • София
Благодаря Ви, MamaMiy. В София вече повечето от добрите специалисти са го ударили на печалбарство и много не ги е еня за пациентите. Наслушала съм се за доказани лекари отпреди няколко години, които сега строят имения извън България, затова отправих молба за съвет към кого да се насоча. За съжаление опорочената ни здравна система ги направи търговци. Зная, че има и хора, които работят с желание и хъс, и се надявам да попадна на такива.
ехк, за онкологични проблеми - Проф. д-р Стефан Ковачев (ГинАрт във военна поликлиника/болница), за лично отношение доц. Магунска болница Щерев.
Лебед, благодаря за отзива, моля се да не се стигне до онкологията. Надявам се впечатленията от тези лекари да са скорошни.

Много четох днес - за клизмата и очистителното,  за интубацията и болката в гърлото и гръдния кош, за дрена, за катетъра, за гаденето и главоболието...  Хората за почивки мислят, а аз съм се свила и не знам къде да отида.
Ще съм благодарна за всяко включване и съвет.

# 112
Здравейте! Моята лапароскопия мина на 17 (сряда). Вече водя напълно нормален начин на живот. За да Ви успокоя, ще кажа, че не усещате нито тръба, нито болка. Гърлото е леко преграхнало и след като се събудих, докато говорех леко ми се гадеше, но като спирах да говоря бях окей. Бях готова да се раздвижа още след няколко часа, но не ми позволиха. Станах без проблем на следващата сутрин. Почти нямах болки. Даже още първата нощ се въртях да спя на различни страни. Искам да Ви успокоя като супер плашлив човек, че не е страшно и възстановяването е изключено бързо. Моято операция беше при доц. Магунска в Щерев за ендометриоза. Успех желая!

# 113
  • София
veli86, благодаря за куража. Вие може би сте млада и бързо да се възстановявате, но при мен има и други съпътстващи заболявания и комбинацията с лапароскопия ми е неизвестна и от това се плаша. Може ли да споделите колко Ви струва, какво трябва да си приготвя като багаж и малко повече подробности (може на лични,за да не спамим тук). Още веднъж Ви благодаря!

# 114
Не четете в интернет.Това е нещо,което не бих си причинила повече.Отивам с нагласата,че всичко ще е наред,имам доверие в себе си и силата на тялото си.
Относно онкологията,това не е болница само за онкологични заболявания.Втората ми лапароскопия е там.Относно клизмата,колкото по-малко храна си консумирана предните дни,толкова по-лесно ще мине.На мен ми правиха  и следобяд,и в 5 сутринта.Багаж не ти трябва.Аз носих две нощници,лигнин,термометър,чехли и някои козметични принадлежности+лъжица.Относно възстановяването,ами зависи от волята,прага на болка и борбеността на човека.Умирах от болка,но ставах и ходех три етажа по стъпалата 7-8 пъти дневно.Спирах,триех си сълзите и продължавах.Спокойно,всичко ще е наред.Не го мисли и тръгни с положителни емоции.
Лекар не мога да препоръчам,тъй като съм от Плевен.

# 115
За София хвалят Танчев в болница Токуда и Карагьозов във Вита, но много се чака. Око се има в предвид, че не може да чакате бих избрала МАЙЧИН ДОМ има специалисти, минава по каса и се плаща само избор на екип около 1000лв за лапароскопска. Не знам дали трябва да е отворена. За мен такива мнения дават лекари, които не практикуват лапароскопия.

# 116
Моята струваше 1900 по каса (дано нещо не бъркам, защото мъжа ми плати накрая). Бях си взела една кърпа, джапанки, четка за зъби, паста, мокри кърпи, четка за коса, дрехи, друго не се сещам. Те ми осигуриха чехли и нощница. Ако ще пиете от прахчета очистително, защото аз клизма нямах, вземете си мокри кърпи на водна основа, защото на мен от тоалетната хартия ми се протри дупето и ме болеше.
Каквото и да решите, желая успех и бързо възстановяване! Оставам на разположение за нововъзникнали въпроси!

# 117
  • София
Lunatichka92, благодаря, но аз нямам толкова позитивизъм, за съжаление. Възхищавам се на волята и силата Ви.
Една Такава 737236, и на Вас благодаря за включването, попрочетох и за двамата лекари, но нямат часове сега, лято е и сигурно не приемат. А и гинеколожката ми (д-р Пантева) ми каза , че сега не  оперират, защото е много топло и аз си мислех за Майчин дом, но при кого?
Гинеколожката ми държи да е при Бечев в Тина Киркова, а аз намерих и негативни мнения за него... Затова ми се ще да взема и второ мнение, но се чудя при кого.
veli86, сърдечни благодарности за съветите, ако има нещо пак ще питам.
Трудно ми е да избера лекар, добрите ясно са платени, но и от финансови съображения(много платени изследвания -ЯМР, специални кръвни и др.- направих в последно време и за другите си заболявания) търся гинеколог, на когото да се доверя и мога да разчитам, че  добър оператор.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 18:24 от ехк

# 118
Здравейте! 🍀 Правил ли е някой лапароскопия след прекарана хламидийна инфекция, за да се установи дали има увреждания, какви са те и за да ги отстранят, ако е необходимо?

# 119
Моята операция, освен за премахване на киста, беше и за проверка на тръбите. Оказа се, че някога във времето съм имала хламидия, но не съм разбрала.

Общи условия

Активация на акаунт