Предстои ми лапароскопия - тема 12

• 11 696
  • 152
  •   1
Отговори
# 120
Моята операция, освен за премахване на киста, беше и за проверка на тръбите. Оказа се, че някога във времето съм имала хламидия, но не съм разбрала.

Тоест е имало поражения от нея?

# 121
Оказа се, че няма, за щастие Simple Smile

# 122
Интересно тогава как са разбрали... 🫣

# 123
Лапароскопията е отговор на много неща-дали тръбите работят, дали има сраствания и тн.

# 124
Да, и на мен ми предстои. Някой има ли мнение за Токуда?

# 125
Днес ме изписаха, на 31.07 ми правиха лапароскопия заради извънматочна, не ми дадоха никакви никакви препоръки, имам температура стигна 38 изпих един нурофен, да се притеснявам ли?

# 126
Нормална реакция на организма. Но не е нормално да ви изписват с температура.

# 127
Момичета, да питам за цикъла след лапароскопия. Моята я правиха на 17.07 на фона на противозачатъчни. В неделя изпих последното и още не ми е дошъл цикъл. Днес е петук- 5 дни. До сега винаги след спиране на противозачатъчни, ми е идвало до 2,3 дни. След операцията имах кървене 10 дни. Дали ще прескочи, да се притеснявам ли? Да ходя ли на лекар? Или да си чакам търпеливо.

# 128
Ходих в спешното, прегледаха ме, те не знаят какво став единия лекар вижда кръв, другия не виждал, в крайна сметка се съгласиха,че виждат жълто тяло с размер 7см на 1,8см.  Оказа се,че са ми направили не само лапароскопска операция,но и абразио. Единия лекар дори не можа да ми намери яйчника. Нищо не ми казаха, нямам нито един документ от процедурите, ако ми станело лошо да ходя пак, ако не утре след 20:30 да ме прегледат пак. В момента съм с 38,4 нурофена трудно повлиява температурата, ЛЛ лекар казва,че дори да отида на друго място няма да приемат понеже един вид съм под опеката на майчин дом 30 дни. Откровено не им вярвам, тези хора дори не са ми дали пълна картинка какво са ми направили. Какво да правя? Да се притеснявам ли..

# 129
Отидете да ви прегледат, като търсите лекарят извършил интервенцията. На друго място няма да ви обърнат внимание. Не знам как нямате документи. Как са ви изписали без амбулаторен лист, оперативен протокол, най-малкото без епикриза?!?!

# 130
Лекаря е отпуск няма го, а днес вече ме прегледаха и те не знаят какво виждат.. днес ме изписват и се връщам в спешното 6 часа по-късно, за да разбера че са ми направили и абразио не знаят защо имам температура, единия вижда кръв, другия не, единия не ми намира яйчника, другия виждал жълто тяло …нали това съм написала,че очевидно са неадекватни и не знаят какво става. Аз се чувствам добре с изключение на високата температура. Епикриза след 10 работни дни, единствения документ които имам е фактура за леглодена

# 131
Аз Ви съветвам да отидете на преглед в Щерев! Не смятам, че твърдението, че няма да Ви обърнат внимание, е вярно! Ако бях на Ваше място-щях да отида и да пробвам, защото нищо няма да изгубя. Събота и неделя си имат дежурни лекари.
Мен ме изписаха също без документи. Тях получих 10 дни по-късно.

# 132
Ходих в спешното, прегледаха ме, те не знаят какво став единия лекар вижда кръв, другия не виждал, в крайна сметка се съгласиха,че виждат жълто тяло с размер 7см на 1,8см.  Оказа се,че са ми направили не само лапароскопска операция,но и абразио. Единия лекар дори не можа да ми намери яйчника. Нищо не ми казаха, нямам нито един документ от процедурите, ако ми станело лошо да ходя пак, ако не утре след 20:30 да ме прегледат пак. В момента съм с 38,4 нурофена трудно повлиява температурата, ЛЛ лекар казва,че дори да отида на друго място няма да приемат понеже един вид съм под опеката на майчин дом 30 дни. Откровено не им вярвам, тези хора дори не са ми дали пълна картинка какво са ми направили. Какво да правя? Да се притеснявам ли..
Отивай в майчин дом..Не си губи времето.Там си имат дежурен. Щом си с температура настоявай да те приемат. За мен си за антибиотик и то венозен.

# 133
  • Амстердам
Здравейте, някой ще сподели ли някакви хитринки и съвети за болницата и след изписването?

Какво ви е било необходимо, какво ви е липсвало, какво ви е облекчило?

Мисля, че ще е полезно на хора като мен, на които им предстои лапаро.

# 134
Може да си вземеш да смучеш бонбони, може лукчета, защото гърлото боли от интубацията с тръбата. Друго е малка бутилка с минерална вода, пълна до половината, и сламка , с която да духаш вътре, да правиш балончета. Така излиза по-бързо газта от раздуването на корема. Успех и бързо възстановяване

Общи условия

Активация на акаунт