Предстои ми лапароскопия - тема 12

• 11 673
  • 152
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте на всички! Има ли някой от вас които скоро да е преминал лапароскопия при д-р Бързашки? Моля да споделите мнение! Благодаря!

# 136
Изписах ти цял роман,но или паметта ти е пълна,или си забранила лс.

# 137
  • София
Здравейте, предстои ми лапароскопия за отстраняване на дермоидна киста. Моля за мнение за д-р Николай Попов МЦ Вита или Ваня Атанасова-Генова от Надежда.
При консултацията с д-р Попов беше категоричен, че ще ми махне яйчника, докато д-р Ваня Атанасова от Надежда подходи доста по-спокойно и не спомена подобно нещо, само ако хода на операцията го наложи.
Двоумя се между двамата. Имам повече доверие на болница Надежда и като цяло специалистите в нея и базата. Чета доста добри мнения за Попов. За самата Вита не знаех нищо.

# 138
  • Варна
Здравейте на всички! Има ли някой от вас които скоро да е преминал лапароскопия при д-р Бързашки? Моля да споделите мнение! Благодаря!

Имам лично съобщение от теб , но не успявам да ти отговоря, запълнена ти е кутията Simple Smile

# 139
Някой знае ли къде работи сега д-р Попов? Не откривам информация за него в интернет.

# 140
Някой знае ли къде работи сега д-р Попов? Не откривам информация за него в интернет.
Д-р Попов в кой град обаче?

# 141
Гр. София

# 142
Гр. София

Николай Попов ли - който беше във Вита?
Вече е в Надежда ( преглежда в Парадайс)

# 143
  • Варна
Здравейте! Малко късно откривам темата, но все пак ще задам въпроса си. Има ли дама, която е правила лапароскопско премахване на киста в Майчин дом- Варна?

# 144
Здравейте! Някой има ли информация за какъв период се спират опитите за забременяване след лапароскопия? Моята евентуално ще бъде диагностична за оглеждане на тръби и премахване на няколко миомни възли, които са субсериозни, но Калчев предложи да се съчетае процедурата, ако ще се прави.

# 145
Бъстед, моята лапароскопия беше за премахване на сраствания + хистероскопия+ проверка на тръби. Пропуснахме само един цикъл.

# 146
Здравейте! Някой има ли информация за какъв период се спират опитите за забременяване след лапароскопия? Моята евентуално ще бъде диагностична за оглеждане на тръби и премахване на няколко миомни възли, които са субсериозни, но Калчев предложи да се съчетае процедурата, ако ще се прави.

При мен беше 3 месеца. Моята щеше да е диагностична, но докато стигнем до нея се оказа по спешност заради извънматочна бременност.

# 147

Здравейте,
В началото на месец декември ми беше направена лапароскопия за премахване на киста, след като от началото на септември се борим с нея. Не съм имала особени оплаквания, освен едно малко извънменструално прокървяване, за което ми казаха, че понякога се случва, но все пак това беше причината да отида на лекар.

Кистата не се повлия от дуфастон, вечерна иглика и още два препарата. След като отидох октомври месец на преглед се оказа, че е нараснала почти тройно. От 3 см беше станала около 9 см. Пуснахме и туморни маркери - бяха ок. Лекарката ми каза да продължа още една серия с дуфастон, но тъй като имах съмнения, че може би заради него израсна до такива размери, реших да се консултирам с друг. От там ми изписаха един месец провитозачатъчни. Пробвах и с чайове. Отново никакъв резултат.

И така декември месец се подложих на лапароскопия понеже при 3ти лекар, вече хирург, се оказа, че е около 12 см. На 13 януари бях на контролен преглед и лекаря ми каза, че всичко е наред, кистата е била фиброзна, изчистили са я и ще се видим след 6 месеца за профилактика.

Минаха 3 менструации от самата лапароскопия, като около овулацията ми е доста по-некомфортно от преди, менструацията ми е болезнена (винаги е била). От известно време изпитвам опъване ниско под корема, от страната, където е била кистата. От време на време слаба болка и по-силни прерязвания и започвам да се притеснявам. От няколко дни уринирам по-често от обичайното, което също знам, че може да е симптом. Притеснявам се от повторно появяване. Дали на някоя от вас след лапароскопия им се е случвало да имат поднобни симптоми? Колко бързо може да се появи отново киста?

# 148
Здравейте, някой знае ли цената по КП за лапароскопска операция за киста на яйчника в УСБАЛАГ „Селена“? 🤔🤔

# 149
Здравейте! Не съм сигурна точно къде да си задам въпросите, затова се извинявам, ако това не е подходящата тема. Мъжът ми има диастаза и пъпна херния. Няма болки, но видимо има изпъкнатина над пъпа. Ходи при един хирург и той му каза, да се оперира веднага при него, но не с лапароскопия. Отиде по препоръка при д-р Антоний Филипов в Иван Рилски и той казал, че не било спешно, и когато реши да отиде и да си запише час за лапароскопия. Само да влезнел в болницата един ден по-рано. Сега се е навил да ходи, но имаме няколко питания, тъй като докторът не му е дал много информация. Покрива ли се от здравната каса и колко се доплаща? Направление от ЛЛ ли се взима и какво е направлението? Колко време трябва да си вземе болничен и кой го издава? Трябва ли някаква специална подготовка и някакви изследвания? Едно от големите му притеснения е, че има много алергии и не знаем, дали трябва да си направят предварително тестове за алергия към упойки? Благодаря ви много!

Общи условия

Активация на акаунт