Предстои ми лапароскопия - тема 12

• 13 436
  • 168
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,
Някой скоро да си е правил лапароскопия за проходимост на тръбите в Селена ако може да каже за цена и колко ви държат в болницата и колко дни е възстановяването ?

# 151
Здравейте, след колко време преминахте към ин витро след премахване на тръбите.
След ИБ съм и след 2 инжекции метотрексат през април и доктора иска още този месец да правим ин витро. Не е ли рано? Нали този метотрекдат е точсичен. Знам, че и поне 6 месеца се чака...

# 152
Здравейте, моля за съвет.
2019 задържан аборт->кюртаж в Св. София (бул. България)
2020 лапаро пак там -> borderline резултат (в сивия сектор) за наблюдение. Тогава се оказах и без шефове на пъпа, където е влизала камерата. Цялостно бях доста разочарована. Спрях да ходя в тази болница.
2023 Раждане в Шейново след инвитро в Турция. Раждах там заради лекарката си.
Сега ми предстои отново лапаро. С надежда да се установи ендометриоза.
Бях на преглед в Токуда при Д-р Велева. За 1ви път бях при нея, доста серт ми се видя, но пък техниката им май е доста добра.
Другия вариант е при моята си лекарка, на която имам голямо доверие и да направя лапарото в Шейново.
Не знам кое е по-добре.. да се доверя на лекаря или на клиниката/техниката.

Благодаря предварително!

# 153
Здравейте, предстои ми лапароскопия за отстраняване на едната тръба. Моля за мнение за д-р Малинов от СБАЛГАР "Д-р Малинов" ?

# 154
Здравейте, имам дермоидна киста на единия яйчник, която трябва да се премахне. Може ли някой да ми даде мнение за хирурзи в София. Бях на консултация при Валери Нецов (Вита) и Николай Попов (Надежда), но не съм сигурна при кой бих предпочела да се оперирам - и двамата бяха бързи със заключението, че трябва да се маха, но не особено разговорливи, че да се почувствам уверена в избора си. Та ако някой е бил при тях през последните няколко години, ще съм благодарна за отзиви! На 30 г. съм и все още нямам деца и затова ми е важно хирурга да е добър, за да може да ми запази яйчника.

# 155
Д-р Николай Попов е много добър и опитен хирург. Да, странен е, не говори много, но знае какво прави. След като му станеш пациент, става по-разговорлив.
Валери Нецов не ми допадна на мен. Не искам да давам оценки, но интуицията ми каза, че не искам той да ме оперира.
Успех!

# 156
Здравейте,
И аз се включвам в темичката,  колкото и да не ми се иска.
На 34 години съм с две раждания (ако има значение).
Ходя редовно на прегледи - всяка година и на тазгодишния преглед (15.09) се установи листа на ляв яйчник 7 см, на десен 5.2 см.
Беше ми назначен курс за лечение с Дуфастон за седмица два пъти по две хапчета и след цикъл проверка.
На нея се установи голямата киста изчезнала, малката намаляла и вече 3 см, което много ме обнадежди.
Докторът каза да направим още един курс с Дуфастон и пак проверка.
На следващото посещение след цикъл малката киста вече е 6 см - нараснала двойно за месец и новопоявила се на другия яйчник и тя вече  3 см.
Докторът каза ,че се налага да пусна маркери CA 125, HE4 и коефициент Roma .
Направих ги - по референтна стойност в норма .
Лекарят твърди, че трябва да се прави лапароскопия.
Д-р Иван Диков - Майчин дом.
Тъй, като той вече не прави операции ме посъветва да направя при негов колега с който сега ми предстои преглед на 02.12.

Моля за мнение на миналите по този път.
Според Вас в този случай трябва ли да се прави или да правя още хормонална терапия ?
Докторът казва, че притеснителното е че въпреки хормоните кистите рецидивират у растат и нямало смисъл вече от хапчета.

Също се интересувам от това по здравна каса с направление каква е цената на самата лапароскопия + избор на екип.
За Майчин дом София става дума.

Ще съм благодарна на всякакви мнения и отговори по моя случай.

Благодаря на всички отзовали се 😊

# 157
Здравейте, предстои ми лапароскопия заради уж запушени тръби, но при заключението долу виждам, че лявата не е запушена, но лекараката в Надежда предложи да направим процедурата преди следващо Инвитро.

Вие какво мислите дали това е наистина задължително предвид коментара след цветната снимка?

# 158
Stine Jensen 729211, от това което са ми казвали до сега, дори едната тръба да е частично запушена това било предпоставка за неуспешна бременност. В непропускливата тръба или такава с джоб се задържали течности, които ставали токсични. Това можело да повлияе на правилното развитие на бременността.

При мен какво се случи -
Скрит текст:
спазъм или прекъснат поток от едната тръба и джоб/разширение на другата се видяха след безумно болезнена цветна снимка. Това преди 12 години не притесни никого в България. 10+ години и безкрайно много неуспешни инвитро процедури, нова цветна снимка в Турция. Там се видя отново някакъв проблем. Последва лапароскопска процедура - по време на лапароскопската процедура и двете тръби са били пропускливи и според д-р Магунска от Щерев няма нужда да се клампират тръбите (това беше плана). По време на операцията се е свързала с мъжа ми и след обсъждане са решили да не ги пипат. Признавам си, когато се събудих и ми казаха се разочаровах/ядосах, защото бях приела съдбата си. Видно беше, че естествено вече няма много шанс да се случи нещо при положение, че нито инсеминации нито инвитро процедури помагаха. Години никой не виждаше никакъв проблем при нас и това, че евентуално тази отминала находка от цветната снимка, можеше да е решение, ми беше сламката, за която се държах. Някакво време след това, приех, че е за добро (в момента имаме нашето 8 г.с. чудо - без да клампираме, но след операция за промяна на формата на матката - отново не наложително, но беше вариация на нормална форма и следваща сламка.., вливане на имуноглоболин след препоръка на имунолог, последвани от още 2 неуспешни трансфера, но в момента с щастливо продължение).

Това, което се опитвам да напиша със словоизлиянието си, е:

- тръбите не е добре да се премахват, най-добре да се клампират, но само ако наистина се налага;
- по време на лапароскопската процедура може да се проследи в детайли как функционират тръбите и да се вземе информирано професионално решение, но всичко това трябва да е изговорено с лекаря;
- ако нямаш доверие, винаги потърси 2-ро мнение.

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 14:39 от Лебед

# 159
Благодаря ви за детайлният отговор, решила съм, че ще вярвам на лекаря. В Надежда ще я правя, дано всичко мине добре и това да е шанса за дете.

# 160
Здравейте, момичета. Предстои ми лапароскопска операция в София за премахване на яйчник и маточна тръба на 23.12. Казаха ми, че още на 24.12 ще ме изпишат. Според вас подходящо ли е да пътувам на същия ден до Варна (около 6 часа път)?

# 161
Според мен си починете няколко дни и тогава пътувайте. Все пак 6 часа са доста и ако нещо не ви е ок по пътя какво ще правите?

# 162
Здравейте, момичета. Предстои ми лапароскопска операция в София за премахване на яйчник и маточна тръба на 23.12. Казаха ми, че още на 24.12 ще ме изпишат. Според вас подходящо ли е да пътувам на същия ден до Варна (около 6 часа път)?

Според мен, не. Дискомфортно е, имате разрези все пак, дори и да са малки. На мен пътя от болницата до вкъщи ми беше неприятен, 6 часа ми се струват доста за пътуване веднага след операция. Дайте си почивка.

# 163
Правена ми е също такава операция при извън маточна също махане на тръба малко ми е несериозно да ви изпишат веднага а на първия ден бях парцал дори не успяха да ме раздвижат !

# 164
Правена ми е също такава операция при извън маточна също махане на тръба малко ми е несериозно да ви изпишат веднага а на първия ден бях парцал дори не успяха да ме раздвижат !

Здравейте! Не ме изписаха веднага, а на другия ден. Бяхме решили да останем още два дена в София след изписването, но в момента, в който се качих в колата и тръгнахме към Аирбнб-то, казах на мъжа ми направо да кара към Варна. Спирахме често, за да ставам и да се раздвижвам. Имах дискомфорт при ставане и сядане, но като цяло понесох ок пътуването. Междудругото, след последното обезболяващо, което ми сложиха венозно сутринта след операцията, не съм приемала никакви други обезболяващи. Основните ми болежки бяха от време на време в раменете и... хемороидите, които си докарах от очистителното преди операцията. Още на 6-7 ден не усещах болка при смях или кихане. Като цяло възстановяването при мен беше бързо.

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 13:11 от PalachinkA_M

Общи условия

Активация на акаунт