Мухъл по изпрани дрехи и съсипани тениски

• 1 523
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте, направих една глупост и се чудя дали има как да се справя с последствията..

Общо взето, вчера сутринта прах и после вечерта като простирах долових миризма на мухъл от изпраните дрехи (може би от това, че са седели в пералнята през деня). И тук ми дойде много умната идея да напръскам дрехите с един препарат против мухъл, който имам. На повечето дрехи нищо им няма, но две по-тъмни тениски станаха на лилави петна. Някой знае ли как мога да ги премахна?

# 1
  • София
Никак.
Евентуално с пребоядисване, но не знам дали се предлагат някъде такива услуги.

# 2
Никак.
Евентуално с пребоядисване, но не знам дали се предлагат някъде такива услуги.

Толкова ли е силен препаратът?

# 3
Съдържа белина...
Нормално е някои материи да се поизбелели на петна.
Трябваше просто да ги пуснеш пак да се извъртят. Така дрехи в пералня никога не оставям. Пускам с отложен старт, когато знам, че ще мога да простирам.

# 4
  • София
Не вярвам, че за първи път чуваш, че препаратите срещу мухъл съдържат концентрирана белина.
Добре е да пуснеш препарат (за почистване на перални, а не за мухъл или нещо друго) в пералнята. Следвай указанията на опаковката. Има опасност пералнята вече да е заразена с мухъл и гумените части да се съсипят.
Никога не се оставят мокри дрехи в пералня!

# 5
Измиите си добре пералнята, включително вътре гуменото уплътнение по целият барабан. Никога не се оставят дрехи да стоят мокри в пералнята. Съсипаните тениски просто са избелени с белината в препарата. Никак не може да ги възстановите.

# 6
Не вярвам, че за първи път чуваш, че препаратите срещу мухъл съдържат концентрирана белина.
Добре е да пуснеш препарат (за почистване на перални, а не за мухъл или нещо друго) в пералнята. Следвай указанията на опаковката. Има опасност пералнята вече да е заразена с мухъл и гумените части да се съсипят.

Ами не, но не бях направила връзката, мислех, че са петна, а не избеляло, понеже са лилави 😅

# 7
  • София
И накисване с вениш би махнало миризмите, но с препарат за мухъл си е малко екстремно, измийте пералнята и ползвайте отложен старт, много полезна опция !

# 8
Избършете с нещо гумата на пералнята . Може с капсули за съдомиялна  или може да има и такива специални , които се слагат. Пускаш пералнята за по кратко и изчиства всичко . За тия тениски купи черна боя за дрехи и ги натопи в гореща вода за няколко минути ако ли не ги хвърляй .

# 9
Избършете с нещо гумата на пералнята . Може с капсули за съдомиялна  или може да има и такива специални , които се слагат. Пускаш пералнята за по кратко и изчиства всичко . За тия тениски купи черна боя за дрехи и ги натопи в гореща вода за няколко минути ако ли не ги хвърляй .

Тениските имат щампи, това с боята ще стане ли?

# 10

Възможно е да се съсипят от горещата вода . Ако имате някоя стара тениска пробвайте първо с нея ако ли не можете да погледнете в интернет как с различни цветове правят тениски и ги връзват с ластички за коса и после става много готино и цветно . Това е решението за което се сетих , иначе може да се съсипят щампите , а и е по лесно .

# 11
Няма опасност пералнята да е заразена с мухъл, тъй като условията не са налице. Може да има мирис на мухъл, ако в цетката има "хванати" някакви остатъци от пране и не се почистят. Начина да се обеззарази и прочисти от аромати пералнята, освен с препарати за почистване на пералнята са и, да пуснете бяло пране и към перилния препарат добавите и ароматизирана белина - хем има ефекта на обеззаразяване, хем ще ви избели прането.

# 12
Дрехите просто са миришели на застояло, защото са постояли малко. Нама как да мухлясат толкова бързо. Спокойно е можело да ги пуснете да се изперат втори път. Как ще пръскате дрехи с препарат за мухъл, това е безумно и няма вариант да ги оправите. Отделно, че трябва добре да ги изперете отново, че не е много ок да носите дрехи пропити с препарат.
За почистване на пералня има препарати, които профилактично на месец-два да ползвате. На опаковката има указания как, намират се във всеки един магазин с перилни препарати. За да не се вмивисва пералнята е достатъчно вратата да стои леко открехната, когато не се ползва. Ако пералнята е вградена и няма този вариант, тогава често почистване с препарат за целта, в никакъв случай за мухъл и подобни!

# 13

Възможно е да се съсипят от горещата вода . Ако имате някоя стара тениска пробвайте първо с нея ако ли не можете да погледнете в интернет как с различни цветове правят тениски и ги връзват с ластички за коса и после става много готино и цветно . Това е решението за което се сетих , иначе може да се съсипят щампите , а и е по лесно .

Мерси, може би ще опитам.

Иначе, аз съм наясно, че нямам мухъл в пералнята, питах за дрехите и какво може да се направи за тях.

# 14
Нищо не може да се направи за дрехите. Напръсканите с петна са заминали. Всички дрехи, които стават трябва за се изперат пак.

Общи условия

Активация на акаунт