Колко от мамините синчета са се променили?

• 8 148
  • 187
  •   1
Отговори
# 120
Няма лошо да се тропа с крак. Стига отсреща да не ти тегли една и да те прати у лево. Даже и да си намери нова, че и семейство да създаде с нея.
В крайна сметка трябва да се събират хора с подобни виждания. Ако за нея ходенето на село е нещо ужасно, а неистово я влекат магазините в МОЛа, а той обича градина и животни, просто не се събират двамата и това е.
За мен свекървата не е някаква зла вещица, с която не трябва дори да се говори. Така, както тъщата трябва да се наглежда и да ѝ се помага при нужда, така и свекървата.
Вярно е и, че не трябва да се прекалява, т.е. да се постигне някакъв баланс: тъща, свекърва, младите сами, но това не е невъзможно.

# 121
Разбира се, че е възможно. Даже и да живееш с тях. Просто младите, като създадат семейство, трябва да са с ясната нагласа, че те градят и правилата и всичко в това семейство.
Когато някоя от бабите има нужда от помощ, винаги се помага, но да ми определят как и какво ще е ,в моето семейство.....няма как

# 122
  • СИ
Дай по-подробно за кое точно хвърчим. Ама реално, а не изкривено през емоциите на комплексирания малък човек от село.

Подхвърчаш, да... Толкова ли е трудно да схванете с авторката, че като сте се преместили в града и искате да скъсате с родното село, то за други това е начин на живот и разбиране и не искат да си късат със селото. И си живеете с убеждението, че сте прави. Прави сте, ама за себе си. Другата ти грешка е, че живеш с убеждението, че хората от село са с комплекси за нещо си. Познавам достатъчно селяни с доста добро финансово положение, които не се интересуват от МОЛ-ове. Ако около тебе е имало хора с комплекси, недей да си мислиш, че навсякъде другаде е така. И изобщо тук момите всичко си обясняват с комплексите на хората от село. Тя и авторката си е мислела, че ще превъзпита комплексаря от село, ама е гризнала дървото. И сега не може да го преживее.           Smile

# 123
  • в сърцата на децата <3
Да обобщим - който има достатъчно кинти ходи да харчи У мола, който не ходи там - е комплексиран селянин без пари.

Опитвам да се сетя някои от най-богатите хора, които познавам, кога последно са ходили в мол...

# 124
Дай по-подробно за кое точно хвърчим. Ама реално, а не изкривено през емоциите на комплексирания малък човек от село.

Подхвърчаш, да... Толкова ли е трудно да схванете с авторката, че като сте се преместили в града и искате да скъсате с родното село, то за други това е начин на живот и разбиране и не искат да си късат със селото. И си живеете с убеждението, че сте прави. Прави сте, ама за себе си. Другата ти грешка е, че живеш с убеждението, че хората от село са с комплекси за нещо си. Познавам достатъчно селяни с доста добро финансово положение, които не се интересуват от МОЛ-ове. Ако около тебе е имало хора с комплекси, недей да си мислиш, че навсякъде другаде е така. И изобщо тук момите всичко си обясняват с комплексите на хората от село. Тя и авторката си е мислела, че ще превъзпита комплексаря от село, ама е гризнала дървото. И сега не може да го преживее.           Smile
Кое точно от да не вкарваш комплексите си не разбра?
Аз съм от града. От село се вижда кой е - с всички прилежащи поведенчески и ментални проблеми.

# 125
Както са казали, можеш да извадиш човека от селото, но селото от него - никога. Даже и да стои нон стоп в мола

# 126
  • СИ

Аз съм от града. От село се вижда кой е - с всички прилежащи поведенчески и ментални проблеми.

Да бе, да...! Като не ти изнася нещо, другите са комплексари от село...            Satisfied

Всъщност... Много почнахме да се отдалечаваме от темата. Тоест не обсъждаме Мунчо, свекървата и градината на село.           Smile

# 127

Подхвърчаш, да... Толкова ли е трудно да схванете с авторката, че като сте се преместили в града и искате да скъсате с родното село, то за други това е начин на живот и разбиране и не искат да си късат със селото. И си живеете с убеждението, че сте прави. Прави сте, ама за себе си. Другата ти грешка е, че живеш с убеждението, че хората от село са с комплекси за нещо си. Познавам достатъчно селяни с доста добро финансово положение, които не се интересуват от МОЛ-ове. Ако около тебе е имало хора с комплекси, недей да си мислиш, че навсякъде другаде е така. И изобщо тук момите всичко си обясняват с комплексите на хората от село. Тя и авторката си е мислела, че ще превъзпита комплексаря от село, ама е гризнала дървото. И сега не може да го преживее.           Smile
Аз съм от града, и всъщност ми харесва да прекарвам време в село, когато ме поканят, но да отида доброволно там. И не става въпрос да скъсат изобщо със селото, но да се поставят здравословни граници. Никой не може да ме убеди, че е нормално да замина със мъжа си на почивка и свекървата да му се обажда, и да му крещи по телефона, защо е отишъл на почивка, а не на село.

# 128
нали затова си го напуснала, за да не се занимаваш с майка му и него...
защо ги дъвчеш още и си се вкопчила да ги изкараш ненормални..то и твоето не е много нормално само едно и също от миналото да мислиш..

# 129
Да бе, да...! Като не ти изнася нещо, другите са комплексари от село...            Satisfied
По-скоро на теб като не ти изнася, че поведението ти е неадекватно, другите хвърчат из облаците.

Ще го кажа така - ако някой, независимо м/ж, иска да си запази живота , то не прави опити да го сменя. В опитите за негово съжаление влиза излизането от селото, ученето на висше или средно (понякога и основно) в друго населемо място, загаджването (и бракуването) с другоселец. Не става да излезе някой от Дралфа да учи в Търново, да си хване гадже с имоти около съда в града и внезапно да се учуди след половин година, че момата не примира всеки уикенд да работи няколко декара двор в Дралфа. Логично е, че щом този някой не е останал в Дралфа, значи дворната работа не му е присърце. Как толкова често се оказва обратното е мистерия. Още по-голяма мистерия е как пък все мъжете си мислят, че жена от малко населено място е отишла в по-голямо и уредено населено място, за да срещне мъж от друго малко населено място и да му пристане в детската стая у майкини. Тая жена, ако искаше спокойствие, зеленина и двор, щеше да си седи при своята майка.
Иначе нищо против селото,  хората в него и в частност мъжете. Ама някак...има твърде ясна едностранчива тенденция.

# 130
  • СИ
Аз съм от града, и всъщност ми харесва да прекарвам време в село, когато ме поканят, но да отида доброволно там. И не става въпрос да скъсат изобщо със селото, но да се поставят здравословни граници. Никой не може да ме убеди, че е нормално да замина със мъжа си на почивка и свекървата да му се обажда, и да му крещи по телефона, защо е отишъл на почивка, а не на село.

Да де... Нали това го уточнихме? Не е нормално. Нито е нормално да гледа телевизия с майка си вместо да се натаковате едно хубаво като младо семейство. Но в крайна сметка, кой е трябвало да си отваря очите вместо тебе?
Не схванах защо продължаваш да го мислиш? Завиждаш му, че си е намерил друга и вече има дете, а пък ти си сама? Влязла си в погрешен коловоз. Ако си малко по-хубавичка и не си много злобна ще си намериш друг. Имаш още няколко години.

# 131
Да бе, да...! Като не ти изнася нещо, другите са комплексари от село...            Satisfied
По-скоро на теб като не ти изнася, че поведението ти е неадекватно, другите хвърчат из облаците.

Ще го кажа така - ако някой, независимо м/ж, иска да си запази живота , то не прави опити да го сменя. В опитите за негово съжаление влиза излизането от селото, ученето на висше или средно (понякога и основно) в друго населемо място, загаджването (и бракуването) с другоселец. Не става да излезе някой от Дралфа да учи в Търново, да си хване гадже с имоти около съда в града и внезапно да се учуди след половин година, че момата не примира всеки уикенд да работи няколко декара двор в Дралфа. Логично е, че щом този някой не е останал в Дралфа, значи дворната работа не му е присърце. Как толкова често се оказва обратното е мистерия. Още по-голяма мистерия е как пък все мъжете си мислят, че жена от малко населено място е отишла в по-голямо и уредено населено място, за да срещне мъж от друго малко населено място и да му пристане в детската стая у майкини. Тая жена, ако искаше спокойствие, зеленина и двор, щеше да си седи при своята майка.
Иначе нищо против селото,  хората в него и в частност мъжете. Ама някак...има твърде ясна едностранчива тенденция.

Само дето тези млади не се женят на първа среща и , когато на момата не ѝ изнася, просто си търси някой друг.

# 132
  • СИ
...
Иначе нищо против селото,  хората в него и в частност мъжете. Ама някак...има твърде ясна едностранчива тенденция.

Конструкцията ти е логически правилна, но на практика не е точно така, защото има един малък проблем. Ергените които са добра партия, тоест образовани, имотни и от града са ограничен брой. И няма за всички моми от Дралфа, Попово или Айтос. Напълно разбирам, че всяка която е отишла в по-голям град да учи иска да си намери такъв, който няма да я мъкне на село в детската стая. Ама не на всички им се получава. И не им се получава, защото освен да искат, трябва да има и какво да предложат. А то в много случаи няма. И затова в София и по-големите градове има доста моми търсещи добрата партия и брак, защото часовника тиктакал. Тия дни имаше такава тема.
За протокола: Ти в кой отбор си? Ако се не лъжа в този на търсещите или бъркам?

# 133
...

Конструкцията ти е логически правилна, но на практика не е точно така, защото има един малък проблем. Ергените които са добра партия, тоест образовани, имотни и от града са ограничен брой. И няма за всички моми от Дралфа, Попово или Айтос. Напълно разбирам, че всяка която е отишла в по-голям град да учи иска да си намери такъв, който няма да я мъкне на село в детската стая. Ама не на всички им се получава. И не им се получава, защото освен да искат, трябва да има и какво да предложат. А то в много случаи няма. И затова в София и по-големите градове има доста моми търсещи добрата партия и брак, защото часовника тиктакал. Тия дни имаше такава тема.
За протокола: Ти в кой отбор си? Ако се не лъжа в този на търсещите или бъркам?
И тук идва пак моята тема, защото всяка трета тема вече във форума е за мъж мамино синче, и именно, защото няма толкова ергени в града си говорим дали е възможна промяна. Както агресивните мъже, който пребиват жените си, никога не се променят, си говорим дали тези мъже ще могат да се променят. Много се отдалечихме от темата.

# 134
Агресията е нещо съвсем различно от ходенето на село, което пък аз не причислявам към определението "мамино синче". Докато агресията е нещо страшно, обикновено се прикрива и вреди на другия, то второто си е напълно приемливо и начин на живот.
Тези мъже няма нужда да се променят, заради нечие чуждо желание. Просто си търси някой с твоя мироглед и нещата ще ти се наредят. Не знам защо продължаваме да нищим едно и също толкова страници вече?!?

Общи условия

Активация на акаунт