На почивка в Поморие 2023 и 2024 г.

• 78 993
  • 990
  •   1
Отговори
# 390
Преди двадесет и нещо години минахме на път за вкъщи през Поморие и ходихме до Музея на солта. Бяхме само тримата с детето единствени посетители в този момент, въпреки това уредника ни изнесе изключително интересна беседа, сякаш сме цяла група. Много ни хареса и сега съм си обещала отново да го посетим. От там си купихме едни сини чинийки със сол, обвити в стреч-фолио отгоре. Simple Smile

# 391
И как ще сметнем площите на целият плаж?
Защото едва ли всяко плажче е с отделен концесионер....
На плажа със скалите в морето...той е 90% свободна зона, има само в края едни сламени чадъри, и това е. Спасител на него няма, има един за два съседни плажа...поста му е на скалите между тях. Пред Роуз Гардън също има голяма свободна зона..поне миналата година.

Аз не знам как се смятат..общо за всички източни плажове, или отделно.

Сега, първите 3 стигащи до софарма за тесни, да..може жената за тях да говори...нека опита пред Гранд хотела, или на плажа със скалите преди него....

Тета, никой не те кара да мериш с ролетката, за да подадеш сигнал, щом с просто око си го констатирала... Институциите са длъжни да проверят от там нататък. Проблемът с тях, е че не правят регулярен контрол (вижте само категоризацията на хотели и пр.), а чакат сигнали.....еми да им подадем сигнали, пък да се размърдат и да си свършат работата!

Ето част от задълженията на концесионерите:
2.2. ползване на не по-малко от 50 на сто от активната плажна площ за свободно
разполагане на плажни принадлежности от страна на посетителите;
2.3. зоната на активната плажна площ за свободно разполагане на плажни
принадлежности от страна на посетителите да е равностойна като достъп до морето със
зоните с разположени от концесионера плажни принадлежности, които той предоставя
възмездно на посетителите на морския плаж;
(тази точка я има, защото преди години имаше случаи, в които свободната зона бе зад редовете с платени чадъри, ако си спомняте....)
Не цитирам другите им задължения за спасители, почистване и т.н..

# 392
Това абсолютно не се спазва, поне за 50те%.

# 393
  • offshore & overseas
MTV, много благодаря за информацията. Аз бих подала сигнал с най-голямо удоволствие. Smiling Imp Преди ти да се включиш, дори не ми беше хрумвало, че мога да го направя. Супер!

# 394
Аз питах по-назад в темата, но ще се възползвам отново да попитам. Може ли от някъде да се купи по-голямо количество поморийска сол? Човекът, който се интересува, иска да я ползва за зимнина. Отговориха ми, че мога да се сдобия с шепичка от Музея на солта Simple Smile

Нямам никаква идея. Ние за зимнина си ползваме от магазина,морска сол ,но на определена марка. Примерно,на Крина солта не соли изобщо и нищо не се получава

# 395
Аз съм от Поморие,новата част-южен плаж. Ако някой има въпроси и мога да помогна,питайте. Приятно лято на всички.

С кой автобус от общината мога да стигна до южния плаж в новата част?
Гледах на спирката разписанието, но не го разбрах...и на коя спирка там трябва да сляза?
Благодаря предварително....

Днес червен флаг отново на източния и централен.

# 396
Аз съм от Поморие,новата част-южен плаж. Ако някой има въпроси и мога да помогна,питайте. Приятно лято на всички.

Има 2 варианта-
Или хващате градския, отпред има голяма 1ца. Той обикаля и през квартала.
Или хващате автобусът за Бургас,който спира до едни закускизсрещу хотел Феста . Той не обикаля квартала,директно отива в новия град,ма въпросната спирка преди Бургас.

С кой автобус от общината мога да стигна до южния плаж в новата част?
Гледах на спирката разписанието, но не го разбрах...и на коя спирка там трябва да сляза?
Благодаря предварително....

Днес червен флаг отново на източния и централен.

# 397
От Поморие едва ли ще си купите сол, но от бургаските солници можете.На чувалчета и е малко неудобно, но винаги има през деня човек.Само за цената нямам спомен, че последно миналата есен взимахме.

# 398
Кали, благодарско!!

Днес към 17ч за къпане беше пИрфектно...кеф голям. Топла вода, чай... вятърът поутихнал, вълни за скачане....абе изкефих се на квадрат...
Суперско беше...

На южния как е..някой да докладва ?

Чудим се дали сутринта да не идем до Несебър пак... ще го мислим...

# 399
  • София
Зелен флаг в новия град на плажа.

# 400
Дължа извинения на дамата която писа за свободната зона.
На плаж Макао, този пред Софарма, чадърите са до дюната. Миналата година там имаше място за 2 реда свободни наши, чадъри.
Сега дали защото отпред плажът е "изяден" от водата, дали за друго, но техните чадъри  платините, са по целият плаж.
Та за там да, и аз бих пуснала жалба.

Днес времето е бонбон. Няма го вятъра по плажа. Ходих сутринта...  тихо е, пече слънце, изглежда като нормален вече ден за спокоен плаж Simple Smile

ПС..жълт флаг пред гранда. Свободна зона....обширна е тук.
Грабвайте чадърите и идвайте..перфекзия е днес. Знамето на общината е увиснало...грам вЕтър няма.
А чадъра ми за пръв път не лети Joy
Жега, топло, без вятър е на плажа....

Последна редакция: нд, 20 авг 2023, 11:09 от teta75

# 401
Здравейте, дами.
От къде може да се купи печена риба за вкъщи?

# 402
От Киселяка /прякор му е/. Доста съфорумки го препоръчват, аз все още не съм пробвала. Намира се на ул. Нео Анхиало, до общината, срещу платения паркинг. В по-горен мой пост съм снимала как изглежда павилиончето му.
Пп

Последна редакция: нд, 20 авг 2023, 11:27 от tetka_the_best

# 403
Как е днес на източния плаж ?

# 404
До обед беше чудесно....ганча.
Не четеш ли темата...

Общи условия

Активация на акаунт