На почивка в Поморие 2023 и 2024 г.

• 78 275
  • 990
  •   1
Отговори
# 945
  • София
В стария, до Яворовите скали.

# 946
  • Sofia
Има денонощна аптека, точно една пряка (на един ъгъл) преди  "Феста Резорт", която към 10.30 ч. се работеше,
защото всъщности си е точно денонощна аптека.

# 947
  • София
Може да се предвижвате с автобуса до Стария град,1.50 е билетът,до 12ч.вечерта е опция,на 30 минути са,като от крайните точки тръгва на точен час или в и 30.Ние взимаме разстоянието по алеята до морето за около 25 мин.почти ежедневно,но детето е голямо.Ще си изкарате много хубаво,не го мислете времето,все пак не можем всичко да планираме.В Новия град до манастира има паркче,градинка,в която детето може да играе,до плажа в близост на хотела Ви също има детска площадка(пред затворения огромен хотел-замък).

# 948
Благодаря ви за всички отговори, момичета! Ще споделя нашите отзиви, както за Стария град, така и за Новия град! Усмихнат ден на всички! ♥️

# 949
Как 25 минути:) мн сте бързи

# 950
Не може за 25 мин.
Нали го коментирахме..ти ли ги беше засичала, нечий син беше Simple Smile
Ние със синко също ги засичахме..бая път си е, част от него го тичахме на връщане, че бързахме...но не се минава хич бързо....

# 951
  • offshore & overseas
Освен да са били с велосипеди... В такъв случай може даже и по-бързо, предполагам Nerd

# 952
  • София
От лодката и сърцето на алеята до края,където забива в пристанището на Новия град-25 Мин.

# 953
25 минути ама с какво- с крака ли? С какво темпо? Аз няма да съм в състояние да го измина, освен ако не тръгнем с идеята да вървим бързо.
3-4 км се оказа че е е едната посока. Значи, ако се движиш с 5 км в час, към 45 минути. Или ако много бързаш

# 954
  • В Балкана
furera_05, ние сме с дете и никога не запазваме в Стария град. Точно заради всички атракции и възможности да похарчиш пари за още една почивка. Rolling Eyes Smile
В новия град има всичко, което може да ти потрябва.
Зад Феста имаше малък кът с пързалка и люлки. Излиза се директо от врата в близост до ресторанта. Предполагам, че все още стои
В началото на алеята и на не повече от 3 мин. от Феста, има по-голяма площадка.

Момичета, мен също ме притеснява времето. Ще ходим тази седмица и го дават в повечето дни да вали. Disappointed
Къде може да отидем с дете на 4,5 г.!?
Ходили сме в гробницата. Не сме били в Музея на солта. Ако е закрит и е подходящ за дъждово време, ще го посетим.
Други места наблизо, които може да препоръчате?

# 955
Здравейте! Акустирахме. Настанихме бабата и детето - ами перфектно е-слънце, спокойствие, чист и тих плаж, без водорасли, без вятър и вълни, хотел Феста е идеален - чист басейн, достатъчно храна (бабата и детето не са претенциозни), апартаментът е чист, достатъчно голям, има гледка към морето, тихичко е, има хора, но не се усеща. На рецепцията ни посрещнаха топло, настаниха ни бързо, след изчакване от 20 мин, защото пристигнахме в 13.30 ч. и не бяха готови. Банята е малка по моите представи, но чиста и достатъчна, все пак няма да се танцува там.(около 4 квадрата 😁). Набързо набелязах детски площадки, магазинчета, аптека и манастира св. Георги и читалище "Светлина".
Потеглихме с такси в Новия град - 20 лв. и мн бързо. Там сме настанени с таткото в къща за гости "ФОТИ". Идеално е за нас-двойна стая, мъничка, но достатъчна, с климатик, малка баня и тераса, но съм мн щастлива, защото е тихичко и спокойно. Като на село. Обичам селото!-връща ме към детските ми прекрасни спомени, които още ме топлят, към спомена за тихите вечери в Поморие, когато идвах с мама, тати и брат ми и се радвахме на споделеното време, на морето и дългата крайбрежна алея. Отплеснах се! 🤣
Къщата за гости е точно до Общината, с ограничен достъп е, чудесна цена, на 3 мин пеша от плажа, наблизо има рибка за вкъщи, хлебарница, прословутата сладкарница, в която утре мъжът ми ще ме почерпи "пастичка" 😂, хранителен магазин и магазин с готвени ястия за вкъщи. Плажът - не ни харесва-тясно, макар и с не много хора, шезлонгите са на отстояние един от друг на 1 метър. Цените на шезлонги са-всичко по 7 лв. 😁. Дойдохме в 15.00 ии не сме плащали. Има бар, но не сме го посетили. Вятърът е майко мила! Червен флаг е, довечера ще съм с обострен синузит. Водата е придошла доста към брега и е изхвърлила водорасли, но не твърде много. Вълните са чудесни, но само за снимки. 🤣 Дано утихне вятърът, защото за два часа ми обрули мозъка.
Но пък на плажа хапнахме страхотни палачинки.
Това са впечатленията ни на първо време!

# 956
Дааа, и ние днес се довлякохме. На централния плаж сме, червен флаг и кофти 🌊🌊🌊. Даже обмисляме с децата утре да хванем рейса и да идем в новия град. За тази цел - питай вашите утре какво е морето? Тук - не стават за ползване. Половин кило пясък ми се навря в едно тайно място, за 5 минути:-)))

# 957

Знаете ли контакт на таксиметрова компания, която не сваля кожи за превоз от Новия град до Стария град?
Има ли наблизо до Феста резорт аптека, която не работи до 18.00 ч.?
Ще бъда благодарна на всеки отговор! Весела и слънчева почивка на всички!

От гугъл съм търсила таксита - не помня на кой тел. от излезлите звънях за инфо относно цена от Сънсет до края (паркинга) на косата  - казаха ми 6-6,50лв (за сравнение, от спирката на центъра до Поморие бийч ризорт (това е малко след Сънсет) ми взимаха по 10лв! - това от стоящите там "копърки").

Аптека, денонощна има на кръстовището с/у Штедрия- княз Борис и П.Волов;

# 958
Дааа, и ние днес се довлякохме. На централния плаж сме, червен флаг и кофти 🌊🌊🌊. Даже обмисляме с децата утре да хванем рейса и да идем в новия град. За тази цел - питай вашите утре какво е морето? Тук - не стават за ползване. Половин кило пясък ми се навря в едно тайно място, за 5 минути:-)))
Утре ще пиша как е положението там. Весела почивка и дано не ни вали дълго!

# 959
Здравейте!
Един въпрос- тъй като сме на почивка в Поморие с 3 деца, 11.13 и 15 годишни и днес времето не е много ок за плаж, бихте ли ми помогнали да открия начин да го оползотворим, за да не им е скучно!
Интересува ме, има ли някъде закрит солен басейн, изключае гранд хотел Поморие /65 лв. на човек е таксата, което ни е много над бюджета/ или какво друго бихте ми предложили?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт