Януарче в коремчето расте - мама все се тревожи дали е добре (Тема 2/ 2024г.)

• 41 388
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
Преди всеки преглед се притеснявам много... Предния път с нарушения кръвопоток към бебето, то страдаше. Няма да изпадам в подробности, не искам да стресирам никого. И за това само това мисля пораснало ли е, върви ли както трябва... Особено като вдигам кръвното на моменти. Не мога да го разбера. През деня е добре и следобед отива на 130/90. В някои дни не, в други да... Мен това с кръвното ме съсипва емоционално просто и изпадам в такива дупки на настроението... Човек колкото и да опита да е спокоен, веднъж като се е опарил от огъня вече е по внимателен около него.

И аз от време на време получавам такива крампи ниско долу. Не пия но шпа или някое подобно. Взимам само магнезии в момента като допълнение към всичко, но АГ каза, че ми е ниско плацентата в момента и предполагам, че на това се дължи.

Днес съм на фетална и бхс. Чакам си и пренаталния тест Вижън, дано днес излезне дадох кръв миналия понеделник.

Аз да ви питам с половият живот как са нещата?

# 226
Преди всеки преглед се притеснявам много... Предния път с нарушения кръвопоток към бебето, то страдаше. Няма да изпадам в подробности, не искам да стресирам никого. И за това само това мисля пораснало ли е, върви ли както трябва... Особено като вдигам кръвното на моменти. Не мога да го разбера. През деня е добре и следобед отива на 130/90. В някои дни не, в други да... Мен това с кръвното ме съсипва емоционално просто и изпадам в такива дупки на настроението... Човек колкото и да опита да е спокоен, веднъж като се е опарил от огъня вече е по внимателен около него.

И аз от време на време получавам такива крампи ниско долу. Не пия но шпа или някое подобно. Взимам само магнезии в момента като допълнение към всичко, но АГ каза, че ми е ниско плацентата в момента и предполагам, че на това се дължи.

Днес съм на фетална и бхс. Чакам си и пренаталния тест Вижън, дано днес излезне дадох кръв миналия понеделник.

Къде ходиш на фетална?
И мен ме е страх от този кръвпоток
Чудя се къде да ходя на лекар да ги гледат всеки път тези неща, не да чакам финалните само.
Дали мога да ходя при фетален специалист да обикновен преглед 😁 или.нон стоп да ходя на фетални морфологии

# 227

Аз дадох във вторник и аз се надявам днес да звъннат. Успех с прегледите днес, ще стискам палци и ще чакам да се похвалиш с хубави новини
Половият живот съвсем ми изчезна. Мъжът ме пази като че съм стъклена.

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 12:22 от Bobby_g

# 228
Когато е ниско плацентата май е добре въздържанието. Simple Smile

# 229
Успех днес на феталната морфология . Да кажеш как е минало , сз съм утре и едвсм издържам вече , супер нетърпелива съм . А за сексуалния живот мен ме е страх и мъжа ми също , но аз сънувам , че правим любов доста често ,явно хормонално така ми въздейства .

Sineochka , къде прави теста , аз мисля след феталнта да направя пренатест в Афродита ли и кой пакет   ?

# 230
Много, много съжалявам за момичетата, които са загубили бебетата си, това е ужасно, дано никога не ви се случва повече такъв кошмар! Пожелавам ви да намерите утеха в близки, приятели и тук, да ви дадат зелена светлина бързо за нови опити и всичко да е наред до финал!

Аз почти цялата седмица я изкарах като мекотело, едва работих и върших из вкъщи каквото и да е. Почти през цялата седмица бях и с повръщане. Обвинявах се в началото, обаче такъв е периодът, правя каквото мога.. Явно тялото ми сигнализира, че имам нужда от почивка. Още малко и очаквам този невероятен прилив на енергия, за който говорят в 4-тия месец. А и пуснах малко отпуск и след това директно съм в болнични.

Относно половия живот, АГ позволи, не е казвал, че плацентата е ниско, предна е. Но дори и да е ниско, има доста място и е защитена от слоеве преди това, не си представям как би станало нещо. Бебето е разположено в матката, мъжът по-нагоре от влагалището е невъзможно да стигне. Но щом доктор казва и ако бременността е рискова..

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 08:34 от upincloudnine

# 231
Ох и аз все го мисля този кръвоток. Вас в коя седмица почнаха да ви го гледат? Защото като питах на прегледа в 7ма седмица, аг ми каза, че било рано. Утре ще ходя, вече ще съм в 9+3 и пак ще я питам.

За половия живот, ние се пазим още, макар че нямам забрана, но не знам притеснено ми е. Аз слагам и утрогестан и съвсем ми е некомфортно. Нямам търпение да го спирам.

# 232
От 8 г.с. на всеки преглед ми гледат кръвотока в матката и този на бебето.

# 233
Здравейте момичета, надявам се, че се чувствате добре днес🌞

И аз чакам да дойде сряда ще правим Пренатест и преглед имам тогава, та чакам с нетърпение и се надявам всичко да е наред, че чак в сънищата ми влиза.
Предната вечер сънувах, че резултатите не са много добри и се притесних, а полът излезе момиче в съня та ще видим.
Снощи пък сънувах, че съм родила секцио, белегът беше много малък и веднага станах нямах никакви болежки (дано и в реалността така да се чувстваме всички след раждането). А също и понеже сме коментирали имена питах таткото в съня ми кое име е казал да запишат 😁 и пак в съзнанието в съня ми се появиха женски имена.
Май май момиче ще е , а пък за момче го усещах, но ще видим колко ми е силна интуицията😁 Не, че има значение само се моля да е живо и здраво и да избутаме до финала🤗
Вие как сте със сънищата имате ли такива свързани с раждането или с пола или е при мен само😁

# 234
От 8 г.с. на всеки преглед ми гледат кръвотока в матката и този на бебето.

Къде това, кой?
Хвалете ги като има такива съвестни лекари, да се знае
Нон стоп се чудя къде още да ида

# 235
tiny_lili, аз съм споменавала - още от подготвянето на бременността,съм при д-р Сигридов, в София, но има много смесени мнения за него и не смея да го хваля толкова. Странен е като човек, като лекар е голям специалист и мен това ме интересува. Другият, при когото се следя, понеже първият ме иска за сега само в определени седмици, които са рискови, е д-р Борислав Иванов, в гр. Пловдив.

# 236
  • Бургас

За кръвотока могат и на всеки преглед да го гледат, щом предварително знаят, че има проблем. С предната бременност бях с намален кръвоток на утеринните артерии и ме следяха много изкъсо, дори искаха да хо вадят бебето в 6-7мес, точно заради кръвотока. Бях в прееклампсно състояние с кръвно (на терапия) и отоци. В крайна сметка преносих и всичко беше наред.

Сега също съм с намален кръвоток и от самото начало ме следят внимателно. Лошото е, че развих и гестационен диабет и вече 2ра седмица съм на инсулин, още не можем да регулираме дозата добре.

А за секса на нас ни е забранен заради ниската плацента, която покрива частично цервикалния канал. На мен и оргазмите са ми забранени Sad

# 237
Доктор Ковачев / също беше при Сигридов/ ми гледа кръвотока още от първия преглед при него, ако не се лъжа 7гс.

# 238
Здравейте ,момичета! Моите резултати излезнаха Еозинофилни левкоцити са ми малко високи,но лаборантката каза че при почти всяка бременна са така и ме поуспокои . Другото което забелязах е “Девиация на тромбоцитно разпределение PDW “ моят резултат е 12,5ft а реферансите са 15.5-30.5 това голяма разлика ли е според вас

# 239
Еозинофилите говорят за алергия . Според мен въобще не при всяка бременна са повишени... Имаш ли някаква алергия към нещо?

Общи условия

Активация на акаунт