Януарче в коремчето расте - мама все се тревожи дали е добре (Тема 2/ 2024г.)

• 41 121
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
MamaKika на мен АГ ми разреши да ползвам таблетки sniztop. Честно казано нямаха май някакъв кой знае какъв ефект. Вътре са с природни съставки, няма да навредят, ако не помогнат. При мен просто премина сезона на цъфтеж на тополите и затихна работата, макар че все още всяка сутрин кихам здравата, но поне ги няма тези пристъпи като в началото, чак не можех да дишам и очите ми се затваряха… дано и при вас се нормализират нещата 🤞🏻

# 586
MamaKika на мен АГ ми разреши да ползвам таблетки sniztop. Честно казано нямаха май някакъв кой знае какъв ефект. Вътре са с природни съставки, няма да навредят, ако не помогнат. При мен просто премина сезона на цъфтеж на тополите и затихна работата, макар че все още всяка сутрин кихам здравата, но поне ги няма тези пристъпи като в началото, чак не можех да дишам и очите ми се затваряха… дано и при вас се нормализират нещата 🤞🏻
При мен е целогодишно това. Като приемам лекарства затихват нещата, но след време привиква сигурно организма и спират да действат. Снизтоп са изписвали на детето ми, без никакъв ефект и при него. Мислех си за виетнамско чудо, от време на време се мажех с него и отпушва за малко носа, но сега не знам дали е удачно да се ползва.

# 587
Здравейте и от мен, не съм писала скоро, но пък вие сте наваксали😱
Аз имам час за 19.07, но мисля че няма да издържа и още в петък ще отида при един колега, за да се опитаме да видим пола. Днес съм 14г.с+ 6 дни и още не го знаем, като гледам на повечето от вас термините са по-напред месец януари. Моя е 04.01 като има голям шанс да е декемврийче, но не следя другата група, защото видях, че имат толкова изписани страници вече 🙈 и  няма да мога да ги следя. Да се похваля и аз от август месец ще изляза в болничен, защото в Пловдив е ужасно от към температури и ходенето по обяд на работа е ……, а и реших, че сега е времето да си почивам. Смятам другата седмица след прегледа при АГ да пусна и аз витамини, защото освен фолиева киселина нищо друго не пия. Ходихте ли вече на море? Ние в събота  отиваме в Гърция и нямам търпение да усетя вече лятото.

# 588
Момичета тези , който правихте вижън , кога ви излезнаха резултатите Simple Smile ❤нямам търпение

# 589
  • София
Аз съм почти на 41  Simple Smile Второ дете, имам един много ранен спонтанен и дете на 12 години Simple Smile

# 590
Здравейте, момичета! Любопитно ми е има ли сред вас около моята възраст, аз съм на 39г. Та, ако има някоя друга окъсняла мама:), ще ми е драго да сподели.
Аз съм на 36. Момичета как се справяте с перисталтиката, нито сиропи нито свещички, нито киви и повече плодове помагат при мен, всеки ден много трудно. И от няколко дни съм с едно ужасно главоболие направо не се издържа. Минах фетална за сега съм с момченце. БХС правих в Терапията за майчетата от Варна да кажа, че изследването е безплатно.
С доказано добър ефект са две неща - първо, за закуска 300 гр. кисело мляко с 50 гр. овесени ядки (фини) и колкото и каквито плодове искаш (боровинки, малини) и второ - сготви си леща (яхния). Веднага ще се реши проблемът.

# 591
Момичета,а какво мислите за пренаталните тестове в Синево...виждам,че са доста по евтини от другаде....някой пускал ли е техен например veragene който е 1100лв има всичко вътре
https://www.synevo.bg/veragene/
Или veracity които започват от 700 до 900 лв
https://www.synevo.bg/veracity/#%D0%9A%D0%9E%D0%9B%D0%9A%D0%9E-% … D-%D0%95-VERACITY
Почетох тук там коментари и повечето са положителни ,но ми е интересно някой пускал ли е

# 592
  • Бургас
Синеочка, и при мен риска за прееклампсия е много висок заради прееклампсията с предната бременност най-вече. Сега защото от рано вдигах кръвно, та от месец съм на терапия вече. Меря и кръвното по 3 пъти на ден и записвам. Дано да се размине този път.

Надежда, аз правих Veragene. Миналия месец беше на промоция -20% и излизаше дори по-евтин от другия. Иначе в Синево имат оферта, скоси направиш при тях изследванията за ЖК, които доктора назначава като започва да ти види бременност и ти дават карта за -20% отстъпка за 9месеца период. С нея пак ще ти излезе много евтино теста. Аз имам, но няма как да ползваш моята, поименни са.

# 593
Таничка Колко е при теб риска? Колко го вдигаш и каква терапия ти дадоха?
При мен от 9 г.с. се появи. Обаче, е толкова странно. Имам дни, в които нямам стойност 130/90 и в други, в които задължително вдигам след 17 часа на 130/90... Подчертавам, че и преди бременността си бях на този хал. Общо взето от предната бременност до сега нямам оправия с това кръвно.

# 594
Момичета, мисля да се пробвам да отида при тази д-р Светлана Здравкова. Коятo Yan препоръча и още едно момиче ходеше при нея, обаче не запомних коя.
Та въпроса ми е към тях, ама и към всички.
Аз трябва ли да отида първо на платен прием при тази лекарка и да я питам за следене на бременност
Или направо да си взема направление и да ходя да ме записват на жк?
Как мислите?
Просто ходих при веченепомняколко! лекаря и така да ми втръсна, искам да ида някой да ме запише на жк и да е читав най-накрая

# 595
Момичета тези , който правихте вижън , кога ви излезнаха резултатите Simple Smile ❤нямам търпение
Пуснах във вторник, обадиха се  следващия вторник преди обяд.

# 596
  • Бургас
Таничка Колко е при теб риска? Колко го вдигаш и каква терапия ти дадоха?
При мен от 9 г.с. се появи. Обаче, е толкова странно. Имам дни, в които нямам стойност 130/90 и в други, в които задължително вдигам след 17 часа на 130/90... Подчертавам, че и преди бременността си бях на този хал. Общо взето от предната бременност до сега нямам оправия с това кръвно.

Кръвното преди бременността ми беше 80/50 или 90/60. Сега го вдигах до 140/80 и с висок пулс също. На терапия съм с допегит 3*1 и сега го държа около 120/70 горе долу и по се ядва. По 3 пъти на ден мерене и следене и ако се стига до 140 включват терапия знам.

# 597
Моя е още по-висок риск. Аз също имам повишен пулс, което забелязвам, че е над 85 до 95-100 като измервам на апарата. Меря го 4 пъти дневно.

# 598
Tiny_lili, аз ходих с обикновено направление, ако си след 12гс е такова за следене.

# 599
  • Бургас
Моя е още по-висок риск. Аз също имам повишен пулс, което забелязвам, че е над 85 до 95-100 като измервам на апарата. Меря го 4 пъти дневно.
Моят пулс беше над 100 преди терапията. Сега е 80 и нещо - деветдесет. Може и да ти изпишат терапия направи си една консултация. Аз за прееклампсията съм на акард по 150мг всяка вечер.

Общи условия

Активация на акаунт