Януарче в коремчето расте - мама все се тревожи дали е добре (Тема 2/ 2024г.)

• 41 121
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
Момичетааа Flushed 3 дена нямах възможност да вляза във форума и не мога да ви насмогна с четенето! Много се радвам, че темата е толкова активна вече Heart

На мен ми се случи кофти промяна в часа за преглед, понеже докторът влезе в спешна операция, ми го отмениха. Дадоха ми за следващата сутрин, но съм от друг град, на 2 часа път в посока нямах възможност за следващия ден, останах без час.. няма за месец напред и ми стана супер кофти, не знам какво да правя. Последно съм била на преглед на 19-ти юни.. Надявам се да може да ме вмести, “голям късмет” имах… Frowning1

Иначе пусках изследвания и за тях получих коментар. Продължавам със същите витамини, без В12, защото ми е над горната граница. В 14 г.с. съм вече и повръщането спря, апетитът ми е като на вълк, ям през час. Astonished

# 556
  • София
Като казахме на щастливите баба и дядо Мм по своя инициатива им беше взел бонбони, като нещо към кафето. Т.е не почерпка, но пък да е нещо…
Момичета, лутам се с избор на АГ по каса. Иначе ще продължа да си се следя на частно. Замислих се, че ако не броя прегледите, колко биха стрували кръвните изследвания, които иначе са по каса. Чудя се струва ли си обикалянето. Тук беше спомената АГ, но ме отказа, че иска да се ходи на 2 седмици. Т.е с частното ходене в повече ще ми дойдат 3 прегледа месечно.

# 557
Ивченцето , аз бях писала за нея лично впечатление. Но тук една съфорумка ми препоръча друга АГ , която може и веднъж месечно да те взима, ако искаш пиши на Лс.

# 558
Моята най-добра приятелка с първата бременност секцио, момченце и никакви колики.Втората нормално раждане момиченце и мнооого колики до към 4м и двамата са били само на кърма без АМ....явно няма значение...Също тя използва тази раница за бебето доста дълго, каза че и е много удобна за вършене на работа и не само...
Да черпиш сега може би не е добре, но пък дали някой ще ти честити....не зависи от тебе и тоо до някъде е честа реплика, като кажеш че си бременна....та не знам...

# 559
Момичетааа Flushed 3 дена нямах възможност да вляза във форума и не мога да ви насмогна с четенето! Много се радвам, че темата е толкова активна вече Heart

На мен ми се случи кофти промяна в часа за преглед, понеже докторът влезе в спешна операция, ми го отмениха. Дадоха ми за следващата сутрин, но съм от друг град, на 2 часа път в посока нямах възможност за следващия ден, останах без час.. няма за месец напред и ми стана супер кофти, не знам какво да правя. Последно съм била на преглед на 19-ти юни.. Надявам се да може да ме вмести, “голям късмет” имах… Frowning1

Иначе пусках изследвания и за тях получих коментар. Продължавам със същите витамини, без В12, защото ми е над горната граница. В 14 г.с. съм вече и повръщането спря, апетитът ми е като на вълк, ям през час. Astonished

Не можеш ли да идеш при някой друг? Къде се следиш?

# 560
Ергономична раница може след 3-4м, и то регулируема,аз лично чак след 6-ти носих в нея, когато вече бебето може да седи горе-долу стабилно. От 2-ри никой консултант няма да ви каже, че е ок,без значение, че на инструкциите на самите носилки пише, че може. Обсъждали сме го това по бебеносещите групи много, затова така убедено го казвам. Аз ползвах еластичен, ринг слинг и тъкан. Има едни еластични, които може да се сторят на начинаещ по-лесни - caboo, и при тях може от новородено, доколкото помня, аз не съм тествала. Рингът е много бърз и удобен за малко бебе, ползвах за кратки разстояния,за по- дълги разходки увивах в тъкан, но на когото не му се занимава, може да му дойде много в началото, аз съм си фен, даже и таткото е носил доста. Раници имам 3 към момента, първата ми е Lenny lamb и ми беше супер удобна, после имам една по-лятна, която е без колан - Интегра, но не ми е точно тамън тя и спечелих на Дип една конверсия от слинг, дори не знам каква марка се води, но много красива тодлър. Да не ви казвам и че преди няколко месеца последно я ползвах, за да разведря и сваля температура на дъщеря ми на 5.5г, като беше супер клета и с грип /кожа до кожа може леко да се регулира темп/. Тя вярно е само 18кг, де. 😅

Последна редакция: вт, 11 юли 2023, 23:35 от Devya

# 561
Да ви кажа от моя опит. Риск винаги си има от край до край. Черпили или не, честитиливи или не...
Предния път чаках БХС и след това казахме на близките след няколко седмици и на приятелите. Този път много рано казахме на близките още от 5-7 седмица. Така си го усетих. Казала или не каквото има ще си става и няма как да му противодействаш...
За черпенето не си спомням особено. Най-важното е както си го усещате. Интуицията ви казва най-точно какво да направите.

# 562
  • Бургас
Надежда, само за Даун правят пренатест в Надежда, 600лв струва, но трябва да те насочи лекар натам, иначе отказват.

За слинговете, с малката падна голямо носене в слинг почти от новородено, защото не искаше да стои в количката. Слинга винаги беше в багажника отдолу и като се та мрънка го връзвах и я пъхах и бутах празната количка. Спасявал ме е многократно. Сега мисля да взема и ергораница, но ще разгледам някъде на място, че хич не съм ориентирана там за марки и модели.

# 563
бебето ми казаха че ще е момиченце...на ехографа всичко беше перфектно.
Идеално значи Simple Smile https://academic.oup.com/humrep/article/17/2/485/568986
Направи си един пренатален тест, за да се успокоиш. Това БХС само шашка всички, задава повече въпроси, отколкото отговори.

Но днес имах големо премеждие.. Чакахме с мъжа ми 15 мин на слънце преди Изипей, за да си платя фиша и най - накрая, когато дойде нашият ред, гадната лелка ми каза да чакам отвън, защото дойде инкасото. Помолих я учтиво да ме обслужи, тъй като съм бремнна, вече с подути крака и неиздържаща на жегата, а тя започна да ми крещи.. Толкова се ядосах, че се разтреперих, чак се и разплаках.. и от тогава досега са минали 5 часа, а аз още съм под напрежение и ме тресат нервите.. Пих чай от мента, защото сега нищо друго за успокоение не мога да взимам, тя исках да видя вие как се справяте с подобни ситуации..

Много кофти Sad разбирам те напълно, аз в такива ситуации съм супер лабилна, дори и преди да забременея, сега съвсем. Ограничила съм всичко на място, правя на макс нещата онлайн. Epay/easypay имат онлайн платформа, горе-долу добре работи. Безплатен електронен подпис имам от Евротръст и в комбинация с egov.bg се получават много лесно някои неща (не всички). Не знам за какъв фиш точно става въпрос, КАТ имат онлайн система за плащане, кога работи, кога не… ама ги чакам и толкова. А ако е за паркиране в София, също има (pay.sofiatraffic.bg). За други градове не знам, но за Варна си платих през egov, можело и през ипей. И всякакви други неща онлайн, вкл застраховки и данъци и каквото друго може. Просто спестява време и нерви, разбира се след първоначалните фрустрации докато се оправят акаунтите и им свикнеш на идиотските сайтове. Но си струва, особено пък по опашки с деца хич не си го представям, живот и здраве. Дори си сложих и на еЗдраве приложението, не че е супер полезно, но поне се виждат направленията. А и нали сума ти измами правят с фиктивни операции, ако има нещо, евентуално ще го хвана. Не че ще знам какво да го правя после де Grinning

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 03:13 от Cassiope

# 564
Здравейте, момичета! Любопитно ми е има ли сред вас около моята възраст, аз съм на 39г. Та, ако има някоя друга окъсняла мама:), ще ми е драго да сподели.

# 565
Момичета, да попитам с гъбичките как сте. Аз по принцип съм си предразположена и имам съмнения, че май пак цъфнаха 😁😐нямам оплаквания, но така ми се засили течението, че😶утре съм на преглед ще питам, взех си чай лайка ще си го направя и мисля да се измивам с него.

# 566
Здравейте, момичета! Любопитно ми е има ли сред вас около моята възраст, аз съм на 39г. Та, ако има някоя друга окъсняла мама:), ще ми е драго да сподели.
Аз съм на 36. Момичета как се справяте с перисталтиката, нито сиропи нито свещички, нито киви и повече плодове помагат при мен, всеки ден много трудно. И от няколко дни съм с едно ужасно главоболие направо не се издържа. Минах фетална за сега съм с момченце. БХС правих в Терапията за майчетата от Варна да кажа, че изследването е безплатно.

# 567
  • Бургас
Аз август ставам на 38 Simple Smile Не си сама Wink

# 568
Аз съм на 38,живот и здраве всичко да е наред трябва да родя 2 месеца преди да стана на 39,така че не си единствена окъсняла Simple Smile

# 569
Благодаря ви момичета...поуспокоих се малко...обмисляхме вчера с ММ и говорих пак с АГ и тя каза ,че щом искаме за собствено спокойствие можем да пуснем само за Даун..за другите няма смисъл,защото е много нисък риска,а и тя не е видяла нищо притеснително...за перисталтиката аз ям сушени сини сливи или ги вадя и пия водата...помага ми засега...ааа и забравих изписаха ми и цинарикс 3х1 и от него имам полза..

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 12:44 от Надежда Х

Общи условия

Активация на акаунт