Януарче в коремчето расте - мама все се тревожи дали е добре (Тема 2/ 2024г.)

• 41 400
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
Еозинофилите говорят за алергия . Според мен въобще не при всяка бременна са повишени... Имаш ли някаква алергия към нещо?
Нямам или поне аз не знам. Като много  по малка уж имах от слънцето ,но сега не забелязвам ..Излизаха ми ситни пъпчици по гърба,сега нямам

# 241
То не са повишени и двата показателя, тъй че едва ли е нещо активно в момента. Но ги следи занапред. Моите бяха повишени , защото имах алергия към лекарство миналата бременност.

# 242
То не са повишени и двата показателя, тъй че едва ли е нещо активно в момента. Но ги следи занапред. Моите бяха повишени , защото имах алергия към лекарство миналата бременност.
Добре,благодаря за мнението 😊

# 243
Преди всеки преглед се притеснявам много... Предния път с нарушения кръвопоток към бебето, то страдаше. Няма да изпадам в подробности, не искам да стресирам никого. И за това само това мисля пораснало ли е, върви ли както трябва... Особено като вдигам кръвното на моменти. Не мога да го разбера. През деня е добре и следобед отива на 130/90. В някои дни не, в други да... Мен това с кръвното ме съсипва емоционално просто и изпадам в такива дупки на настроението... Човек колкото и да опита да е спокоен, веднъж като се е опарил от огъня вече е по внимателен около него.

И аз от време на време получавам такива крампи ниско долу. Не пия но шпа или някое подобно. Взимам само магнезии в момента като допълнение към всичко, но АГ каза, че ми е ниско плацентата в момента и предполагам, че на това се дължи.

Днес съм на фетална и бхс. Чакам си и пренаталния тест Вижън, дано днес излезне дадох кръв миналия понеделник.

Аз да ви питам с половият живот как са нещата?

Къде ходиш на фетална?
И мен ме е страх от този кръвпоток
Чудя се къде да ходя на лекар да ги гледат всеки път тези неща, не да чакам финалните само.
Дали мога да ходя при фетален специалист да обикновен преглед 😁 или.нон стоп да ходя на фетални морфологии

Аз все още не съм ходила на фетална, но съм с нарушен кръвопоток установен още в 8 г.с. Към момента 11 + 5 съм с изцяло запушена лява артерия, но предположенията са, че се дължи на тромбофилията. Докторът при, който се следя е Д-р Чучумишев и това определено му е стихия. Но ми обясни, че не е проблем да се изхрани само с една артерия и че много майки, например тези с двойните матки раждат здрави бебчета само с една артерия.

# 244
tiny_lili, аз съм споменавала - още от подготвянето на бременността,съм при д-р Сигридов, в София, но има много смесени мнения за него и не смея да го хваля толкова. Странен е като човек, като лекар е голям специалист и мен това ме интересува. Другият, при когото се следя, понеже първият ме иска за сега само в определени седмици, които са рискови, е д-р Борислав Иванов, в гр. Пловдив.

Благодаря!
Той си е супер, но за час при него няма да се вредя.
Ще видя някой по-достъпен да няма като за този или другия месец.
Още някоя дама ще чакам да сподели.

Ще видя как е този Чучумишев с часовете! Харесва ми как спокойно звучи
Имам нужда спешно от спокоен доктор, ама да знае какво прави

# 245
Аз писах по- горе за Ковачев. Ако искаш инфо ми пиши на Лс.

# 246
Аз съм при д-р Вецев в София, също ми следи кръвотока и този на бебчето при всеки преглед още от 8-ма седмица. Много е обстоен.

Тази сутрин имах зацапване с червена кръв по салфетката след тоалетна и тотално се паникьосах.. Вчера имах леко кафеникаво и лекаря каза да не се притеснявам и да си почивам, но днес ме извика веднага в болницата. Прегледа ме, включително огледа и матката отвътре за кървене, прегледа и бебка. Всичко изглеждаше добре.. даже ме подпита дали не съм си въобразила, че е било червено зацапването. 😅 Никак не ми беше смешно на момента.. Слава богу всичко изглежда наред. Каза, че няма смисъл да ме приема в болница, повече почивка и увеличихме малко дозата утрогестан. Утре ми е първата фетална.. Чакам я с нетърпение и се надявам и там всичко да изглежда добре.

И на мен плацентата ми е ниско засега. Обясни ми, че е възможно от това или при пускането на някое капилярче да е било зацапването.. а сексуалните контакти са ни забранени още от началото.

# 247
Момичета, да ви попитам кога видяхте разлика в коремчетата при вас? В 8г.с. + 4 дни съм и имам леко коремче и се чудя от бременността ли е, или просто дебелея. Казаха ми да лежа 1 седмица и имам чувството, че може да качвам заради липсата на движение.

# 248
На мен за кръвотока никой нищо не ми е казал , хем имам лоша  предистория ,на двама лекари ходя 😬 надявам се да е окей , иначе съм на терапия с разреждащи кръвта лекарства . Иначе и аз утре съм на фетална и ще питам за кръвотока. Даже и за плацента не са ми казали къде , аз утре влизам в 12 г.с

# 249
Аз съм при д-р Вецев в София, също ми следи кръвотока и този на бебчето при всеки преглед още от 8-ма седмица. Много е обстоен.

Тази сутрин имах зацапване с червена кръв по салфетката след тоалетна и тотално се паникьосах.. Вчера имах леко кафеникаво и лекаря каза да не се притеснявам и да си почивам, но днес ме извика веднага в болницата. Прегледа ме, включително огледа и матката отвътре за кървене, прегледа и бебка. Всичко изглеждаше добре.. даже ме подпита дали не съм си въобразила, че е било червено зацапването. 😅 Никак не ми беше смешно на момента.. Слава богу всичко изглежда наред. Каза, че няма смисъл да ме приема в болница, повече почивка и увеличихме малко дозата утрогестан. Утре ми е първата фетална.. Чакам я с нетърпение и се надявам и там всичко да изглежда добре.

И на мен плацентата ми е ниско засега. Обясни ми, че е възможно от това или при пускането на някое капилярче да е било зацапването.. а сексуалните контакти са ни забранени още от началото.

Къде преглежда Вецев?
Гугъл нещо не ме ориентира. Дава ми клинка България, но от формата предложена там, не мога да си запиша час?

# 250
На мен за плацентата ми казаха миналата седмица на първата фетална - 12г.с. Не изпадам в подробности с въпроси, нито докторката, това ми харесва.
На мен за кръвотока никой нищо не ми е казал , хем имам лоша  предистория ,на двама лекари ходя 😬 надявам се да е окей , иначе съм на терапия с разреждащи кръвта лекарства . Иначе и аз утре съм на фетална и ще питам за кръвотока. Даже и за плацента не са ми казали къде , аз утре влизам в 12 г.с

# 251
На мен до сега не са ми говорили за плацентата или кръвотока...като се надявам лекарката да е гледала и щом нищо не казва, всичко да е наред, но в четвъртък на феталната, ако нищо не спомене, ще попитам ....направо вече нямам търпение...
за интимния живот...при нас от началото го няма...първо ни беше страх, после след проблема съвсем....

# 252

Къде преглежда Вецев?
Гугъл нещо не ме ориентира. Дава ми клинка България, но от формата предложена там, не мога да си запиша час?

В Поликлиника България преглежда, но сам записва часовете си. Мога да дам телефон на лично.

# 253
Здравейте, въпросът ми е към мамите, които са правили тест  Вижън. След колко дни ви излязоха резултатите? Аз пуснах на 29.06. Казаха ми, че максимум до 7 р.дни ще излязат, но по принцип излизали по-рано. Нямам търпение да излезе, че да се успокоя малко. Успех на всички! ❤️

# 254
Здравейте, включвам се по повод вижъна, моят го пуснах на 23 юни, обадиха ми се с хубав резултат на 29юни тоест миналия четвъртък. Изненадах се, че са успели да извлекат 12 процента ДНК едва в 10+1 седмица. Чакаме второ детенце, голямото е на 2 години и 3 месеца, но ми е малко притеснено, че вече три седмици не сме гледали бебчето, сега в сряда съм на преглед, като ще пуснем и бхс, единствено за да видим риск от прееклампсия.

Общи условия

Активация на акаунт