Януарче в коремчето расте - мама все се тревожи дали е добре (Тема 2/ 2024г.)

• 41 376
  • 757
  •   1
Отговори
# 285
Момичетата с повечето опита ако може да отговорят Grinning на прегледа на 20 юни (т0гава бях в 12 седмица) моята докторка каза че си отговаря точно на 12 седмица но когато излезнаха резултатите от БХС пишеше че по CRL съм била в 12 седмица и два дни и се промени и датата на термина... Въпроса ми е на коя от датите може да вярвам повече...съжалявам за глупавия въпрос Grinning

По ПРМ си го гледай. Това на ехографа е според размерите на бебето, но няма как да е съвсем точно. Давам пример - аз правя големи бебета. Винаги отговарят по тия размери даже на +2 седмици. Това не значи, че ще се родят непременно 2 седмици по-рано, просто са си големи. Синът ми го извадихме със секцио 2 седмици преди термин и беше 4250гр. Ако бяхме чакали датата, щеше сигурно да стигне 5кг.

МамаКика, много сладко ми стана от реакцията на баткото. На колко е той? Честито ти синичко, добавям го на първа страница Simple Smile

# 286
Момичета, много се радвам за вас, че всичко е наред и някои даже знаете и пол.
Аз в петък отново съм на преглед, но при друг АГ(др. Васил Даскалов), с който да говоря за проследяване на състоянието си заради тромбофилията. Надявам се отново всичко да бъде наред.
Не знам дали е от жегата, но аз два дни съм вкъщи защото ми е доста лошо, появи ми се гадене. Аз се шегувам, че на вас вече не ви се гади, а на мен тепърва започва, но надявам се и това мине😂.
Много ще се радвам, ако може да се види пол, аз определено смятам, че ще бъде момиче, да видим дали ще ми се потвърди съмнението.
Бяхте писали за интимния живот по нагоре- определено съм на вълна, че ме е страх и малко вече подхождам предпазливо. Освен бременна нали съм и студентка и да ви се похваля, че успявам и на изпити да ходя и всичко за сега е супер и там 🙈

# 287
Боби, на 8 год.и половина е. Голям и осъзнат е, все едно е голям мъж вече. Днес цял ден мисли имена и вече има любимо и направо така си го нарича. Преди малко отиваме да вечеряме и вика " това е първата вечеря заедно с брат ми ". Много хубаво ми става😊

# 288
Боби, на 8 год.и половина е. Голям и осъзнат е, все едно е голям мъж вече. Днес цял ден мисли имена и вече има любимо и направо така си го нарича. Преди малко отиваме да вечеряме и вика " това е първата вечеря заедно с брат ми ". Много хубаво ми става😊

Ние имаме момче от предишна връзка на мъжа ми, което е на 10 и малко ме е страх как ще приеме новината (още не сме му казали).
Малкият е на 1г и 9м, той не разбира толкова, но баткото си е голям и не знам как ще реагира.

# 289

Ние имаме момче от предишна връзка на мъжа ми, което е на 10 и малко ме е страх как ще приеме новината (още не сме му казали).
Малкият е на 1г и 9м, той не разбира толкова, но баткото си е голям и не знам как ще реагира.
И той е голям вече, дано се зарадва искрено и да си го обича и пази. Според мен, ако сте си достатъчно близки, ще го приеме с усмивка и нетърпение.

# 290
  • Бургас
Моята дъщеря също е на 10 и като разбра, че ще има сестричка изпадна в началото в еуфория и много се зарадва. Миг по-късно започнаха коментарите “ами сега сестра ми като спи в стаята при мен и плаче и аз няма да мога да се наспивам” и аз я успокоявам, че ще спи в началото при нас, и тя продължава “ама аз пак ще я чувам…” Иначе нон стоп идва да ми се лепи на корема за да я слуша и ме целува по корема. Много са интересни ❤
Сега ще видим как ще реагира и каката като се върне, сега е в чужбина, че тя има по-особено мнение за тези дето на “дърти” години правят бебета.

# 291
Момичета, много се радвам за хубавите новини.. ние сме на ФМ чак на 18.07 и вече малко се притеснявам как сме предвид полетите след последния преглед. Имам въпрос относно пътуванията, откакто съм бременна имам вече може би около 6 полета, но ще ми предстоят още доста. Има ли от вас пътуващи и как се чувствате. Докторите казват, че уж нямало проблем, но вече започвам леко да се притеснявам.

# 292
  • София
И ние сме с 10 годишна госпожица....еуфорията е голяма. Сякаш порасна още повече от новината, държи се по-различно и по-отговорно, задава все повече въпроси и си води дневник за бебето Blush

# 293
Аз летях в много ранна бременност, около 5 седмица и аг много ме беше наплашила, даже вика ако мога да го отложа. Но всичко си беше наред, пих за всеки случай но шпа преди полетите и така. Ако нямаш противопоказания, би трябвало да си е окей, след като и са ти го казали.

# 294
Дами, аз, както обикновено, съм будна в тази част на нощта и реших да задам въпрос. АГ на 19ти ме праща за ФМ и БХС в Майчин дом. Тогава ще съм точно в 13 г.с. Ако някоя е била там, би ли споделила мнение.
Flowers Four Leaf Clover
Иначе много се радвам за всички ви, за половете и за здравето на малките слънчица. Само трябва спокойствие и достатъчно почивка и всичко ще бъде наред! Gift Heart

# 295
Здравейте мили момичета,
Не съм съм включвала отдавна, заради гаденето и повръщането. Но за щастие вече отмина, но още нямам много апетит. Вчера получих болка в матката и разбира се веднага отидох на преглед, доктора каза, че плацентата е ниско (вече съм в 12 г.с), но щяла да се вдигне. Видя и, че някакво каналче е леко по-широко и ми каза, че вероятно ще трябва серклаж,за да предотвратим евентуален аборт. Даде ми снимки на каналчето, и ми каза на феталната морфология в Четвъртък да ги покажа на лекаря Д-р Калев за да си каже и той мнението и да решат дали да направим манипулацията.Иначе вчера на прегледа бебетата бяха добре, мърдаха,отговаряха си на седмицата всичко точно. Някоя от вас минавала ли е през това, имам нужда от успокоение.❤️❤️❤️

# 296
Дами, аз, както обикновено, съм будна в тази част на нощта и реших да задам въпрос. АГ на 19ти ме праща за ФМ и БХС в Майчин дом. Тогава ще съм точно в 13 г.с. Ако някоя е била там, би ли споделила мнение.
Flowers Four Leaf Clover
Иначе много се радвам за всички ви, за половете и за здравето на малките слънчица. Само трябва спокойствие и достатъчно почивка и всичко ще бъде наред! Gift Heart
аз съм в 10 +3 и с нетърпение чакам да науча пола след известно време

# 297
Много сладко са реагирали бъдещите  батковци и каки ❤ вълнуват се , сладурите ❤

На мен вчера Стратиева ми каза , че е пожелание дали да си пренаталния тест , според нея няма нужда . Сега  се чудя какво да правя имам час за утре за Вижън …..  я кой да ме посъветва ?

# 298
Според мен предимството на пренаталния тест е, че имаш резултати преди БХС (зависи кога се направи, разбира се). Аз правих пренатален в 9г.с. и ми дойде супер успокояващо, защото феталната е чак в 12-13г.с. и щях да треперя още повече до тогава Simple Smile
По протокол пренатален се прави ако на скрининга се покаже нещо съмнително, но ако всичко е наред и доктора не натиска да си получи бонуса Grinning решението си е ваше. Разбира се най-важното е мама да е спокойна и ако това ще помогне - аз съм за Simple Smile
С цените на всички прегледи и изследвания, къде не сме ги дали тия 1-2К

# 299
Обадиха ми се за резултата от теста. Всичко е отрицателно и влизам в отбора на двойните свекърви 💙
Вътрешното ми усещане ме подведе. Мислех, че е госпожица този път, но не съжалявам - искам само здраво детенце и според теста то е такова, така че сега просто се надявам всичко да е наред и на финала да си го гушкам.

Общи условия

Активация на акаунт