Януарче в коремчето расте - мама все се тревожи дали е добре (Тема 2/ 2024г.)

• 41 352
  • 757
  •   1
Отговори
# 300
Според мен предимството на пренаталния тест е, че имаш резултати преди БХС (зависи кога се направи, разбира се). Аз правих пренатален в 9г.с. и ми дойде супер успокояващо, защото феталната е чак в 12-13г.с. и щях да треперя още повече до тогава Simple Smile
По протокол пренатален се прави ако на скрининга се покаже нещо съмнително, но ако всичко е наред и доктора не натиска да си получи бонуса Grinning решението си е ваше. Разбира се най-важното е мама да е спокойна и ако това ще помогне - аз съм за Simple Smile
С цените на всички прегледи и изследвания, къде не сме ги дали тия 1-2К

Мисля , че ще ме успокой , макар че съм си хипохондрик и все ще се тревожа , но ще го помисля и тази вечер 😊

# 301
Момичета, кои от вас са с близнаци?

# 302
Здравейте момичета.Прочетох ви отгоре..отгоре и по късно като имам време със сигурност ще прочета от началото.На 33 години съм.ПРМ на 15.04..на 25.05 видяхме плоден сак с малката точица...на 9.06 чухме сърчице...на 19.06 бебчето вече мърдаше и си отговаряше на седмиците..Първа много желана и чакана бременност ми е.много четох и си избрах д-р Милена Мануелян от Бургас за БХС и ФМ..прегледа ми на 19.06 също беше при нея...останах с много хубаво впечатление.. мила е и обяснява добре всичко...другата седмица в понеделник имам час за БХС и ФМ.аз не съм от Бургас от малък град съм...тук по здравна каса се водя при друга АГ заради 180 дневния болничен...При д-р Мануелян ще се следя на частно...има ли някой от вас който е от Бургас и дали може да ми каже някакво мнение за д-р Мануелян.
Иначе аз от самото начало на бременността имам постоянни опъвания и болки ниско долу...в матката и яйчниците...чувствам като подуване,разширяване...тежест...до ден днешен си ги имам тези усещания почти постоянно и двете АГ казаха,че са нормални и да не се притеснявам.Другото което исках да ви питам е вие ЗА ли сте за превантивното пускане на пакет тромбофиолия..седя и се чудя да пусна ли за всеки случай...
Иначе съм с базед и тсх противно на очакванията,когато забременях вместо да скочи...спадна и  се закова на 0.02 колкото и да вдигаме пропицила.Обещавам,че при първа възможност ще прочета какво сте писали назад за да се запозная с всички вас.

# 303
Аз съм на мнение, че ако вярваш на феатлния специалист няма смисъл да се прави пренатален. И няма да правя, освен ако не ми кажат.
Има 100 други начина да ги изхарчим тия пари и пак да са за детето:) Като напраимер щастлива мама на тропически остров. Или рокля + удобни сандали:)))) Или айде за книжки с картинки да идат (аз давам безумни пари за книги за децата, без-ум-ни!)
Ама допускам да ме хлъзнат да правя, заради възрастта. До сега не съм

# 304
Ами да те парите винаги има къде да бъдат похарчени , особено лятото ❤👗👒👓

# 305
Надежда, аз съм много ЗА изследванията за тромбофилия,даже смятам,че трябва да ги направят задължителни. Не са кой знае колко пари, и е нещо, което го изследваш веднъж в живота. Защото ако имаш мутации трябва да знаеш рисковете и извън бременност. Така че направи си според мен.

# 306
Обадиха ми се за резултата от теста. Всичко е отрицателно и влизам в отбора на двойните свекърви 💙
Вътрешното ми усещане ме подведе. Мислех, че е госпожица този път, но не съжалявам - искам само здраво детенце и според теста то е такова, така че сега просто се надявам всичко да е наред и на финала да си го гушкам.
Много се радвам, за тези хубави новини! Браво! Аз още го чакам 😃. Вие кой пакет изследвания направихте? Успех ! ❤️

# 307
Момичета, кои от вас са с близнаци?

Аз се включвам в отбора на близнаците 😁🎉🎉

# 308
Много сладко са реагирали бъдещите  батковци и каки ❤ вълнуват се , сладурите ❤

На мен вчера Стратиева ми каза , че е пожелание дали да си пренаталния тест , според нея няма нужда . Сега  се чудя какво да правя имам час за утре за Вижън …..  я кой да ме посъветва ?
Аз по принцип съм си притеснителна личност, но след като мине прегледа и ако докторката каже, че всичко е наред, не мисля да си правя другия тест.....Просто тези пари за някой хора не са никак малко /знам, че за здраве е друго.../, но тепърва ще даваме и още доста...въпроса е какво теб ще те накара да си спокойна...😊

# 309
Здравейте и от мен! Simple Smile Моят термин е на 19.01.2024 г.
Има ли и други бъдещи мами, за които тази бременност е втора и очакват децата им да са породени - при мен разликата, живот и здраве, ще бъде около година и 10 месеца? Как се справяте с грижите по първото, докато бременеете и какви притеснения имате от това, че ще бъдат породени?

# 310
Piso, правих втория пакет Вижън Плюс, 1580лв. Дадох кръв миналия вторник, обадиха се днес.

Надежда, добре дошла! Аз също съм за изследванията за тромбофилия. Много лекари ги неглижират и аз ги пуснах на своя глава.

MamaBGBG, добре дошла и на теб! И аз съм с термин 19.01 и малко дете (няма да са баш породени). В момента синът ми е роден октомври 2021г., така че ще са с разлика от 2г. 3м. За грижите - зор си е. Той си е малък и си иска своето - гушкане, игри и внимание. Пазя се колкото мога, но си го гушкам. Не искам да се чувства изместен от новото бебе. В тази връзка някъде през септември ще му обзаведем неговата стая и го подготвям отсега, че вече става голям и ще си има своя стая.
Притеснения- най-вече от ревността се тревожа. Отделно баткото ще ходи на ясла от септември, така че и за заразите, които ще носи ще мисля, но според мен плюсовете от това да са с малка разлика са повече от минусите. След 3-4 години все ще се наспим, но пък те ще си растат заедно и се надявам да успея да създам силна връзка между тях.

# 311
Айде и аз да се включа в темата за пренаталните тестове ❤️ но казвам предварително, че при мен  допълнителното осигуряване ми покрива разходите! Ние още 29.06 минахме БХС и морфология без забележки от страна на доки, но...! След като се записах в града да ме следят по ЗК, реших да попитам и се оказа, че доки даже имала договор с отстъпка към CellGenetics и от там се реших да си пусна пълния пакет, за мое спокойствие, все пак сме инвитро и двамата сме на тръни и още не вярваме много какво се случва... Но пак казвам, че ние ще си получим парите обратно, което всъщност е доста важен фактор в семейния бюджет

# 312
И аз съм с 2 годишно, та няма да са породени. Но си е малко дете.
Плюсовете са повече от минусите.
Притеснявам се, че се изморявам много някои дни, вдигам тежко, тичам, гоня, седя права, ходя много. И също и аз от ревност се притеснявам, както и чисто организационно как ще се оправим, докато приспивам едното какво ще прави другото? Ми е най-голямата чуденка. Ще имам ли време за всички да отделям индивидуално. 
Тя е и много привързана към мен, ама много, тези 5 дни в болницата също ги мисля.

# 313
Здравейте, момичета! Честито за отрицателните резултати на пренаталните тестове! Blue Heart Heartpulse

Днес си правих изследвания и някои показатели са готови. Стряска ме високият общ холестерол 7.97 mmol/L (при реф. 3.5 - 5.2) и LDL холестерол 5.98 mmol/L (много високи стойности дават над 4.92). Никога не съм имала толкова висок холестерол, притеснително ли е или пак по време на бременност е нормално да се покачи? Триглицеридите са 0.81 mmol/L при реф. 0.3-1.7, коагулацията също е ок, като от 3 седмици съм спряла Натаспин.

# 314
  • Бургас
Айде и аз да се включа в темата за пренаталните тестове ❤ но казвам предварително, че при мен  допълнителното осигуряване ми покрива разходите! Ние още 29.06 минахме БХС и морфология без забележки от страна на доки, но...! След като се записах в града да ме следят по ЗК, реших да попитам и се оказа, че доки даже имала договор с отстъпка към CellGenetics и от там се реших да си пусна пълния пакет, за мое спокойствие, все пак сме инвитро и двамата сме на тръни и още не вярваме много какво се случва... Но пак казвам, че ние ще си получим парите обратно, което всъщност е доста важен фактор в семейния бюджет
Къде ти е допълнителното осигуряване?

Общи условия

Активация на акаунт