Януарче в коремчето расте - мама все се тревожи дали е добре (Тема 2/ 2024г.)

• 41 330
  • 757
  •   1
Отговори
# 375
Не, при бременност не се спират витамини и добавки преди изследвания.

# 376
Момичета, намерих страхотна АГ за следене на бременност, и то по каса, единствено иска прегледи на 2 седмици и който ходи при друг ще му стане множко. Иначе е супер обяснителна, проверява много неща, включително кръвоток, разбира от изследвания и тн. За София става дума. Който не си е намерил АГ по каса мога да му я препоръчам. Светлана Златкова

Ходя при нея от години и съм адски доволна, мога само хубави неща да кажа за нея и като човек и като лекар. С тези прегледи през 2 седмици със сигурност ще се засечем някой път Simple Smile

# 377
Момичета, намерих страхотна АГ за следене на бременност, и то по каса, единствено иска прегледи на 2 седмици и който ходи при друг ще му стане множко. Иначе е супер обяснителна, проверява много неща, включително кръвоток, разбира от изследвания и тн. За София става дума. Който не си е намерил АГ по каса мога да му я препоръчам. Светлана Златкова

Аз, аз искам
Къде е?

Аз предния път си ги спрях добавките, преди да изследвам. Бяха ми в небесата стойностите.
Но аз явно добре си усвоявам, преди това бях с дефицити латентни

# 378
  • София
Момичета, моята АГ ме записа за фетална в 13 г.с. (т.е. последния влак) и веднага след феталната да пусна кръв за БХС и ако има нещо притеснително след това на пренатален. Сега се замислих, че пренаталните май бяха до 14 г.с. - не мога да намеря инфо обаче и не съм сигурна, а за там се записва час поне седмица предварително и не знам дали да не запиша час от сега. Другото, което забравих да питам е дали трябва нещо по-специално за феталната Thinking Имам спомени за пиене на повече вода преди нея, но дали беше за ранната или за втората фетална не помня (все пак минах през това преди 10 години). Споделете опит, моля ви, повечето от вас вече минаха това прекрасно изживяване Blush

# 379
През супердок се записва час - Гео Милев и Люлин са кабинетите.
Спринг, аз не знам дали ще се запиша при нея, защото така се ограничавам до нея само,а вече съм почнала при друг лекар. Ако беше съгласна за веднъж месечно ок,ама така трябва да спра при другия ми АГ...

# 380
  • София
За жалост и за мен не е опция на 2 седмици, предвид, че се следя на частно. Момичета, задължително ли е да запиша ЖК, за да може да ми се издават направления за кръвните изследвания или може и личната да ги издава? Към момента /10гс/ се следя на частно, но ми се иска да ползвам каквото мога по ЗК.

# 381
Трябва Аг да ти дава за изследвания по каса направления , личната може да ти пуска някой основни като ПКК, желязо , но ако трябва микробиология или за следене на коагулацията , но все пак питай личния да не те подведа .

# 382
Здравейте момичета Simple Smile Вече мога да се включа отново ( беше ми доста притеснено преди да минат ФМ и БХС).
Днес бях на преглед при д-р Стратиева, изключително доволна съм, като игнорираме двучасовото чакане, но си заслужаваше Simple Smile
Всичко е наред при нас, дори каза, че няма смисъл да правя пренатален тест. Иии присъединявам се в групата на тъщите🤭

# 383
Здравейте момичета Simple Smile Вече мога да се включа отново ( беше ми доста притеснено преди да минат ФМ и БХС).
Днес бях на преглед при д-р Стратиева, изключително доволна съм, като игнорираме двучасовото чакане, но си заслужаваше Simple Smile
Всичко е наред при нас, дори каза, че няма смисъл да правя пренатален тест. Иии присъединявам се в групата на тъщите🤭

Браво , много се радвам и на мен така ми каза , че няма нужда от пренатест , а вие ли я питахте за пола , аз не я , а и тя нищо не каза ? Не че има значение Simple Smile

# 384

Браво , много се радвам и на мен така ми каза , че няма нужда от пренатест , а вие ли я питахте за пола , аз не я , а и тя нищо не каза ? Не че има значение Simple Smile

Каза, че има предположения и на 80% е сигурна и попита дали искаме да знаем. Любопитството надделя 🤭 Да са ни здрави, пък каквито такива Simple Smile

# 385
Тези бодежи са съвсем нормални. Особено тези с рязането. Понеже матката е още ниско, но ще се вдигне и отминават.

MamaKika есента бях е с такъв вирус като твоя. Втрисане, разстройство, повръщане. Аз помислих,че съм се натровила от храна. Взимах си активен въглен. И се оправих за един ден. Обаче, беше ужасно. Е, така студени и топли вълни. За първи път ми се случи това. Място не си намирах. Поне при мен беше през деня. Ако не ти е окей си пини въглен.

Миналата седмица пак нещо бях с болки в стомаха, но без нищо друго и АГ ми разреши активен въглен, та го закрепих положението.

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 07:23 от Sineochka_24

# 386
Да се оплача - от 2 дни съм с ужасни болки в гърлото.. Слава богу нищо друго, но е супер неприятно. Пия чай от лайка, правя гаргара с вода и сода и смуча хапчета с прополис. За момента подобрение обаче няма.. Говорих с личната, тя каза да продължавам така, но се чудя дали на своя глава да не си взема Биозин мама поне .. или ако знаете някоя друга бабина рецепта, която помага да споделите?

# 387
Пробвай мед с настърган джинджифил. Както и мед със сода. Няма ли някой подходящ спрей? Да ги редуваш с хапчетата за смучене. Мен лично спрейовете много ми облекчват.

# 388
Здравейте и от мен, след дълго отлагане да се включа, а и отне време да прочета всички коментари, но пък съм много щастлива, че вече съм част от темата 🤗 В момента съм 10+5 г.с. първа бременност, термин по мои изчисления някъде последните дни на януари, ПРМ: 21.04.
Засега преминава добре, като изключим постоянното гадене и повръщане на всичко, което хапна, с изключение на плодове, та може да се каже, че съм на плодова диета 🤷🏽♀ Имаше въпрос за Прегнакеър, аз ги пия от около седмица и нямам проблеми с тях, изненадващо тях не ги повръщам, препоръча ми ги лекаря, докато лежах в болница за силни болки. Пренатален тест пуснах вчера за наше спокойствие и сега го чакаме, избрах Вижън+, нс БХД и фетална още не съм ходила, имам час за 21.07.

# 389
Delilahh, бях по същия начин в 7 г.с. Ужасни болки в гърлото и нищо друго. Личният лекар ми изписа тонзилотрен и инфлуцид, през 2 ч. едно след друго под езика. Мина ми за 3 дни. В комбинация с таблетки за смучене с джинджифил и мед на хималая. Прати ме и на тест за ковид тогава обаче и излезе положителен.

Общи условия

Активация на акаунт